Radnja makroa „ShowToolbar“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " ShowToolbar " možete da koristite u Access bazama podataka radne površine da biste prikazali ili sakrili grupu komande na kartici Programski dodaci .

Napomena: Radnja ShowToolbar ne utiče na priručne menije.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja makroa " ShowToolbar " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime trake sa alatkama

Ime grupe komande na kartici Programske dodatke koje želite da prikažete ili sakrijete. Polje Ime trake sa alatkama u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn prikazuje sve dostupne grupe koji mogu da utiču ovu radnju. Ovo je neophodno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju makroa " ShowToolbar " u baza podataka biblioteke, Access prvo traži grupu sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Show

Navodi za prikazivanje ili skrivanje grupa i u kojim prikazima da prikažete ili sakrijete. Podrazumevana vrednost je da (uvek Prikaži grupu u svakom trenutku).

Možete da izaberete da da biste prikazali grupi uopšte radno vreme, Gde je odgovarajuće da biste prikazali grupi samo kada odgovarajući obrazac ili izveštaj aktivan, ili ne da biste sakrili grupu u svakom trenutku.

Napomene

Možete da koristite ovu radnju u makrou sa uslovnim izrazima da biste prikazali ili sakrili grupu u zavisnosti od određenih uslova.

Ako želite da prikažete određene grupe na samo jednom obrascu ili izveštaju, možete da postavite svojstvo OnActivate obrasca ili izveštaja na ime makroa koji sadrži radnju makroa " ShowToolbar " da biste prikazali grupu. Svojstvo " OnDeactivate " za obrazac ili izveštaj postavite pokazivač na ime makroa koji sadrži radnju makroa " ShowToolbar " da biste sakrili grupu.

Ugrađene trake sa alatkama nisu dostupne da prikažete ili sakrijete tako što ćete koristiti ovu radnju ako postavite svojstvo AllowBuiltInToolbarsFalse (0 u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula), ili ako podesite opciju Dozvoli ugrađene trake sa alatkamaFalse u VBA MODULU pomoću metoda SetOption .

Da biste pokrenuli radnju ShowToolbar u VBA modulu, koristite metod ShowToolbar objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×