Radnja makroa "Exportwithda"

Radnju " Ekportwithda " možete da koristite za izvoz podataka iz navedenog objekta Pristup baze podataka ( list sa podacima, obrazac, izveštaj ili modul ) u nekoliko izlaznih formata.

Napomena: Počevši od programa Access 2010, Radnja makroa " OutputTo " je preimenovana u izlaganje oblikovanja. Argumenti su i dalje isti za ovu radnju makroa.

Napomena: Radnja makroa " Ekportwithsmacro " nije dostupna u Access Veb aplikacijama.

Postavke

Radnja Ekportwithoblikuj ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji sadrži podatke za izvoz. Izaberite stavku Tabela (za list sa podacima tabele), Query (za list sa podacima upita), obrazac (za list sa podacima obrasca ili obrasca), izveštaj, modul, Prikaz servera, uskladištena proceduraili funkcija u polju tip objekta u odeljku Argumenti radnje u prozoru "argumenti za makroe". Ne možete da izvezete makro. Ako želite da izvezete aktivni objekat, izaberite njegov tip sa ovim argumentom, ali ostavite argument Ime objekta prazan. Ovo je obavezan argument. Podrazumevana postavka je Tabela.

Ime objekta

Ime objekta koji sadrži podatke za izvoz. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa koji bira argument Tip objekta.

Ako pokrećete makro koji sadrži radnju " Ekportwithda " u baza podataka biblioteke, Access prvo Potraži objekat sa ovim imenom u bazi podataka biblioteke, a zatim u aktuelnoj bazi podataka.

Izlazni format

Tip formata koji želite da koristite za izvoz podataka. Možete da izaberete stavku Excel 97 – Excel 2003 radna sveska (*.xls), Excel binarna sveska (*.xlsb), Excel radna sveska (*.xlsx), HTML (*.htm; *.html), Microsoft Excel 5.0/95 radna sveska (*.xls), PDF format (*.pdf), Obogaćeni tekst (*.rtf), Tekstualne datoteke (*.txt) ili XPS format (*.xps). Ako ostavite ovaj argument prazan, Access će zatražiti izlazni format.

Napomena: Možete da izvozite u datoteku formata PDF ili XPS iz programa Office Access 2007 jedino ako instalirate programski dodatak. Više informacija potražite u članku Čuvanje ili konvertovanje u PDF ili XPS.

Izlazna datoteka

Datoteka u koju želite da izvezete podatke, uključujući punu putanju. Standardnu oznaku tipa datoteke za izabrani izlazni format možete da uključite pomoću argumenta Izlazni format, ali to nije neophodno. Ako ostavite argument Izlazna datoteka prazan, Access će zatražiti ime izlazne datoteke.

Automatsko pokretanje

Navodi da li želite da se odgovarajući softver pokreće odmah nakon što se pokrene radnja " Ekportwithza oblikovanje ", a datoteka koju je odredila argument izlazne datoteke otvorena je.

Datoteka predloška

Putanja i ime datoteke koju želite da koristite kao predložak za HTML datoteke. Datoteka predloška je tekstualna datoteka koja uključuje HTML oznake i tokene koji su jedinstveni za Access.

Kodiranje

Tip formata kodiranja znakova koji želite da se koristi za izvoz teksta ili HTML podataka. Možete da izaberete MS-DOS, Unikod ili Unikod (UTF-8). Postavka argumenta MS-DOS dostupna je samo za tekstualne datoteke. Ako ostavite ovaj argument prazan, Access izvozi podatke pomoću Windows podrazumevanog kodiranja za tekstualne datoteke i podrazumevanog sistema kodiranja za HTML datoteke.

Izlazni kvalitet

Izaberite stavku Štampanje da biste optimizovali izlaz za štampanje ili stavku Ekran da biste optimizovali izvoz za prikaz na ekranu.

Napomene

Access podaci se izvoze u izabranom formatu i može ih čitati bilo koji program koji koristi isti format. Na primer, možete da izvezete Access izveštaj sa oblikovanjem u dokument u formatu obogaćenog teksta i da potom otvorite dokument u programu Microsoft Word.

Ako izvozite objekat baze podataka u HTML formatu, Access kreira datoteku u HTML formatu koja sadrži podatke iz objekta. Da biste naveli datoteku koja će se koristiti kao predložak za .html datoteku, možete koristiti argument Datoteka predloška.

Sledeća pravila se primenjuju kada koristite radnju makroa " Ekportwithrules " za izvoz objekta baze podataka u bilo koji izlazni formati:

  • Podatke možete da izvezete u listove sa podacima tabele, upita i obrasca. U izlaznoj datoteci se sva polja na listu sa podacima pojavljuju kao u programu Access, osim polja koja sadrže OLE objekte. Kolone za polja OLE objekata uključene su u izlaznoj datoteci, ali polja su prazna.

  • Za kontrola koji je povezan sa poljem „Da/ne“ (preklopno dugme, dugme opcije ili polje za potvrdu) izlazna datoteka prikazuje vrednost – 1 (da) ili 0 (ne).

  • Za okvir za tekst koji je povezan sa poljem sa hipervezom izlazna datoteka prikazuje hiperveza za sve izlazne formate izuzev MS-DOS teksta (u tom slučaju hiperveza se prikazuje kao normalan tekst).

  • Ako izvezete podatke u obrazac u programu prikaz „Obrazac“, izlazna datoteka uvek sadrži prikaz lista sa podacima obrasca.

  • Kada list sa podacima ili obrazac izvozite u HTML formatu, kreira se jedna .html datoteka. Kada izveštaj izvozite u HTML formatu, jedna .html datoteka se kreira za svaku stranicu u izveštaju.

Rezultat pokretanja radnje makroa " Ekportwithza oblikovanje " sličan je na jednoj od opcija u grupi izvoz na kartici Spoljni podaci . Argumenti radnje odgovaraju postavkama u dijalogu Izvoz.

Da biste pokrenuli radnju makroa " Ekportwithda " u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite funkcija OutputTo za DoCmd objekat.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×