Radnja makroa „RenameObject“

Radnju makroa RenameObject možete da koristite da biste preimenovali navedeni objekat baze podataka u Access bazama podataka za računare.

Napomena: Od verzije Access 2010, radnja makroa „Rename“ promenjena je u „RenameObject“.

Napomena: Ova radnja makroa nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa RenameObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Novo ime

Novo ime za objekat baze podataka. Unesite ime objekta u polje Novo ime u prozoru za dizajn makroa. Ovo je obavezan argument.

Tip objekta

Tip objekta koji želite da preimenujete. Izaberite stavku Tabela, Upit, Obrazac, Izveštaj, Makro, Modul, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Dijagram, Uskladištena procedura ili Funkcija. Da biste preimenovali objekat izabran u oknu za navigaciju, ostavite ovaj argument prazan.

Staro ime

Ime objekta koji treba preimenovati. Polje Staro ime prikazuje sve objekte u bazi podataka koji pripadaju tipu izabranom putem argumenta Tip objekta. Ako argument Tip objekta ostavite prazan, učinite to i sa ovim argumentom.

Napomena: Ako pokrenete makro koji sadrži radnju RenameObject u baza podataka biblioteke, Pristup prvo traži objekat sa tim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Napomene

Novo ime objekta baze podataka mora da se pridržava standardnih konvencija imenovanja za Access objekte.

Otvoreni objekat nije moguće preimenovati.

Ako argumente Tip objekta i Staro ime ostavite prazne, Access menja ime objekta izabranog u oknu za navigaciju. Da biste izabrali objekat u oknu za navigaciju, možete da koristite radnju makroa SelectObject sa argumentom U oknu za navigaciju postavljenim na vrednost Da.

Objekat možete da preimenujete i tako što ćete kliknuti na njega desnim tasterom miša u oknu za navigaciju, izabrati stavku Preimenuj i uneti novo ime. Pomoću radnje RenameObject ne morate prvo da izaberete objekat u oknu za navigaciju i ne morate da zaustavljate makro da biste uneli novo ime.

Ova radnja se razlikuje od radnje makroa CopyObject, koja pravi kopiju objekta pod novim imenom.

Da biste pokrenuli radnju RenameObject u modulu Visual Basic for Applications (VBA), koristite metod Rename objekta DoCmd.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×