Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju makroa "," u Access bazama podataka na radnoj površini možete da koristite za izvršavanje aplikacije zasnovane na operativnom sistemu Microsoft Windows, na primer Excel, Word ili PowerPoint, iz sistema Microsoft Office. Na primer, možda želite da nalepite podatke Excel unakrsne tabele u Access bazu podataka.

Napomena o bezbednosti: Budite oprezni prilikom pokretanja izvršnih datoteka ili koda u makroima ili aplikacijama. Izvršne datoteke ili kôd mogu da se koriste za izvršavanje radnji koje mogu da ugroze bezbednost računara i podataka.

Napomena: Počevši od programa Access 2010, Radnja makroa "RunApp" je preimenovana u beguncu.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa " .

Argument radnje

Opis

Komandna linija

komandna linija korišćena za pokretanje aplikacije (uključujući putanju i sve druge neophodne parametre, kao što su prekidači koji pokreću aplikaciju u određenom režimu). Unesite komandnu liniju u polju Komandna linija u odeljku argumenti za radnju makroa. Ovo je obavezan argument.

Napomene

Aplikacija izabrana pomoću ove radnje makroa se učitava i pokreće u prednjem planu. makro koji sadrži ovu radnju nastavlja da radi kada pokrenete aplikaciju.

Podatke možete da prenosite između druge aplikacije i programa Access pomoću objekta Microsoft Windows Dynamic Data Exchange (DDE) ili ostave. Radnju makroa " SendKeys " možete da koristite za slanje pritisaka na tastere u drugu aplikaciju (iako je DDE efikasniji metod za prenos podataka). Podatke između aplikacija možete da delite i pomoću automatizacije.

Aplikacije zasnovane na operativnom sistemu MS-DOS pokreću se u MS-DOS prozoru u Windows okruženju.

U Windows operativnim sistemima postoji niz načina za pokretanje aplikacije, uključujući pokretanje programa iz programa Windows Explorer, upotrebu komande Pokreni iz Start menija i dvostruki klik na ikonu programa na radnoj površini operativnog sistema Windows.

Ne možete da pokrećete radnju makroa " ." Umesto toga koristite VBA funkciju Shell.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×