Prvi koraci uz OneNote beležnicu za osoblje: Uputstva za rukovodioce osoblja u obrazovanju

OneNote Beležnica za osoblje za obrazovanje je čarobnjak koji vam pomaže da podesite OneNote beležnicu za članove osoblja. Ova aplikacija kreira beležnicu za osoblje, koja uključuje tri tipa podređenih beležnica:

 • Prostor za saradnju – beležnica za sve članove osoblja i rukovodioca osoblja za deljenje, organizovanje i saradnju u grupi.

 • Biblioteke sadržaja – beležnica za rukovodioca osoblja za deljenje materijala za kurs sa članovima osoblja. Rukovodilac osoblja može da dodaje i uređuje materijale, ali za članove osoblja, beležnica je samo za čitanje.

 • Beležnice članova osoblja – privatne beležnice koje se dele između svakog rukovodioca osoblja i njihovih pojedinačnih članova osoblja. Rukovodilac osoblja može da pristupi ovim beležnicama u bilo kom trenutku, ali članovi osoblja ne mogu da vide beležnice drugih članova osoblja.

Scenariji beležnica za osoblje u obrazovanju

Dokumentovali smo neke moguće načine na koje rukovodioci osoblja u obrazovanju mogu da koriste OneNote beležnicu za osoblje. Rukovodioci osoblja i članovi mogu biti na nivou ocene, škole, fakulteta, sektora ili okruga. Od vas zavisi na koliko ćete ih podesiti. Pošto OneNote dolazi na svim platformama i svim uređajima, to je lakše nego ikad da naučite i sarađujete bilo kada, bilo gde, na bilo kom uređaju. Znamo da postoje beskonaиne mogućnosti, pa ako imate nove ideje, podelite ih sa nama na @OneNoteEDU na Twitteru.

Takođe imamo kratak, besplatan interaktivni kurs na Microsoft Educator zajednici pod naslovom " OneNote Beležnica za osoblje": alatke za saradnju osoblja.

Prostor za saradnju

 • Beleške sa sastanka za osoblje – čuvajte sve beleške sa sastanka na jednom mestu, pratite prisustvo na sastanku i odmah pregledajte beleške sa sastanka. Sastanak osoblja, Komitet, nivo razreda, odsek ili zajednice za profesionalno učenje (PLC). OneNote ima čvrstu integraciju sa programom Outlook i sistemom Office, zajedno sa bogatim mogućnostima pretrage pa nikada nećete izgubiti praćenje nastavaka.

 • Inicijative – Zajednički planirajte školske inicijative i održite organizovanost stvari kao što je poboljšanje škola i prikupljanje sredstava.

 • „Grafikon toka“ za uspehe i neuspehe studenata – Neke škole koriste ovaj inovativni i saradnički način za praćenje studentskih uspeha i neuspeha tokom školovanja.

 • Razvoj plana lekcije iz predavanja – neke škole postavljaju beležnicu za osoblje za određenu ocenu i školski plan i razvoj nastavnog plana. Na primer, plan devetog razreda matematičkih lekcija iz matematike preko 10 nastavnika radi razvoja i deljenja.

Biblioteka sadržaja

 • Smernice i procedure – Čuvajte važne informacije kao što su ključne e-poruke sa prilozima, smernice za školu i druge stvari sve na jednom mestu. Pošto je OneNote na svakom uređaju, na svakoj platformi, možete mu pristupiti bilo kada, sa bilo kog mesta, čak i kada ste van mreže.

 • Datumi i rokovi – Veze, lepljive beleške, kalendari, rokove, obaveze – sve to možete staviti u jedan deljeni prostor u kojem ga svi mogu pronaći.

Upotrebe privatnih beležnica članova osoblja

 • Stručni događaj (PD) – stručni razvoj/Professional učenje je važan aspekt za svakog nastavnika i člana fakulteta. Velika upotreba beležnice člana osoblja je hvatanje planova za profesionalce i povratne informacije, kao i mogućnost deljenja i Prikupljanje povratnih informacija od vođe osoblja.

 • Zapažanja iz učionice – Moderna zapažanja iz učionice mogu se čuvati u privatnoj beležnici člana osoblja. Napravite fotografije pomoću OneNote aplikaciji za mobilne uređaje (sa bilo kog uređaja) i umetnite direktno u beležnicu člana osoblja. Snimite zvuk telefonom tokom posmatranje ili koristite digitalno pero za snimanje rukopisa. Pomoću OneNote prilagodljive površine stranice postoji mnogo bogatije okruženje za zapažanja iz učionice.

 • Planovi časova i povratne informacije – sjajan način prikupljanja povratnih informacija plana časova kako bi nastavnik stavio digitalni plan časova u svoju privatnu beležnicu za osoblje. Rukovodilac osoblja može lako da pruži povratne informacije u realnom vremenu ili dok je van mreže, i može da koristi bilo koji obrazac za povratne informacije uključujući tekst, sliku, zapis perom, zvuk ili čak video. Bogata površina stranice programa OneNote omogućava mnogo fleksibilniji način za prikupljanje i deljenje povratnih informacija. Ako je nastavnik odsutan, rukovodilac osoblja može imati planove koji se mogu odštampati za zamenu.

 • Procena – rukovodioci osoblja mogu da snime i dele privatne povratne informacije i informacije o proceni u beležnici člana osoblja.

 • Nadređena komunikacija – Pomoću Outlook funkcije „slanja u OneNote“, nastavnik može lako pošalje važne e-poruke u privatnu beležnicu člana osoblja za kasniju referencu.

 • Individualizovan obrazovni program (IEP) – Neke škole su razmotrile korišćenje privatnih beležnica članova osoblja radi beleženja važnih IEP informacija za određenog studenta. Ovo omogućava privatno mesto za člana osoblja i rukovodioca osoblja kako bi imali privatno mesto za komunikaciju i saradnju.

Ostale upotrebe beležnica osoblja u obrazovanju

 • Zajednice za profesionalno učenje (PLC) – Smatramo da su OneNote beležnice za osoblje sjajna alatka za omogućavanje zajednica za profesionalno učenje (PLC) u školama. Pomoću jednostavne instalacije, rukovodilac za PLC („rukovodilac osoblja“) može brzo da podesi beležnicu u kojoj osobe mogu brzo i efikasno da sarađuju u realnom vremenu. Moguće je lako dodati suvlasnike beležnice što omogućava direktoru, zameniku direktora ili drugom administratoru škole da bude u toku sa dešavanjima u beležnici, kao i da lako pređu na saradnju.

Šta će vam biti potrebno

 • SharePoint online podešen za školu kao deo pretplate naMicrosoft 365.

 • Organizacioni Microsoft 365 školski fakultet (vođa)

 • Vaši članovi osoblja moraju da imajuMicrosoft 365 nalog fakulteta za obrazovanje.

 • Da biste počeli, slijedite dolenavedene korake da biste kreirali beležnicu za osoblje pomoću aplikacije OneNote Beležnica za zaposlene.

Otvaranje aplikacije OneNote beležnica za osoblje

Pronađite beležnice za osoblje

Kreiranje nove beležnice za osoblje

Kreiranje beležnice za osoblje u programu OneNote

(Opcionalno) Dodavanje drugog suvlasnika osoblju

Dodavanje ili uklanjanje kovlasnika u beležnici za osoblje za OneNote

Dodavanje članova osoblja u beležnicu za osoblje

Dodavanje ili uklanjanje članova osoblja u beležnici za osoblje za OneNote

Pokretanje svake beležnice za osoblje sa odeljcima

 1. Ostavite potvrđen izbor u poljima za potvrdu pored podrazumevanih odeljaka koje želite da kreirate u beležnici svakog člana osoblja.

  Kreirajte privatne prostore

 2. Kliknite na dugme „Dodaj još“ da biste dodali dodatne odeljke u beležnicu svakog člana osoblja.

 3. Kada završite, kliknite na dugme Dalje.

  Takođe možete da dodate, uklonite i izbrišete odeljke direktno u beležnicama studenata kada se kreira beležnica za osoblje.

Dovršavanje beležnice za osoblje

 1. Kliknite na dugme Beležnica rukovodioca osoblja i Beležnica člana osoblja da biste potvrdili kako će se podređene beležnice i odeljci kreirati za članove osoblja.

 2. Kliknite Umetnuta b strelica „Nazad“ da biste se vratili na dodavanje ili uklanjanje odeljaka ili kliknite na dugme Kreiraj da bi aplikacija kreirala beležnicu za osoblje.

  pregleda beležnice.

 3. Kliknite na vezu sa imenom beležnice (u ovom primeru, to su nastavnici šestin) da biste otvorili beležnicu u programu OneNote. Pored toga što se e-pošta automatski šalje, imate opciju kopiranja veze za slanje u pošti ili za čuvanje zapisa. Ovu vezu možete da preuzmete kasnije u programu OneNote 2013 tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na beležnicu na listi Beležnica, a zatim izabrati stavku Kopiraj vezu u beležnicu.

  Istu vezu koriste svi od osoblja da bi pristupili beležnici za osoblje. Ako napravite beležnice za nekoliko timova osoblja, svaka veza će biti drugačija.

  Završili ste!

  Savet: Možete da dodate sadržaj tako što ćete ga postaviti u biblioteku sadržaja pre nego što pozovete osoblje da otvore beležnicu za osoblje. Sačuvajte kopiju veze u zapisima dok pripremate beležnicu, a zatim delite vezu sa osobljem kada bude spremna.

Pribavljanje veza za sve beležnice za osoblje koje imate

Deljenje veze ka beležnici za osoblje

Kako moje osoblje može da pronađe vezu ka beležnici za osoblje?

Pronađite beležnice za osoblje

Upravljanje beležnicama osoblja

Da biste upravljali drugim sposobnostima za beležnice za osoblje, kliknite na dugme Upravljaj beležnicama .

Snimak ekrana ikone „Liste beležnica“.

Ovo prikazuje stranicu koja prikazuje sve beležnice koje ste vi kreirali, kao i informacije za prilagođavanje svake.

Opcije uključuju sledeće:

 • Preimenovanje odeljaka za osoblje – da biste preimenovali bilo koji odeljak osoblja, kliknite na ikonu male olovke, a zatim otkucajte novo ime odeljka. Uverite se da ste kliknuli na dugme Sačuvaj posle preimenovanja odeljaka.

 • Dodavanje odeljaka za osoblje – da biste distribuirali novi odeljak svim članovima osoblja, kliknite na dugme Dodaj odeljak . Obavezno kliknite na dugme Sačuvaj posle dodavanja studenata.

 • Zaključavanje prostora za saradnju – omogućavanje ove opcije menja prostor za saradnju samo za čitanje (ili zaključavanje) da bi se korisnici sprečili da uređuju. Možete da isključite prekidač sa zaključanog na otključanom u bilo kom trenutku.

 • Otvaranje beležnice za osoblje – kliknite na dugme Otvori da biste otvorili beležnicu za osoblje.

 • Deljenje veze ka beležnici za osoblje – za slanje veze ka beležnici osoblja osoblju, izaberite i kopirajte tekst u polju veze , a zatim ga nalepite u e-poruku.

Saznajte više

Kreiranje beležnice za osoblje

Pronađite beležnicu za osoblje

URL za deljenje beležnice

Dodavanje ili uklanjanje osoblja iz beležnice za osoblje

Dodavanje ili uklanjanje saradnika iz beležnice za osoblje

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×