Prosleđivanje podataka obrasca Web usluzi

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da prosleđivanje podataka obrasca Web usluzi korisnici, možete dodati prosleđivanju predloška obrasca kao pomoćnih podataka za povezivanje. U zavisnosti od tipa podataka koje Web usluga prihvata, možete da konfigurišete podatke za povezivanje da biste prosledili podatke u određenom polju, podatke iz svih polja u grupi ili sve podatke u obrascu.

Nakon što dodate podatke za povezivanje, možete da konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili korisnicima da prosleđivanje podataka obrasca Web usluzi. Kao rezultat, Microsoft Office InfoPath dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju datoteka u obrascu. Takođe, možete da prilagodite opcije prosleđivanja za predložak obrasca na sledeće načine:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Kreiranje prilagođenih poruka da biste prikazali korisnika kada prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li želite da obrazac ostane otvoren, zatvorite obrazac, ili otvorite drugi prazan obrazac nakon prosleđivanja.

Dodajte podatke za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

 2. U dijalogu Opcije prosleđivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac .

 3. Kliknite na dugme Pošalji podatke obrasca na jedno odredište, a zatim sa liste izaberite stavku Veb usluge .

 4. Kliknite na dugme Dodaj.

 5. U čarobnjaku za podatke za povezivanje upišite lokaciju Web usluge gde će korisnici prosleđivanje podataka, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Savet: Ako želite da pretražite univerzalni opis, otkrivanje i integracija (UDDI) server za Veb usluge, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite ime UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluge koje su obezbeđene, Unesite ključnu reč za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage .

 6. Na sledećoj stranici čarobnjaka, sa liste Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koju želite da koristite za primanje podataka obrasca, a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, da biste izabrali podatke u obrascu da biste prosledili za svaki parametar u Web usluzi, uradite nešto od sledećeg:

  Prosleđivanje podataka iz polja ili grupe

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U parametru opcije, izaberite polje ili grupu.

  3. Kliknite na dugme Izmeni Slika dugmeta .

  4. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje ili grupu sa podacima koje želite da prosledite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  5. U polju Uključi kliknite na dugme samo tekst i Podređeni elementi da biste prosledili samo podaci u ovom polju i podređene elemente polja ili grupe ili kliknite na dugme XML podstablo, uključujući izabrani element da biste prosledili ime polja, podatke u polje, a Podređeni elementi u izabranoj grupi ili polju.

  Prosleđivanje svih podataka u obrazac

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  Prosleđivanje podataka u vidu niske

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu prosleđivanje podataka u vidu niske .

   Napomena: Obično, izaberete ovo polje za potvrdu da biste prosledili digitalno potpisane podatke. U većini slučajeva, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

  Tehnički detalji o Microsoft ADO.NET DataSet objektima

  Ako Veb usluge zahteva objekta ADO.NET skup podataka, izaberite skup podataka čvor kada konfigurišete ove podatke za povezivanje. Ako koristite bilo koji drugi tip čvor za podatke za povezivanje Veb usluge koja zahteva za ADO skup podataka, prosleđivanje neće uspeti.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polju Unesite ime za ovu vezu za prenos podataka otkucajte opisno ime za ovaj skup podataka za povezivanje.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Savet: Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 10. Potvrdite da su ispravne informacije u odeljku Rezime , a zatim kliknite na dugme Završi.

 11. Da biste dozvolili korisnicima da koristite komandu " Prosledi " ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   1. Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   2. Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet: Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   3. Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×