Radnja makroa CloseWindow

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

CloseWindow radnju možete da koristite da biste zatvorili karticu dokumenta za navedenu Pristup ili karticu aktivnog dokumenta ako nijedna nije naveden.

Napomena: Početak u programu Access 2010 Zatvori radnju makroa je preimenovana u CloseWindow.

Napomena: Radnja makroa CloseWindow nije dostupna u Access veb aplikacijama.

Podešavanje

Radnja makroa CloseWindow ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta čiju karticu dokumenta koji želite da biste zatvorili. Kliknite na dugme Tabela, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modula, stranica za pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, uskladištene Procedureili funkcija u tip objekta polje u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Da biste izabrali karticu aktivnog dokumenta, ovo polje ostavite prazno.

Napomena: Ako zatvarate modul u programu Visual Basic Editor, morate da koristite Modul u argumentu Tip objekta.

Ime objekta

Ime objekta koji treba zatvoriti. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa koji bira argument Tip objekta. Kliknite objekat koji treba zatvoriti. Ako argument Tip objekta ostavite prazan, učinite to i sa ovim argumentom.

Čuvanje

Određuje da li treba sačuvati promene u objektu prilikom njegovog zatvaranja. Kliknite na dugme Da (sačuvaj objekat), Ne (zatvori objekat bez čuvanja) ili Pitaj (pitaj korisnika treba li sačuvati objekat). Podrazumevana vrednost je Pitaj.

Napomene

Radnja CloseWindow radi na sve objekte baze podataka koje korisnik može izričito da otvori ili zatvori. Ova radnja ima isti efekat kao i izbor objekta, a zatim ga zatvorili tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na objekat karticu dokumenta i zatim kliknuti na dugme Zatvori u priručnom meniju ili kliknuti na dugme Zatvori dugmeta u Slika dugmeta objekta.

Ako je argument Čuvanje postavljen na Pitaj, a objekat nije bio sačuvan pre nego što je izvršena radnja Close, dijalog će od korisnika tražiti da sačuva objekat pre nego što ga makro zatvori. Ako ste postavili argument Upozorenja uključena radnje SetWarnings na Ne, dijalog se ne prikazuje, a objekat se automatski čuva.

Da biste pokrenuli radnju CloseWindow u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod Zatvori objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×