Radnja makroa „ClearMacroError”

Radnju ClearMacroError možete upotrebiti da biste obrisali informacije o grešci koje se skladište u objektu MacroError.

Napomena: Radnja makroa ClearMacroError nije dostupna u Access veb aplikacijama.

Podešavanje

Radnja ClearMacroError nema nijedan argument.

Napomene

  • Kad se pojavi greška u makrou, informacije o grešci se skladište u objektu MacroError. Ako niste koristili radnju OnError da biste sprečili poruke o greškama, makro se zaustavlja i informacije o grešci se prikazuju u standardnoj poruci o grešci. Međutim, ako ste radnju OnError koristili da biste sprečili poruke o greškama, trebalo bi da koristite informacije uskladištene u objektu MacroError u uslovu ili u prilagođenoj poruci o grešci.

    Kad je greška obrađena, informacije u objektu MacroError postaju zastarele, pa je korisno da se objekat izbriše pomoću radnje ClearMacroError. Na taj način se broj grešaka u objektu MacroError vraća na 0 i brišu se sve druge informacije o grešci uskladištene u objektu, kao što su opis greške, ime makroa, ime radnje, uslov i argumenti. To vam omogućava da kasnije ponovo pregledate objekat MacroError kako biste videli da li se pojavila druga greška.

  • Pošto se objekat MacroError automatski briše kad se makro završi, ne morate da koristite radnju ClearMacroError na kraju makroa.

  • Objekat MacroError u datom trenutku sadrži informacije o samo jednoj grešci. Ako se u makrou pojavilo više grešaka, objekat MacroError sadrži samo informacije o poslednjoj grešci.

  • Da biste pokrenuli radnju ClearMacroError u VBA modulu, upotrebite metod ClearMacroError objekta DoCmd.

Primer

Sledeći makro koristi radnju OnError sa argumentom Sledeće za sprečavanje poruka o greškama, a zatim koristi radnju OpenForm za otvaranje obrasca. U ovom primeru je namerno napravljena greška korišćenjem radnje GoToRecord za prelazak na prethodni zapis. Uslov [MacroError].[Number]<>0 testira objekat MacroError. Ako se pojavila greška, broj grešaka nije nula i pokreće se radnja MsgBox. Okvir poruke prikazuje ime radnje koja je izazvala grešku (u ovom slučaju, radnja GoToRecord), a prikazan je i broj grešaka. Na kraju, pokretanje radnje ClearMacroError briše objekat MacroError.

Uslov

Radnja

Argumenti

OnError

Idi do: Sledeće

OpenForm

Ime obrasca: CategoryForm

Prikaz: Obrazac

Režim prozora: Normalno

GoToRecord

Tip objekta: Obrazac

Ime objekta: CategoryForm

Zapis: Prethodno

[MacroError].[Number]<>0

MsgBox

Poruka: ="Error # " & [MacroError].[Number] & " on " & [MacroError].[ActionName] & " action."

Zvučni signal: Da

Tip: Informacije

ClearMacroError

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×