Pređi na glavni sadržaj

Provera mogućnosti otvaranja PowerPoint prezentacije pomoću programa PowerPoint 2003 ili starije verzije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kontrolor kompatibilnosti uvedena u PowerPoint 2013 pomaže da pronađete potencijalne probleme sa oblikovanjem i funkcijama do kojih može doći ako treba da otvorite prezentaciju u programu PowerPoint 2003 ili starijim verzijama. Pitanja može da utiče na performanse prezentacije.

Pokretanje kontrolora kompatibilnosti

  1. Otvorite prezentaciju u kojoj želite da proverite da li postoje problemi.

  2. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Informacije.

  3. U PowerPoint 2013, u okviru pripremi za deljenje, izaberite da li postoje problemi, a zatim izaberite stavku Proveri kompatibilnost.

    U PowerPoint 2016 ili novije verzije, u okviru Ispitajte prezentacije, izaberite da li postoje problemi, a zatim izaberite Proveri kompatibilnost.

Na primer, kontrolor kompatibilnosti otkrije da li prezentacija sadrži bilo SmartArt grafike, 3-D efekte teksta ili oblika (kao što su odraza i sjaja) – u starijim verzijama programa PowerPointpojavljuju se kao slike koje nije moguće uređivati.

Na primer, kontrolor kompatibilnosti izveštaja ako ste ugrađeni video zapis u prezentaciji (umesto povezivanje sa video zapisom). Ugrađeni video zapis se pojavljuje u programu PowerPoint 2003 ili starijim verzijama kao sliku, ali ne može da reprodukuje.

Da biste saznali više o porukama koje vraća kontrolor kompatibilnosti, pročitajte članak Kontrolor kompatibilnosti.

Napomene: 

  • Ne morate da biste pokrenuli kontrolor kompatibilnosti, ako koristite PowerPoint 2007 ili PowerPoint 2010 da biste otvorili datoteke kreirane pomoću novije verzije. Format datoteke koji su iste u tim verzijama programa PowerPoint, tako da nema problema sa kompatibilnošću.

  • U programu PowerPoint 95 ili starijim verzijama, možete da sačuvate ili otvorite prezentaciju koja je kreirana u PowerPoint 2013 ili novija verzija.

  • Ako često čuvate prezentacije u PowerPoint 97-2003 formatu, u dijalogu Microsoft PowerPoint kontrolor kompatibilnosti potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri kompatibilnost prilikom čuvanja PowerPoint 97-2003 formata.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×