Pređi na glavni sadržaj

Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku u programima Excel i Access

Ako trebate da dodate tekst koji je na jeziku različitom od onog koji obično koristite, Office može da proveri pravopis i gramatiku tog teksta za vas. 

Ako tražite informacije o tome kako da koristite alatke za proveru odnosno uključite ili isključite proveru pravopisa ili gramatike pročitajte članak: Provera pravopisa i gramatike u sistemu Office 2010 i novijim verzijama.

Napomena: Ako želite da kucate na jeziku koji nije zasnovan na latinici, na primer na arapskom ili kineskom, pomoću trake jezika možete da promenite raspored tastera na tastaturi. Kada promenite raspored tastera na tastaturi, Office menja jezik pravopisa i gramatike jezika za vas. Za više informacija pogledajte odeljak Omogućavanje ili promena jezika rasporeda tastera na tastaturi.

Da biste promenili jezik za vreme provere pravopisa baze podataka ili radne sveske, promenite jezik rečnika tokom procesa provere pravopisa:

  1. Na kartici Redigovanje u programu Excel ili na kartici Početak u programu Access kliknite na dugme Pravopis.

  2. U oknu ili dijalogu Pravopis odaberite željeni jezik na listi Jezik rečnika.

    Savet: Ako provera pravopisa ne pronađe greške, nećete dobiti dijalog „Provera pravopisa“. Ako se to dogodi kada pokušate da promenite jezik rečnika, možete da namerno pogrešno napišete reč da bi se dijalog pojavio.

Ako željeni jezik nije dostupan, možda će vam biti potreban Office jezički paket. Više informacija potražite u članku Language Accessory Pack za Office 2016.

Ako želite da promenite podrazumevani jezik uređivanja da biste proverili pravopis, pogledajte članak Promena jezika koji Office koristi u menijima i alatkama za proveru.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×