Provera i deljenje rezultata obrasca

Provera i deljenje rezultata obrasca

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da snimate i analizirate povratne informacije o poslovnim klijentima? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Microsoft Forms uključuje obogaćenu analitiku u realnom vremenu koja pruža rezime informacija i pojedinačne rezultate za ankete i druge tipove obrazaca. Rezultate možete da izvezete u Microsoft Excel za detaljnu analizu, kao i da izbrišete ili odštampate rezime odgovora.

Prikaz informacija rezimea odgovora za obrazac

U Microsoft Forms otvorite obrazac za koji želite da pregledate rezultate, a zatim kliknite na karticu Odgovori .

Rezultati rezimea za anketu

Na vrhu ćete videti rezime informacija o obrascu, kao što je broj odgovora i prosečno vreme koje je trebalo da anketirati kako bi dovršili obrazac. Pored svakog pitanja videćete broj odgovora i grafikon koji prikazuje analizu odgovora.

Napomena: Možete da vidite ikonu " ideje " Ako je u obrascu generisan uvid. Saznajte više.

Prikaz detalja za svako pitanje

Izaberite stavku detaljnije detalje u okviru zasebna pitanja na kartici Odgovori da biste videli više detalja za to pitanje.

MS_Forms_FormResults_Details generičko

Savet: Izaberite zaglavlja kolona da biste sortirali rezultate odgovora.

Provera podataka o odgovoru za svako pitanje

Izaberite stavku Prikaži rezultate da biste videli pojedinačne detalje za svaki tužena osoba.

Dugme "Prikaz rezultata" na kartici "odgovori" u obrascu u programu Microsoft Forms

Koristite strelice nalevo i nadesno da biste se kretali kroz detalje o rezultatima drugih odgovora.

Prikažite određene rezultate, kao što su ime i vreme završetka, po ispitaniku

Takođe možete da koristite padajuću listu da biste prešli na rezultate određenog tužovnika.

Prikaz padajuće liste ispitanika u Microsoft obrascima

Napomena: Ako imate više od 50 ispitanika, pomerajte se nadole do dna padajuće liste i izaberite stavku Prikaži više ispitanika da biste videli preostale odgovore.

Možete da potražite i pojedinačni odgovor tako što ćete uneti broj (na primer, 25) u polje tužen koji je povezan sa tim odgovorom.

Unesite određeni broj u polje za pretragu tužena da biste videli detalje o odgovoru te osobe u Microsoft obrascima

Savet: Traženje pojedinačnih odgovora po broju identifikacije (ID) povezanog sa njom je naročito korisno kada se odgovori anonimno prikupljaju. Odgovorni ID je ekskluzivan za svaki odgovor koji se može pronaći u prvoj koloni radne sveske ako izvezete odgovore i otvorite ih u programu Excel.

Izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ da biste izbrisali sve odgovore, odštampali rezime odgovora, napravili rezime veze za deljenje sa drugima ili sinhronizovali sve odgovore na novu radnu svesku.

Opcija "Štampaj odgovor" u Microsoft obrascima

Savet: Saznajte više o obrascima za štampanje.

Prikaz rezultata obrasca u Excel radnoj svesci

Možete lako da prikažete sve podatke o odgovoru za obrazac u programu Microsoft Excel. Kliknite na dugme Otvori u programu Excel na kartici Odgovori da biste snimali snimak trenutnih podataka odgovora u radnoj svesci.

Dugme "Otvori Excel" na kartici "Dugmensovi" u obrascu u programu Microsoft Forms

Napomene: 

 • Ako ste obrazac kreirali u obrascima na vebu (https://Forms.Office.com) i kliknite na dugme Otvori u programu Excel, van mreže Excel radna sveska će se otvoriti koja nema vezu ili vezu sa obrascem.

 • Ako ste kreirali obrazac u usluzi OneDrive for Business , a zatim kliknite na dugme Otvori u programu Excel, Excel radna sveska se automatski skladišti u OneDrive za posao ili školu i sadrži podatke za povezivanje uživo sa obrascem. Svi novi podaci o odgovoru u obrascu odraziće se u radnoj svesci.

 • Ako ste kreirali obrazac u programu Excel online i kliknite na dugme Otvori uprogramu Excel, Excel radna sveska se automatski skladišti u OneDrive za posao ili školu i sadrži podatke za povezivanje uživo sa obrascem. Svi novi podaci o odgovoru u obrascu odraziće se u radnoj svesci.

Rešavanje problema sa izvozom podataka

Ako nailazite na grešku pri preuzimanju, Saznajte kako da rešite probleme sa izvozom podataka obrasca u Excel.

Analiza rezultata obrasca u programu Excel

U Excel radnoj svesci detalji svake stvari u obrascu su predstavljeni u kolonama i svaki odgovor je prikazan u nizu. Prvih pet kolona prikazuju ID tužnih imena, početak i završetak vremena za svaki odziv, kao i ime i adresu e-pošte svakog tužioca. Kolone koje slede prikazuju izbor tužena.

Excel radna sveska koja prikazuje rezultate ankete

Napomene: 

 • ID tužena je ekskluzivan za svaki odgovor u obrascu. Možete da pronađete pojedinačne odgovore i njihove odgovarajuće legitimacije tako što ćete kliknuti na dugme Prikaži rezultate na kartici Odgovori u obrascu.

 • Sve promene koje načinite u radnoj svesci neće izmeniti sadržaj obrasca.

 • Imena i e-adrese neće biti prikazane ako omogućite obrascu da prihvati anonimne odgovore.

Deljenje rezultata sa drugima

 1. Izaberite karticu Odgovori .

 2. Kliknite na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ .

 3. Izaberite stavku Kreiraj sažetu povezanost.

 4. Izaberite stavku Kopiraj.

Kada nalepite ovu veze, svako ko ima povezanost moći će da prikaže rezime odgovora za obrazac.

Napomene: 

 • Ako sarađujete na obrascu sa određenim osobama u organizaciji, samo vi, kao vlasnik obrasca, možete da kreirate rezimirane linije za obrazac ako još uvek ne postoji. Koautori i dalje mogu da kopiraju i dele vašu sužetu povezanost, ali ne mogu sama da je kreiraju. U drugim režimima saradnje koji nisu podešeni za određene osobe u vašoj organizaciji, koautori mogu da kreiraju nove suževe veze.

 • Takođe imajte u vidu da ako odgovor na obrazac delite sa bilo kim u organizaciji, a zatim odlučite da ga delite sa određenim osobama u organizaciji, bilo koje veze rezimea koje već postoji mogu da pristupe bilo ko unutar ili izvan vaše organizacije. Možete da izbrišete postojeću povezanost rezimea da biste je onemogućili, što će smanjiti pristup podacima odgovora. To možete da uradite tako što ćete otići na karticu odgovori > više opcija Dugme „Još opcija“ > dobili rezimirane veze > Ukloni veze (ikona korpe za otpatke). Opcionalno: možete da kreirate novu povezivanje rezimiranja ako želite da je delite sa novom publikom, ali ova nova sužeta karika će i dalje moći da pristupi svako ko je dobije.

Napomena: Postepeno ćemo vam umanjivati mogućnost da sarađujete sa određenim osobama u organizaciji. Ova funkcija će uskoro biti dostupna.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa izvozom podataka obrasca u Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×