Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Radnja makroa „DeleteObject“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju DeleteObject u Access baze podataka za računare da biste izbrisali objekta u navedenoj bazi podataka.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Napomena: Radnja makroa "DeleteObject" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnja DeleteObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta da biste izbrisali. Kliknite na dugme Tabela, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modula, stranica za pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, uskladištene Procedureili funkcija u tip objekta polje u odeljku Argumenata radnje okna "Izrada makroa". Da biste izbrisali objekat koji je izabran u oknu za navigaciju, ovo polje ostavite prazno.

Ime objekta

Ime objekta da biste izbrisali. Polje Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa argumentu Tip objekta . Ako polje Tip objekta ostavite prazno, ostavite ovo polje prazno takođe.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju DeleteObject u baza podataka biblioteke, Access prvo traži objekat sa tim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Upozorenje: Ako u poljima za Tip objekta i Ime objekta ostavite prazno, Access briše objekat koji je izabran u oknu za navigaciju bez prikazivanja poruka upozorenja kada naiđe DeleteObject radnju.

Napomene

Možete da koristite radnju DeleteObject da izbrišete privremene objekte koje ste kreirali prilikom pokretanja makroa. Na primer, možete da koristite radnju OpenQuery da biste pokrenuli upit za pravljenje tabele koji kreira privremenu tabelu. Kada završite sa korišćenjem privremene tabele, možete da koristite radnju DeleteObject da biste je izbrisali.

Ova radnja ima isti efekat kao i izbor objekta u oknu za navigaciju i zatim pritisnete taster DEL ili kliknuti desnim tasterom miša na objekat u oknu za navigaciju i izabrati stavku Izbriši.

Da biste pokrenuli radnju DeleteObject u programu Visual Basic for Applications modulu, možete da koristite metod DeleteObject objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×