Prosleđivanje poziva (Remote Call Control - daljinska kontrola poziva)

Ako je vaše okruženje konfigurisano tako da podržava opciju daljinske kontrole poziva (Remote Call Control – RCC), možete da prosleđujete pozive na neki od brojeva koje ste naveli na kartici Telefoni u okviru dijaloga Opcije ili na novi broj. Funkcije prosleđivanja poziva su posebno korisne ako ste na putu ili radite od kuće. Ako ste van kancelarije, pozivi mogu automatski da budu prosleđeni vašem kolegi, kako se ne bi desilo da se ne odgovori na važne pozive.

Kada je uključena opcija prosleđivanja poziva, svi dolazni pozivi će automatski biti prosleđeni na odredište koje vi izaberete. Dolazni pozivi nemaju zvono niti se za njih prikazuje obaveštenje na ekranu vašeg računara.

Šta želite da uradite?

Utvrđivanje da li je moje okruženje konfigurisano tako da podržava opciju daljinske kontrole poziva

Prosleđivanje poziva

Izmena postavki telefona

Utvrđivanje da li je moje okruženje konfigurisano tako da podržava opciju daljinske kontrole poziva

  • Desnim tasterom miša kliknite na kontakt, a zatim postavite pokazivač na stavku Pozovi. Ako budete videli opciju Željeni uređaj za pozivanje, vaše okruženje je konfigurisano za opciju daljinske kontrole poziva (Remote Call Control). Za konfigurisanje prosleđivanja poziva pratite uputstva u ovoj temi. Ako ne vidite opciju „Željeni uređaj za pozivanje“, verovatno vam je omogućeno korišćenje usluge Enterprise Voice (drugačije se zove i: Unified Communications). Pogledajte odeljak Prosleđivanje poziva (Enterprise Voice). (Međutim, ako ne vidite opciju „Željeni uređaj za pozivanje“ i nije vam omogućena funkcija Enterprise Voice, možda je vaše okruženje konfigurisano za licencu za standardni pristup klijenata (Standard Client Access License – CAL). Za detalje se obratite administratoru svog sistema.)

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva

  • U prozoru programa Office Communicator, kliknite na dugme Prosledi pozive na, postavite pokazivač na stavku Prosleđivanje poziva uključeno, a zatim uradite sledeće:

    • Da biste prosledili poziv na određeni broj, kliknite na njega. Brojevi telefona na raspolaganju su dati na osnovu brojeva konfigurisanih na kartici Telefoni u dijalogu Opcije ili na osnovu prethodno datih brojeva koje ste naveli u odeljku Postavke prosleđivanja poziva.

    • Izaberite stavku Broj, unesite broj u okvir Broj telefona, a zatim kliknite na dugme U redu. Za uputstva o formatu telefonskog broja, pročitajte odeljak Uređivanje broja telefona.

Vrh stranice

Promena postavki telefona

  • Prilikom postavljanja opcija prosleđivanja poziva, možda ćete želeti da promenite svoje postavke telefona (pogledajte Postavljanje opcija telefona. U prozoru programa Communicator, kliknite na dugme Prosleđivanje poziva, izaberite opciju Postavke telefona, a zatim postavite opcije na kartici Telefoni i kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×