Rad sa kolegama radi kreiranja, uređivanja i redigovanja obrazaca u Microsoft timovima

Rad sa kolegama radi kreiranja, uređivanja i redigovanja obrazaca u Microsoft timovima

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da napravite naprednu anketu? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Ako koristite Microsoft Teams, sada možete da pristupite Microsoft Forms direktno u aplikaciji. Lako podesite karticu obrasci, napravite novi obrazac za prikupljanje odgovora, Dodajte postojeći obrazac da biste prikupili odgovore ili prikazali rezultate ankete, sarađivali sa timom u obrascu, kreirali obaveštenja za obrazac ili obavili brzu anketu samo za vaš tim.

Rad sa članovima tima za kreiranje i uređivanje obrasca

Na kartici Microsoft Teams možete da dodate karticu obrasci kako biste mogli da kreirate novi obrazac ili dodate postojeći koji ceo tim može da uređuje.

Dodavanje kartice "Obrasci" za kreiranje novog obrasca 

 1. U timovima idite na željeni kanal i izaberite stavku Dodaj karticu Dugme „Dodaj“ .

 2. U okviru kartice za vaš timizaberite stavku Obrasci.

 3. Na stranici za konfigurisanje kartice Obrasci , odaberite stavku Kreiraj deljeni obrazac koji vaš tim može da uredi, a zatim navedite ime za novi obrazac.

 4. Objavljivanje na kanalu za ovu karticu automatski se proverava tako da možete odmah da delite novi obrazac sa timom. Ako ne želite odmah da ga delite, opozovite izbor ove opcije.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Sada ste spremni da radite sa timom da biste kreirali ovaj obrazac.

Napomena: Svaka kartica obrasca imaće status radnje ispred naslova obrasca. U sledećem primeru, ova anketa se nalazi u procesu kreiranja, tako da je Uređivanje ispred naslova obrasca: Uređivanje | Istraživanje: povratne informacije o novoj turi.

Kartica obrasci u Microsoft timovima koji prikazuju obrazac u režimu "Uređivanje"

Dodavanje postojećeg obrasca za prikupljanje odgovora, prikazivanje rezultata ankete ili saradnju sa timom

 1. U timovima idite na željeni kanal i izaberite stavku Dodaj karticu Dugme „Dodaj“ .

 2. U okviru kartice za vaš timizaberite stavku Obrasci.

 3. Na stranici za konfigurisanje kartice Obrasci , odaberite stavku Dodaj postojeći obrazac.

 4. U polju Pretraga otkucajte ime obrasca koji želite da dodate ili izaberite sa liste ispod polja.

 5. Na padajućoj listi ispod Dodajte postojeći obrazacodaberite da li želite da prikupljate odgovore, prikažete rezultateili da sarađujete.

 6. Objavljivanje na kanalu za ovu karticu automatski se proverava tako da možete odmah da delite novi obrazac sa timom. Ako ne želite odmah da ga delite, opozovite izbor ove opcije.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Ako izaberete stavku Prikupljanje odgovora, obrazac će biti u režimu "Popuna", tako da ćete videti da se popuni ispred naslova da biste vas obavestili da ste u procesu prikupljanja odgovora od svog tima. Primer: popuni | Istraživanje: povratne informacije o novoj turi.

Kartica obrasci u Microsoft timovima koji prikazuju obrazac u režimu "Popuna"

Ako izaberete stavku Prikaži rezultate, možete da delite rezultate obrasca sa timom, a obrazac će biti u režimu "rezultati". Videćete rezultate ispred naslova da biste saznali da su odgovori prikupljani i da sada delite te rezultate sa timom. Primer: Rezultati | Istraživanje: povratne informacije o novoj turi.

Kartica obrasci u Microsoft timovima koji prikazuju obrazac u režimu "rezultati"

Ako izaberete saradnju, vi i vaš tim možete da uredite postojeći obrazac. Videćete da je Uređivanje ispred naslova da biste znali da je obrazac otvoren za uređivanje. Primer: Uređivanje | Istraživanje: povratne informacije o novoj turi.

Započnite razgovor sa timom o obrascu

Sada kada ste kreirali novi obrazac ili dodali postojeći, svako iz tima može da doprinese obrascu. Možete lako da pređete na njega tako što ćete kliknuti na ikonu razgovora u gornjem desnom uglu timova.

Ikona kartice "razgovor" u Microsoft timovima

Prozor razgovora otvoriće se sa desne strane kartice obrasca. Saznajte više o korišćenju kartice "razgovor" u Microsoft timovima.

Podešavanje obaveštenja o obrascu

Microsoft Forms konektor vam može pomoći da se tim redovno redovno bavi odgovorima za obrasce. Samo recite konektoru na koji obrasci želite da se pretplatite i kanal će biti obaveštavani pomoću rezimea svakog dana.

 1. Pored kanala za koji želite da podesite obaveštenje o obrascu, kliknite na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ > konektori.

 2. Sa desne strane ikone Obrasci kliknite na dugme Konfiguriši .

 3. U okviru Odaberite obrazac za koji želite da primate obaveštenja, kliknite na padajućeg menija i izaberite obrazac. Dobićete dnevne ispravke odgovora na izabrani obrazac.

Saznajte više o obaveštenjima u Microsoft Teams.

Sprovodite anketu u okviru tima

Pomoću Microsoft Forms možete da kreirate anketu u realnom vremenu u sekundi u okviru Microsoft aplikacije.

 1. Idite do prozora "timovi" ili "ćaskanje" u kojem želite da dodate brzu anketu. U donjem delu aplikacije timovi izaberite stavku Obrasci.

  Bot oblika pokrenut u Microsoft timovima

  Napomena: Ako ne vidite ikonu Obrasci , izaberite stavku proširenja razmene poruka Dugme „Još opcija“ , a zatim izaberite stavku Obrasci.

 2. Dodajte pitanja i opcije, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Rezultati brzog glasanja za obrasce u Microsoft timovima
 3. Pregledajte anketu, a zatim kliknite na dugme Uredi ako želite da izvršite promene ili kliknite na dugme Pošalji ako ste spremni za objavljivanje.

Dok ljudi u vašoj grupi preuzmu anketu, videćete rezultate stvarnog vremena u grupi razgovor.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Preuzmite i instalirajte Microsoft timove

Brisanje obrasca grupe u Microsoft timovima

Najčešća pitanja o usluzi Microsoft Forms

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×