Radnja makroa „DeleteObject“

Radnju DeleteObject možete da koristite u Access bazama podataka na radnoj površini da biste izbrisali Navedeni objekat baze podataka.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Napomena: Radnja makroa "DeleteObject" nije dostupna u Access Veb aplikacijama.

Postavka

Radnja DeleteObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji treba da izbrišete. Izaberite stavku Tabela, Upit, Obrazac, Izveštaj, Makro, Modul, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Dijagram, Uskladištena procedura ili Funkcija u okviru Tip objekta u odeljku Argumenti radnje okna „Izrada makroa“. Da biste izbrisali objekat izabran u oknu za navigaciju, ostavite ovaj argument prazan.

Ime objekta

Ime objekta za brisanje. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka koji pripadaju tipu izabranom putem argumenta Tip objekta. Ako polje tip objekta ostavite prazno, ostavite prazno i ovo polje.

Ako pokrećete makro koji sadrži radnju DeleteObject u baza podataka biblioteke, Access prvo Potraži objekat sa ovim imenom u bazi podataka biblioteke, a zatim u aktuelnoj bazi podataka.

Upozorenje: Ako polje tip objekta i ime objekta ostavite prazno, Access briše objekat izabran u oknu za navigaciju bez prikazivanja poruke upozorenja kada naiđe na radnju DeleteObject .

Napomene

Radnju DeleteObject možete da koristite za Brisanje privremenih objekata koje ste kreirali prilikom pokretanja makroa. Na primer, radnju OpenQuery možete da koristite da biste pokrenuli upit za pravljenje tabele koja kreira privremenu tabelu. Kada završite sa korišćenjem privremene tabele, možete da koristite radnju DeleteObject da biste je izbrisali.

Ova radnja ima isti efekat kao kada izaberete objekat u oknu za navigaciju, a zatim pritisnete taster DEL ili kliknete desnim tasterom miša na objekat u oknu za navigaciju i kliknete na dugme Izbriši.

Da biste pokrenuli radnju DeleteObject u Visual Basic for Applications modulu, možete da koristite metod DeleteObject objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×