Prvi koraci uz Outlook kalendar

Outlook kalendari vam omogućava da kreirate zakazane obaveze, događaje i sastanke sa drugima. Možete da imate više kalendara u različite svrhe, da uvezete kalendare iz drugih dobavljača e-pošte i usluga kao što su sportski timovi ili profesionalne organizacije.

Kreiranje zakazanih obaveza, sastanaka i događaja

Zakazane obaveze, sastanci i događaji dele broj sličnosti. Svi imaju datum i vreme početka i završetka, temu i lokaciju. Možete da kreirate periodične zakazane obaveze, sastanke i događaje.

Zakazane obaveze su blokovi vremena koje možete da označite kao slobodne, zauzete, uslovno, odsutno iz kancelarije ili da radite na drugom mestu.

Događaji su kao zakazane obaveze, osim što podrazumevano traju ceo dan.

Sastanci su zakazane obaveze ili događaji sa drugim učesnicima.

U fascikli "Kalendar" izaberite stavku Nova zakazana obaveza, novi sastanak ili izaberite stavku nove stavke i odaberite stavku ceo dan da biste započeli. Više informacija potražite u članku Kreiranje ili planiranje zakazane obaveze, sastanka ili događaja.

Kreiranje dodatnih kalendara

Možete da kreirate dodatne kalendare u programu Outlook da biste zadržali određene kategorije zakazanih obaveza, sastanaka i događaja odvojenih od drugih. Na primer, ako koristite Outlook u poslovne svrhe, kreirajte drugi kalendar za lične zakazane obaveze. Možete da dodate kalendare za sportske timove i druge profesionalne organizacije ili da uvezete te događaje u glavni kalendar.

Da biste kreirali dodatni kalendar, pređite na fasciklu kalendar. Na levoj strani ekrana kliknite desnim tasterom miša na kalendar. Zatim izaberite stavku Dodaj kalendar. Možete navesti ime i lokaciju za novi kalendar. Kada kliknete na dugme u redu, nova fascikla kalendara će se pojaviti pored postojeće fascikle "Kalendar". Više informacija potražite u članku Kreiranje dodatnih kalendara.

Dodavanje Internet kalendara ili događaja uvoza iz. ICS datoteke

Mnogi profesionalci, uključujući sportske timove i klubove vam omogućava da preuzmete datoteku koju možete da koristite za dodavanje niza zakazanih obaveza ili događaja u postojeći kalendar. Na primer, možete da uvezete sve igre za određenu baseball ili fudbalski tim.

Da biste se pretplatili na Internet kalendar, preuzmite datoteku kalendara sa oznakom tipa. ICS. Kliknite dvaput na datoteku koju ste preuzeli i izgovorite " da " Ako vas je Outlook pitao da li želite da uvezete kalendar ili da se pretplatite na nju. više informacija potražite u članku Uvod u objavljivanje Internet kalendara.

Dodavanje osoba na sastanke

Ako kreirate sastanak i kasnije želite da dodate još jednog učesnika, jednostavno otvorite sastanak iz kalendara i dodajte učesnika u red za ili iz pomoćnika za planiranje. Zatim izaberite stavku Pošalji ispravku da biste pozivu za sastanak poslali poziv za sastanak.

Ako želite da dodate učesnika na sastanak koji je neko drugi kreirao, možete proslediti sastanak. Kada osoba koja prima prosleđeni sastanak primi zahtev u prijemno poštansko sanduče, pojaviće se iz organizatora sastanka. Pored toga, organizator sastanka dobiće obaveštenje da ste prosledili sastanak učesnicima. Ne možete da dodate osobu na sastanak putem Bcc polja.

Napomena: Ako želite nekoga da obavestite o sastanku, ali ne i da ga pozovete, jednostavno prevucite zahtev za sastanak iz kalendara na ikonu Pošta na donjoj levoj strani programa Outlook. Time se otvara e-poruka sa informacijama o sastanku koje možete da pošaljete. Imajte na umu da ova e-poruka ne dodaje učesnike u sastanak i samo sadrži informacije o sastanku kao što su datum, vreme, tema i dnevni red.

Kreiranje periodične zakazane obaveze, sastanka ili događaja

Da biste na traci napravili Ponavljanje zakazane obaveze, sastanka ili događaja, kliknite na dugme ponavljanje na traci. Outlook vam nudi širok spektar opcija ponavljanja.

  • Daily: koristite ovu opciju da biste kreirali sastanak svakog dana ili svakog X dana (gde je x bilo koji broj između 1 i 999). Možete da izaberete i svaki radni dan.

  • Sedmično: koristite ovu opciju da biste kreirali sastanak koji se dešava na određeni dan ili dani svake X sedmice (gde je x bilo koji broj između 1 i 99). Na primer, ako želite da kreirate sastanak koji se dešava svakog drugog ponedeljka, potvrdite izbor u polju za potvrdu za ponedeljak i unesite 2 u polje " Ponavljaj svake [] sedmice (e) ".

  • Mesečno: koristite ovu opciju da biste kreirali sastanak koji se dešava na određeni dan u svakom mesecu ili svakih nekoliko meseci. Možete da izaberete i opcije kao što je prva sreda u mesecu, drugi četvrtak svakog meseca ili u poslednjem ponedjeljak u tri meseca.

  • Godišnje: koristite ovu opciju da biste kreirali zakazane obaveze koje se ponavljaju na određeni dan svake godine, na primer rođendana ili godišnjicu ili na određeni dan u mesecu, na primer trećeg četvrtka novembra.

Više informacija o periodičnim zakazanim obavezama, sastancima i događajima potražite u članku ponavljanje sastanka.

Takođe pogledajte

Osnovni podaci o Microsoft pomoćniku za podršku i oporavak

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×