Radnja makroa „SendKeys“

Možete da koristite radnju makroa "SendKeys" u Access bazama podataka na radnoj površini da biste slali pritiske na tastere direktno na Pristup ili aktivnu aplikaciju zasnovanu na operativnom sistemu Windows.

Napomena o bezbednosti: Izbegavajte korišćenje izraza SendKeys ili makroa AutoKeys sa osetljivim ili poverljivim informacijama. Zlonamerni korisnik može da presretne pritiske tastera i ugrozi bezbednost računara i podataka.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa " SendKeys " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Pritiske

Pritisci na tastere kojima želite da pristupite Access ili aplikacija. Unesite pritiske na tastere u polje " tasterske pritiske " u odeljku Argumenti za radnju makroa. Možete da otkucate do 255 znakova. Ovo je obavezan argument.

Wait

Navodi da li makro treba da pauzirate dok se ne obrade pritiskanje tastera. Kliknite na dugme da (da pauzirate) ili ne (da ne pauzirate). Podrazumevana postavka je Ne.

Napomene

Access obrađuje pritiske na tastere koje prima pomoću makroa " SendKeys " kao da ste ih otkucali direktno u prozoru programa Access.

Da biste naveli pritiske na tastere, koristite istu sintaksu kao i za naredbu SendKeys .

Napomena: Greška može da se pojavi ako argument tasterske tasterske poruke sadrži netačnu sintaksu, pogrešno napisan tekst ili druge vrednosti koje ne odgovaraju prozoru kojima se šalju pritisci na tastere.

Ovu radnju makroa možete da koristite da biste u dijalog uneli informacije, naročito ako ne želite da prekinete makro da biste ručno odgovorili na dijalog. Neke radnje makroa za pristup, kao što su Štampanje i FindRecord, automatski biraju opcije u određenim dijalozima koji se često koriste. Radnju makroa " SendKeys " možete koristiti da biste izabrali opcije u dijalozima koji se manje često koriste.

  • Pošto dijalog obustavlja makro, morate da postavite radnju makroa " SendKeys " pre radnje koja dovodi do toga da dijalog otvara i podešava argument čekanje na ne.

  • Tajming sa pritiskom tastera u Access ili nekoj drugoj aplikaciji može biti komplikovan. Kao rezultati, preporučuje se da ako postoji neki drugi metod (kao što je Radnja makroa " FindRecord ") koji možete da koristite da biste ostvarili željeni zadatak, koristite taj metod umesto da koristite radnju makroa " SendKeys " da biste popunili opcije u dijalogu.

Ako želite da pošaljete više od 255 znakova u Access ili drugu aplikaciju zasnovanu na operativnom sistemu Windows, možete da koristite nekoliko Radnja makroa " SendKeys " u makrou.

Korišćenje radnje makroa " SendKeys " za slanje tastera na tastaturi pokreće odgovarajući taster za nadole, tastaturai tasterske prečice . Slanje NEANSI pritisaka tastera (kao što je funkcijski taster) ne aktivira događaj tastature .

Ova radnja nije dostupna u modulu Visual Basic for Applications (VBA). Koristite naredbu SendKeys umesto toga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×