Radnja makroa „SearchForRecord”

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Makroa SearchForRecord možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste tražili do određenog zapisa u tabelu, upit, obrazac ili izveštaj.

Postavka

Radnja makroa " SearchForRecord " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Unesite ili izaberite tip objekta baze podataka koje pretražujete. Možete da izaberete tabelu, upit, obrazacili izveštaj.

Ime objekta

Unesite ili izaberite određeni objekat koji sadrži zapis za pretragu. Na padajućoj listi prikazuje sve objekte baze podataka tipa koju ste izabrali za argument Tip objekta .

Zapis

Navedite početnu tačku i smer pretraživanja.

Postavka

Opis

Prethodni

Pretraživanje unazad od trenutnog zapisa.

Next

Pretraživanje unapred od trenutnog zapisa.

Prva

Pretraživanje unapred od prvog zapisa. Ovo je podrazumevana vrednost za ovaj argument.

Poslednje

Pretraživanje unazad od poslednjeg zapisa.

Uslov Where

Unesite kriterijume za pretragu koristeći istu sintaksu kao SQL odredbu WHERE, samo bez reči „Gde”. Na primer,

Description = "Beverages"

Da biste kreirali kriterijum koji obuhvata vrednost iz okvira za tekst u obrascu, morate da kreirate izraz koji povezuje prvi deo kriterijuma sa imenom okvira za tekst koji sadrži vrednost za pretraživanje. Na primer, sledeći kriterijum će pretražiti opis polja za vrednost u okvir za tekst koji se zove txtDescription u obrascu koji se zove "frmCategories". Imajte u vidu znak jednakosti (=) na početku izraza, kao i upotreba jednostruke navodnike (') na bilo koje strane reference okvira teksta:

="Description = '" & Forms![frmCategories]![txtDescription] & "'"

Napomene

 • U slučajevima gde više zapisa odgovara kriterijumu u argumentu Gde uslov , sledeći faktori određuju zapisa koji se nalazi:

  • Postavka argumenta u zapis    Pogledajte tabelu u odeljku postavke za više informacija o argumentu zapis .

  • Redosled sortiranja za zapise    Na primer, ako je argument zapis podešen na prvu, Promena redosleda sortiranja zapisa može promeniti zapisa koji se nalazi.

 • Objekat koji je naveden u argumentu Ime objekta mora biti otvoren pre pokretanja ove radnje. U suprotnom, doći će do greške.

 • Ako kriterijume u argumentu Gde uslova nije ispunjen, neće doći do greške i fokus će ostati u trenutnom zapisu.

 • Kada tražite prethodni ili sledeći zapis, pretraga ne „prelama” kada dođe do kraja podataka. Ako više nema zapisa koje zadovoljavaju kriterijum, neće doći do greške, a fokus će ostati u trenutnom zapisu. Da biste potvrdili da je pronađeno podudaranje, možete da unesete uslov za sledeću radnju i da bude uslov isto kao kriterijume u argumentu Gde uslov .

 • Da biste pokrenuli radnju SearchForRecord u VBA modulu, koristite metod SearchForRecord objekta DoCmd .

 • Slično je makroa SearchForRecord na makroa FindRecord , ali SearchForRecord ima moćnije funkcije za pretraživanje. Radnja makroa FindRecord primarno koristi za pronalaženje niski i dvostruku funkcionalnost dijaloga Pronalaženje . Radnja makroa " SearchForRecord " koristi kriterijume koji su više kao filter ili SQL upita. Sledeća lista prikazuje neke stvari koje možete uraditi pomoću makroa SearchForRecord :

  • Možete da koristite složene kriterijume u argumentu Gde uslov , kao što su

Opis = „Pića” i IDKategorije = 11

 • Možete da upućujete na polja koja su u izvoru zapisa za obrazac ili izveštaj, ali nisu prikazani u obrascu ili izveštaju. U prethodnom primeru, ni Description ni CategoryID mora biti prikazan u obrascu ili izveštaju za kriterijume za rad.

 • Možete da koristite logičke operatore, kao što su <, >, iilii BETWEEN. Radnja FindRecord samo podudara se sa niske koje jednako, počnite sa ili sadrže traženu nisku.

Primer

Sledeći makro prvo otvara se tabela "kategorije" pomoću OpenTable radnje. Makro nakon toga koristi makroa SearchForRecord da biste pronašli prvog zapisa u tabeli gde polje "Opis" jednako je „Pića”.

Radnja

Argumenti

OpenTable

Ime tabele: kategorije

Prikaza: list sa podacima

Režim podataka: Uređivanje

SearchForRecord

Tip objekta: tabele

Ime objekta: kategorije

Zapis: prvi

Uslov WHERE: opis = „Pića”

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×