Prvi koraci: uvod u centar za poslovno obaveštavanje

Vaša organizacija ima podatke, mnogo podataka i verovatno skladišti te podatke u raznim formatima, kao što su baze podataka, e-poruke i datoteke unakrsne tabele. Lokacija centra za poslovno obaveštavanje i njene alatke vam pomažu da organizujete te podatke na koristan način i predstavite te podatke kao smislene informacije.

Centar za poslovno obaveštavanje je unapred napravljena Veb lokacija ili predložak lokacije, koji je optimizovan tako da vam pomaže da upravljate elementima poslovnog obaveštavanja (bi): prikaz, kontrolne table, podaci za povezivanje, liste statusa, indikatori statusa i tako dalje. Sajt poslovnog obaveštavanja možete prilagoditi koliko god želite ili možete samo da počnete pomoću njegovih ugrađenih alatki.

Centar za poslovno obaveštavanje je odlično mesto za početak. Možete da vidite primere ključnih BI elemenata, kao što je Excel Services radna sveska za analizu, grafikone i druge vrste kontrolnih tabli. I da biste saznali više o bilo kom primeru, možete da kliknete na e-stavku na zgodno locirane veze koje se povezuju sa člancima sa više informacija. Pored toga, biblioteke posebnih namera su spremne da se koriste za kreiranje podataka za povezivanje, upravljanje sadržajem za Performancepoinusluge ili SharePoint BI i uskladištite završne kontrolne table.

Centar za poslovno obaveštavanje je optimizovan za skladištenje BI elemenata

Matična stranica poslovnog obaveštavanja ima dva glavna panela: resursi informacija u centru panela i veze ka unapred ugrađenim bibliotekama na tabli "brzo pokretanje" sa leve strane ekrana.

U ovom članku

Center – primeri i veze ka korisne informacije

Centralni panel na matičnoj stranici centra poslovnog obaveštavanja pruža brzi pregled njegovih posebnih funkcija. Generalno, table sa informacijama sadrže primere za BI alatke kao što su indikatori statusa, analitičke alatke i unakrsne tabele i kontrolne table. Možete da pronađete informacije o jednostavnim, ali moćnim alatkama koje su deo svake SharePoint instalacije pomoću poslovne licence. Pored toga, ove table sa informacijama sadrže veze ka informacijama o Performancepointu usluge, koje nude izuzetno moćne i sofisticirane alatke za nadgledanje performansi i analizu.

Odeljak

Opis

Performanse ključa za nadgledanje

U tabli sa performansama ključem monitora možete da pronađete veze ka informacijama o različitom članku za praćenje performansi, SharePoint listi i u performansama u Performancepoinuslugama.

  • SharePoint liste statusa su brzo i lako za kreiranje

  • Performancepoinit rezultate nudi sofisticirane hijerarhije i vezu sa specijalnim analitiиkim izveštajima.

Pravljenje i deljenje izveštaja

Na tabli " pravljenje i deljenje izveštaja " možete da pronađete veze ka informacijama o sistemu Excel Services i o interaktivnim alatkama vizuelizacija u Performancepointu uslugama.

  • Excel Services vam omogućava da dizajnirate rešenje problema u programu Excel, najpopularnija alatka na svetu. Unakrsne tabele, izvedene tabele i grafikone možete da napravite, a zatim da objavite te izveštaje u sistemu SharePoint.

  • Alatke za vizuelizaciju podataka u performansama usluge uključujete grafikone i grafikone koje su povezane sa određenim indikatorima ključnih performansi, strategijama MAPS, povezanim geografskim kartama i brojnim drugim opcijama.

Kreiranje kontrolnih tabli

Na tabli " Kreiraj kontrolne table " možete da pronađete veze ka informacijama o tome kako da kreirate kontrolne table koristeći samo alatke u sistemu SharePoint, ili pomoću alatki u Performancepointu uslugama.

Veze na ovoj tabli uključujući pokretanje Performancepointa usluga, koje otvara matičnu stranicu za performancepoinusluge.

Da biste odmah počeli, možete da kliknete na dugme Pokreni ' Designer na kontrolnoj tabli ili možete da vodite veze ka člancima koji vam mogu pomoći da napravite rezultate, stabla raspadanja, kontrolne table, kontrolne grafikone i alatke.

Vrh stranice

Biblioteka kontrolne table

Na najosnovnijem nivou, Kontrolna tabla je samo stranica sa Veb segmentima koja sadrži kolekciju indikatora, podataka ili grafika. Tako da je biblioteka "kontrolne table" optimizovana za skladištenje i kreiranje stranica sa Veb segmentima. To obuhvata Performancepoinove kontrolne table i stranice sa Veb segmentima sa listama statusa za SharePoint indikatore statusa.

Kada kreirate kontrolnu tablu pomoću dizajnera kontrolne table, PerformancePoint Services automatski skladišti kontrolnu tablu u biblioteci kontrolne table. Kontrolne table koje ste prethodno kreirali možete da uvezete pomoću PerformancePoint usluga ili koristite komande na traci kontrolne table da biste kreirali novu kontrolnu tablu sa stranice sa Veb segmentima. Informacije o tome kako da kreirate instrument-tablu ili drugu stavku BI funkcija u PerformancePoint uslugama potražite u članku Prvi koraci: dizajner kontrolne table.

Možete da koristite i komande trake na stranici sa listom Kontrolna tabla da biste kreirali stranicu sa Veb segmentima sa listom statusa za prikaz SharePoint indikatora statusa, a zatim po potrebi dodajte grafikone, filtere i druge veb segmente sadržaja. Više informacija o tome kako da kreirate stranicu sa Veb segmentima sa listama statusa potražite u članku prvi koraci sa SharePoint indikatorima statusa.

Vrh stranice

Biblioteka podataka za povezivanje

Biblioteka podataka za povezivanje omogućava da jednom navedete veze za izvor podataka, a zatim ih ponovo koristite u bilo kom Veb segmentu na lokaciji. Biblioteka podataka za povezivanje podržava Performancepoinizvore podataka, Office podataka za povezivanje (. odc) datoteke i univerzalne datoteke za povezivanje podataka (UDC).

Informacije o kreiranju Office datoteke sa podacima za povezivanje potražite u članku uvod u uvoz i izvoz podataka.

Informacije o tome kako da kreirate izvor podataka ili drugu stavku funkcija u PerformancePoint uslugama potražite u članku Prvi koraci: dizajner kontrolne table.

Vrh stranice

Biblioteka dokumenata

Biblioteka Documents služi kao centralna biblioteka za unakrsne tabele, SharePoint liste, tekstualne dokumente itd. Da biste olakšali pronalaženje informacija, možete da kreirate fascikle u okviru ove biblioteke. Na primer, možda ćete želeti da kreirate fasciklu za "Excel izveštaji – finansije" ili "liste statusa za praćenje",

Možete i da kreirate prilagođene biblioteke. Više informacija potražite u članku Uvod u biblioteke.

Vrh stranice

Performancepointa lista sadržaja

Lista PerformancePoint je dizajnirana da skladišti rezultate PerformancePoint usluge i elemente izveštaja koje pravi analitičar kreira pomoću dizajnera kontrolne table. Na primer, ova ilustracija prikazuje Performancepoinovu biblioteku sadržaja koja sadrži indikatore ključnih performansi (KPI-ove), rezultate i izveštaj.

Biblioteka PerformancePoint sadržaja je optimizovana za rezultate, KPI-ove i izveštaje.

Vrh stranice

Kreiranje nove poslovne informacije

Vlasnici SharePoint lokacija mogu da kreiraju centar za poslovno obaveštavanje u bilo kom trenutku tako što ćete izabrati predložak lokacije centra za poslovno obaveštavanje u dijalogu " Nova lokacija ".

Galerija za kreiranje lokacija pruža mnoge unapred ugrađene predloške lokacije.

Da biste prilagodili koje podatke možete da prikažete, možete da povežete mnoštvo Veb segmenata filtriranja sa postojećim Veb segmentima na stranici kontrolne table da biste promenili prikaz podataka. Na primer, menadžer prodaje za jedan region može da se predstavi sa prikazom prikaza prodaje različitom od prikaza za menadžera prodaje za drugi region.

Vrh stranice

Sledeći koraci

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×