Pronalaženje veb lokacije za Access Web App

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, uzmite u razmatranje korišćenje Microsoft Power Apps da biste napravili poslovna rešenja bez kodova za Veb i mobilne uređaje.

Kada kreirate veb aplikaciju sa početnog ekrana programa Access, treba da izaberete veb lokaciju za aplikaciju. Ovo je lokacija na koju će ljudi odlaziti prilikom korišćenja aplikacije.

Važno:  Da biste mogli da kreirate Access Veb aplikaciju, morate da imate lokalnu SharePoint primenu. Access Veb aplikacije ne funkcionišu sa Microsoft 365. Šta je to SharePoint?

Dijalog nove prilagođene veb aplikacije koji prikazuje Contoso lokaciju tima u polju „Dostupne lokacije“.

Ako ste prijavljeni na lokalnu SharePoint lokaciju sa omogućenim pristupom uslugama, trebalo bi da vidite neke izbore na listi dostupne lokacije .

Ako na listi Dostupne lokacije ne vidite željenu lokaciju, unesite alternativnu veb adresu u polje Veb lokacija. Ako kopirate i lepite URL adresu sa lokacije otvorene u veb pregledaču, izostavite „_layouts“ i sve posle toga. Na primer, unesite: https://contoso.sharepoint.com/sites/sales/

Kada izaberete ili otkucate lokaciju i popunite polje Ime aplikacije, kliknite na dugme Kreiraj.

Napomena:  Ako vidite grešku „Pojavila se greška na klijentu tokom pokušaja komunikacije sa serverom http://“, možda ste polje Veb lokacija ostavili prazno ili Access ne prepoznaje lokaciju koju pokušavate da koristite. Trebaće vam dozvole "potpuna kontrola" za vašu sajt da biste kreirali Access aplikaciju. Obratite se administratoru lokacije ako imate problema sa kreiranjem aplikacije.

Korišćenje lokalnog SharePoint servera

Ako imate pristup SharePoint lokaciji u organizaciji, a omogućena je pristup uslugama, lista dostupnih lokacija i okvir Veb lokacije prikazaće osnovnu fasciklu za tu lokaciju. Ako je administrator lokacije u organizaciji odredio različite lokacije za aplikacije, videćete navedene te lokacije umesto toga.

Želite da kreirate Access bazu podataka na stonom računaru?

Ako želite samo da kreirate Access bazu podataka na računaru, vratite se i odaberite predložak baze podataka na stonom računaru umesto predloška Access aplikacije. Tako vas nećemo zamarati biranjem veb lokacije. Predlošci baze podataka na stonom računaru sadrže izraz „stoni računar“ u imenu i nemaju ikonu globusa. Na primer, „Prazna baza podataka na stonom računaru“ ili „Kontakti na stonom računaru“. Da biste prikazali još predložaka, koristite polje za pretragu iznad predložaka na početnom ekranu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×