Prosleđivanje podataka obrasca u Microsoft SQL Server bazu podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Pregled

Prilikom dizajniranja predloška obrasca koji je zasnovan na Microsoft SQL Server baze podataka, čarobnjak za povezivanje sa podacima omogućava prosleđivanju bazu podataka ako su ispunjeni sledeći uslovi:

 • Obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca moraju da budu popunjeni pomoću Microsoft Office InfoPath. Ako obrazac popunjavati pomoću Veb pregledača, obrazac ne podržava prosleđivanje podataka u bazu podataka direktno. Da biste konfigurisali na predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem prosleđivanje podataka u bazu podataka, koristite podatke za povezivanje koji prosleđuju podatke u Web uslugu koja funkcioniše sa bazom podataka.

 • Osnovne tabele koja se koristi u glavnim podacima za povezivanje sadrži primarni ključ, jedinstveno ograničenje ili jedinstveni indeks.

 • Bilo koje druge tabele baze podataka koje se koriste sa ovom glavnih podataka za povezivanje imaju jednostavnu vezu za osnovne tabele.

Ako baza podataka ispunjava ove zahteve, InfoPath omogućava podatke za povezivanje i dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju datoteka u obrascu.

Možete odabrati da biste onemogućili podatke za povezivanje u čarobnjaku prilikom dizajniranja predloška obrasca koji je zasnovan na baze podataka. Ako onemogućite podatke za povezivanje u čarobnjaku, a zatim kasnije odlučite da želite da koristite ovaj prosleđivanju, možete da omogućite podatke za povezivanje tako što ćete izmeniti glavne podatke za povezivanje. Ovaj članak objašnjava kako da omogućite da prosledite podatke za povezivanje.

Napomena: Možete da imate prosleđivanju samo u glavnim podacima za povezivanje sa bazom podataka. Predložak obrasca koji je pomoćnih podataka za povezivanje sa bazom podataka ne možete dodati prosleđivanju. Ako želite da koristite prosleđivanju u bazu podataka kao pomoćnih podataka za povezivanje, koristite Veb usluge koji funkcioniše sa bazom podataka, a zatim dodajte prosleđivanju u Web usluzi.

Kada omogućite podatke za povezivanje, možete takođe da prilagodite opcije prosleđivanja za predložak obrasca na sledeće načine:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Kreiranje prilagođenih poruka da biste prikazali korisnika kada prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li želite da obrazac ostane otvoren, zatvorite obrazac, ili otvorite drugi prazan obrazac nakon prosleđivanja.

Vrh stranice

Korak 1: Omogućavanje podatke za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Veze za prenos podataka izaberite stavku glavne podatke za povezivanje i zatim kliknite na dugme Izmeni.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući prosleđivanje za ovu vezu , a zatim kliknite na dugme Završi.

Vrh stranice

Korak 2: Podešavanje opcija prosleđivanja

Kada omogućite podatke za povezivanje, InfoPath dodaje dugme " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju " datoteka ". InfoPath takođe podešava obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca da biste prikazali poruku korisnicima nakon što proslede popunjene obrasce. Poruka navodi da li je obrazac uspešno prosleđen. Po podrazumevanim postavkama, InfoPath drži obrasce otvorene nakon njihovog prosleđivanja. Da biste promenili tekst koji se pojavljuje na dugme " Prosledi ", kao i ponašanje koje se pojavljuje kada korisnici proslede svoje obrasce, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Savet: Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 2. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet: Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×