Pređi na glavni sadržaj

Rad sa fasciklama sa porukama u Outlook.com

Ako želite da organizujete poruke u Outlook.com, možete da kreirate nove fascikle ili da preimenujete, premestite ili izbrišete postojeće. Pravila možete da podesite tako da Outlook.com automatski premešta poruke u fascikle u zavisnosti od uslova koje navedete.

Podrazumevane fascikle

Podrazumevano, vaš nalog počinje ovim fasciklama:

 • Prijemno poštansko sanduče Dolazne poruke dolaze u prijemno poštansko sanduče ukoliko niste kreirali pravilo prijemnog poštanskog sandučeta koje ih preusmerava u drugu fasciklu ili identifikuje kao neželjenu e-poštu.

 • Neželjena e-pošta Poruke koje imaju karakteristike neželjene e-pošte, ali koje filter za bezvrednu poštu ne blokira pre nego što stignu u poštansko sanduče, automatski će biti premeštene u ovu fasciklu. Saznajte više o tome kako da označite e-poruke kao neželjene ili blokade pošiljalaca u Outlook.com.

 • Radne verzije Ako kreirate poruku ali je odmah ne završite, ona će biti automatski sačuvana u fascikli „Radne verzije". Kasnije se možete ponovo vratiti na poruku da biste nastavili da je uređujete i potom je poslali.

 • Poslate stavke Kopija svake poruke koju pošaljete podrazumevano se stavlja u fasciklu „Poslate stavke".

 • Izbrisane stavke Kada izbrišete poruku, ona se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke".

 • Arhiviranje Ovo je dobro mesto za skladištenje poruka sa kojima ste završili rad, ali će možda želeti da se oslovite kasnije. Preseljenjem poruka sa kojima ste završili arhiviranje pomaže da se smanji problem u prijemnom poštanskom sandučetu.

Fascikle koje nedostaju

Ako ne možete da vidite okno levi folder, isprobajte ove korake.

 1. Odjavljivanje iz Outlook.com

 2. Opozovite izbor keš pregledača. Saznajte kako da to uradite za Edge, Chrome, Firefox ili Safari.

 3. Zatvorite sve kartice pregledača i Windows.

 4. Ponovo se prijavite na www.Outlook.com.

Saveti: Kada pogledate na malom ekranu, možda će i dalje biti potrebno da:

 1. Uvećajte prozor pregledača ili pomerajte nalevo da biste prikazali listu fascikli.

 2. Razvijte okno fascikle samo kada vam je potrebno. Izaberite ikonu tri reda Ikona "3 line" u outlook.com na traci sa levom stranom da biste prikazali ili sakrili fascikle.

 3. Otvorite Postavke rasporeda i izaberite stavku Sakrij okno za čitanje i zatim Sačuvaj. Tako će ekran biti više razmaka da prikaže fascikle.

Kontekstualni meniji za fascikle

Većinu onoga što možete da uradite sa fasciklom možete pronaći u kontekstualnom meniju koji se pojavljuje kada kliknete na fasciklu desnim tasterom miša.

 • Kreiraj novu podfasciklu Koristite ovo da biste kreirali novu podfasciklu u fascikli na koju ste kliknuli desnim tasterom miša.

 • Izbriši fasciklu Briše celu fasciklu i ceo njen sadržaj u „Izbrisane stavke“. Podrazumevane fascikle, kao što je fascikla sa poštanskim sandučetom, ne mogu se izbrisati.

 • Izbrišite sve Premešta sve stavke u izabranoj fascikli u "Izbrisane stavke".

 • Označi sve kao pročitano Označava kao pročitane sve stavke u izabranoj fascikli.

 • Preimenovanje Daje fascikli drugo ime. Podrazumevane fascikle, kao što je Prijemno poštansko sanduče, ne mogu biti preimenovane.

Kreirajte fasciklu

Kreirajte nove fascikle da biste organizovali poruke na željeni način. Na primer, možete kreirati fasciklu za određeni projekat, za sve poruke koje je poslala određena osoba ili za sve poruke poslate grupi za distribuciju čiji ste član.

Kreirajte novu fasciklu

 1. U donjem delu okna sa leve strane izaberite stavku Nova fascikla. Možda ćete morati da se pomerate nadole na listi fascikli da biste videli novu fasciklu.

 2. Unesite ime fascikle u polje za novu fasciklu i pritisnite taster Enter.

  Kada kreirate novu fasciklu, ona se dodaje po abecednom redosledu ispod fascikle arhive.

Kreiranje nove podfascikle

 1. U oknu fascikle kliknite desnim tasterom miša na fasciklu u koju želite da dodate podfasciklu.

 2. Izaberite stavku Kreiraj novu fasciklu.

 3. Unesite ime fascikle u polje za novu fasciklu i pritisnite taster Enter.

Preimenujte fasciklu

Napomena: Nije moguće preimenovati podrazumevane fascikle kao što su „Prijemno poštansko sanduče“, „Radne verzije“ ili „Izbrisane stavke“.

 1. U oknu fascikle kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da preimenujete.

 2. Izaberite stavku Preimenuj.

 3. Unesite ime fascikle i pritisnite taster Enter.

Premeštanje fascikle

Ne možete da promenite redosled fascikli u okviru fasciklei ne možete da premeštate potfascikle u meni glavne fascikle . Potfascikle uvek moraju da budu unutar druge fascikle.

Možete da promenite redosled fascikli ili bilo koje druge stavke na listi omiljenih lokacija . Da biste dodali fasciklu u omiljene lokacije, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu, a zatim izaberite stavku Dodaj u omiljene.

Napomena: Ako slučajno premestite fasciklu tako da postane potfascikla, kreirajte novu fasciklu i kopirajte sve e-poruke iz potfascikle u novu fasciklu najvišeg nivoa.

Brisanje fascikle

Napomena: Nije moguće izbrisati podrazumevane fascikle kao što su prijemno poštansko sanduče i poslate stavke.

 1. U oknu fascikle kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili potfasciklu koju želite da izbrišete.

 2. Izaberite Izbriši fasciklu.

 3. Kliknite U redu da biste potvrdili.

Fascikla „Izbrisane stavke“

Kada izbrišete poruku ili fasciklu, ona se prvo premešta u fasciklu „Izbrisane stavke“. Možete ostaviti poruke tamo dok ih ne uklonite ili podesiti program Outlook.com da automatski prazni fasciklu „Izbrisane stavke“ kada se odjavite.

Napomena: Da biste videli sadržaj izbrisanih fascikli, kliknite na strelicu pored stavke izbrisane stavke da biste razvili fasciklu.

Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“ kada se odjavite

 1. Idite na Postavke rukovanja porukama (Postavke Ikona „Postavke“ > prikažite sve postavke programa Outlook > Pošta > rukovanje porukom).

 2. U okviru Opcije poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke ispraznite moje fascikle "Izbrisane stavke".

 3. Izaberite stavku Sačuvaj.

Da biste saznali kako da povratite izbrisane poruke, pogledajte članak Vraćanje izbrisanih e-poruka na lokaciji Outlook.com.

Rukovanje porukama

Koristite komande na komandnoj traci Outlook.com ili podesite da biste Outlook.com automatski premestili poruke u fascikle dok ih primate.

Koristite komande za automatsko rukovanje porukama

Komande kao što su Počisti i Premesti u omogućavaju automatsko brisanje ili premeštanje poruka od određenog pošiljaoca. Komande se pojavljuju na komandnoj traci Outlook.com kada izaberete poruku u prijemnom poštanskom sandučetu.

 • Počisti vam omogućava da brzo izbrišete neželjene e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu. Kada izaberete poruku, možete automatski da izbrišete svu dolaznu e-poštu od tog pošiljaoca, zadržite samo najnovije e-poruke i izbrišete ostale, ili obrišete poruke starije od 10 dana.

 • Premesti u omogućava vam da premestite određenu poruku u drugu fasciklu.

Podesite pravila za automatsko rukovanje porukama

Koristite pravila da biste automatski premestili poruke u fascikle dok ih primate.

 1. U vašem prijemnom poštanskom sandučetu izaberite poruku kojoj želite da dodelite pravilo i izaberite Još radnji na komandnoj traci.

 2. Izaberite Kreiranje pravila. Otvara se dijalog Kreiranje pravila .

 3. Odaberite fasciklu u koju želite da premestite poruke od tog pošiljaoca.

 4. Da biste odabrali druge uslove i radnje, izaberite Više opcija.

  Podrazumevano je potvrđen izbor u polju za potvrdu Zaustavi obradu dodatnih pravila. Kada je ovo izabrano, naredna pravila će biti ignorisana, čak i ako se odnose na poruku.

 5. Izaberite stavkuU redu da biste sačuvali pravila.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×