Radnja makroa „Requery“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa Ponavljanje upita u Access baze podataka da biste ažurirali podatke u navedenom kontrola aktivni objekat tako što ćete ponavljanja upita izvor kontrole. Ako nema kontrole nije naveden, ova radnja ponavlja upit izvora samog objekta. Koristite ovu radnju da biste se uverili da su aktivni objekat ili neka od njegovih kontrola prikazuje najnovije podatke.

Postavka

Radnja makroa Requery ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Ime kontrole

Ime kontrole koje želite da ažurirate. Unesite ime kontrole u polje Ime kontrole u prozoru dizajna makroa. Trebalo bi da koristite samo ime kontrole, ne potpuno određeno identifikator (kao što su Obrasci! imeobrasca! imekontrole). Ovo polje ostavite prazno da biste ponovili upit izvora aktivnog objekta. Ako je aktivni objekat list sa podacima ili upit rezultujući skup, ovaj argument morate da ostavite prazno.

Napomene

Radnja makroa Requery radi nešto od sledećeg:

  • Ponovo pokreće upit na kom se zasniva kontrola ili objekat.

  • Prikazuje sve nove ili promenjene zapise i uklanja sve izbrisane zapise iz tabela na kojoj se zasniva kontrola ili objekat.

Napomena: Radnja makroa Requery ne utiče na poziciju pokazivača zapisa.

Kontrole zasnovane na upitu ili tabeli obuhvataju:

  • Okvire sa listom i kombinovane okvire.

  • Kontrole podobrasca.

  • OLE objekte, kao što su grafikoni.

  • Kontrole koje sadrže agregatne funkcije domena, kao što je DSum.

Ako navedena kontrola nije zasnovana na upitu ili tabeli, ova radnja nameće ponovno izračunavanje kontrole.

Ako argument Ime kontrole ostavite prazan, radnja Requery ima isti efekat kao pritiskanje kombinacije tastera SHIFT+F9 kada objekat ima fokus. Ako podobrazac kontrola ima fokus, ova radnja ponavlja upit samo nad izvorom podobrasca (baš kao što to radi i pritiskanje kombinacije tastera SHIFT+F9).

Napomena: Radnja makroa Requery ponavlja upit izvora kontrole ili objekta. Međutim, Radnja makroa " RepaintObject " ponovo iscrtava kontrole u određenom objektu, ali ne ponavljanje upita za bazu podataka ili prikazuje nove zapise. Radnja makroa " ShowAllRecords " ne samo ponavlja upit aktivni objekat, ali se uklanja i primenjene filtere koji ne radnju makroa Ponavljanje upita .

Ako želite da ponavljanje upita za kontrolu koja nije aktivni objekat, morate da koristite metod Ponavljanje upita u programu Visual Basic za aplikacije (VBA) modula, a ne radnju makroa Ponavljanje upita ili njegove odgovarajućih Requery metod DoCmd objekat. Metod Requery u VBA MODULU je brži od radnju makroa Ponavljanje upita ili metod DoCmd.Requery . Pored toga, kada koristite radnju makroa Ponavljanje upita ili metod DoCmd.Requery , Pristup zatvara upit i ponovo ga učitava iz baze podataka, ali kada koristite metod Ponavljanje upita , Access ponovo pokreće upit bez zatvaranja i ponovnog učitavanja. Imajte na umu da ActiveX Data Object (ADO) Requery metod funkcioniše na isti način kao metod pristupa Ponavljanje upita .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×