Radnja makroa „SetDisplayedCategories“

Radnju makroa Sedisplayedcategory možete da koristite u Access bazama podataka na radnoj površini da biste naveli koje su kategorije prikazane u okviru " Navigacija u kategoriju " u oknu za navigaciju. Na primer, ako želite da sprečite korisnike da prebacuju okno za navigaciju tako da prikazuje objekte sortirane po datumu kreiranja, možete da koristite ovu radnju da sakrijete tu opciju na padajućoj listi naslovne trake.

Postavka

Radnja makroa " Setdisplayedkategoriji " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Show

Kliknite na dugme da da biste prikazali kategoriju ili kategorije. Izaberite stavku ne da biste ih sakrili.

Kategorija

Unesite ili izaberite ime kategorije koju želite da prikažete ili sakrijete. Ostavite prazno da biste prikazali ili sakrili sve kategorije.

Napomene

  • Natpis na naslovnoj traci okna za navigaciju ukazuje na to koji filter je trenutno aktivan. Kliknite bilo gde na traci da biste otvorili padajuću listu. Stavke koje kontrolišu ove radnje makroa su navedene u okviru " Navigacija do kategorije".

  • Ova radnja omogućava ili onemogućava prikaz navedene kategorije ili kategorija; Nije moguće prebaciti prelazak okna za navigaciju. Na primer, ako prikazujete objekte sortirane po datumu kreiranja i koristite radnju makroa Setdisplayedcategory da biste onemogućili opciju datuma kreiranja , Access ne prebacuje okno za navigaciju u drugu kategoriju.

  • Da biste pokrenuli radnju makroa " Setdisplayedkategoriji " u VBA modulu, koristite polje sedisplayedfor iz objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×