Radnja makroa „SetProperty“

Radnju SetProperty možete koristiti da biste postavili svojstvo za kontrolu u obrascu ili izveštaju u Access bazama podataka za računare. Radnju SetProperty možete koristiti i da biste postavili svojstvo za kontrolu u prikazu „Lista“ ili „Prazno“ u Access veb aplikaciji.

Postavka

Radnja SetProperty ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime kontrole

Otkucajte ime polja ili kontrole za koju želite da postavite vrednost svojstva. Koristite samo ime kontrole, ne punu sintaksu. Ostavite ovaj argument prazan da biste postavili svojstvo za trenutni obrazac ili izveštaj.

Svojstvo

Izaberite svojstvo koje želite da postavite. Pogledajte odeljak Napomene u ovom članku za listu svojstva koja se mogu postaviti pomoću ove radnje.

Vrednost

Otkucajte vrednost na koju treba postaviti svojstvo. Za svojstva u bazama podataka za računare čije su vrednosti „Da“ ili „Ne“ koristite -1 za „Da“ i 0 za „Ne“. Za svojstva u Access veb aplikacijama čije su vrednosti „Da“ ili „Ne“ koristite Da i Ne.

Napomene

  • Radnju SetProperty možete koristiti u bazama podataka za računare da biste postavili sledeća svojstva kontrole: Omogućeno, Vidljivo, Zaključano, Levo, Vrh, Širina, Visina, Boja prednjeg plana, Boja pozadine ili Natpis.

    Napomena: Ne podržavaju svi tipovi kontrola u bazama podataka za računare postavljanje svih gorenavedenih svojstava.

  • Za Access veb aplikacije možete da postavite sledeća svojstva kontrole: Omogućeno, Vidljivo, Boja prednjeg plana, Boja pozadine, Natpis ili Vrednost.

    Napomena: Ne podržavaju svi tipovi kontrola u Access veb aplikacijama postavljanje svih gorenavedenih svojstava. Radnju makroa SetProperty možete koristiti samo sa prikazima „Lista“ i „Prazno“ u Access veb aplikacijama.

  • Ako unesete nevažeću vrednost za argument Vrednost, neće doći do greške, ali Access može promeniti svojstvo na neku drugu vrednost, u zavisnosti od toga kako tumači argument.

  • U Access bazama podataka za računare možete koristiti radnju SetProperty u samostalnom makrou samo ako ispred nje postavite radnju koja bira obrazac ili izveštaj koji sadrži kontrolu za koju postavljate svojstvo. Ako obrazac ili izveštaj nisu otvoreni, možete koristiti radnju OpenForm ili OpenReport da biste ih otvorili i izabrali. Ako su obrazac ili izveštaj već otvoreni, možete koristiti radnju SelectObject da biste ih izabrali. Zatim možete koristiti radnju SetProperty kako biste postavili svojstva. Izbor objekta nije neophodan ako koristite radnju SetProperty u makrou koji je ugrađen u kontrolu u istom obrascu ili izveštaju kao i kontrola za koju postavljate svojstvo.

  • Da biste pokrenuli radnju SetProperty u VBA modulu, koristite metod SetProperty objekta DoCmd.

Primer

Sledeći makro postavlja svojstvo Omogućeno za kontrolu po imenu txtDescription na 0 u Access bazi podataka za računare. Drugim rečima, onemogućava kontrolu.

Radnja

Argumenti

SetProperty

Ime kontrole: txtDescription

Svojstvo: Omogućeno

Vrednost: 0

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×