Radnja makroa ExportWithFormatting

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

ExportWithFormatting radnju možete da koristite za izvoz podataka u navedenom Pristup objekat baze podataka (na list sa podacima, obrazac, izveštajili modul) u nekoliko izlaznih formata.

Napomena: Početak u programu Access 2010, makroa OutputTo je preimenovana u ExportWithFormatting. Argumenti su i dalje isti za ovu radnju makroa.

Napomena: Radnja makroa ExportWithFormatting nije dostupna u Access Veb aplikacijama.

Postavke

Radnja ExportWithFormatting ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji sadrži podatke za izvoz. Izaberite tabelu (za list sa podacima tabele), upita (za list sa podacima upita), obrasca (za obrazac ili list sa podacima obrasca), izveštaja, modul, Prikaz servera, Uskladištena proceduraili funkcija u objekta Tip polje u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Ne možete da izvezete makro. Ako želite da izvezete aktivni objekat, izaberite njegov tip sa ovim argumentom, ali ostavite argument Ime objekta prazan. Ovo je obavezan argument. Podrazumevana postavka je Tabela.

Ime objekta

Ime objekta koji sadrži podatke za izvoz. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa koji bira argument Tip objekta.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju ExportWithFormatting u baza podataka biblioteke, Access prvo traži objekat sa tim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Izlazni format

Tip formata koji želite da koristite za izvoz podataka. Možete da izaberete stavku Excel 97 – Excel 2003 radna sveska (*.xls), Excel binarna sveska (*.xlsb), Excel radna sveska (*.xlsx), HTML (*.htm; *.html), Microsoft Excel 5.0/95 radna sveska (*.xls), PDF format (*.pdf), Obogaćeni tekst (*.rtf), Tekstualne datoteke (*.txt) ili XPS format (*.xps). Ako ostavite ovaj argument prazan, Access će zatražiti izlazni format.

Napomena: Možete da izvozite u datoteku formata PDF ili XPS iz programa Office Access 2007 jedino ako instalirate programski dodatak. Više informacija potražite u članku Čuvanje ili je konvertujte u PDF ili XPS formatu.

Izlazna datoteka

Datoteka u koju želite da izvezete podatke, uključujući punu putanju. Standardnu oznaku tipa datoteke za izabrani izlazni format možete da uključite pomoću argumenta Izlazni format, ali to nije neophodno. Ako ostavite argument Izlazna datoteka prazan, Access će zatražiti ime izlazne datoteke.

Automatsko pokretanje

Navodi da li će se odgovarajući softver pokrene neposredno nakon ExportWithFormatting radnja pokreće, sa datotekom navodi argument Izlazna datoteka otvorena.

Datoteka predloška

Putanja i ime datoteke koju želite da koristite kao predložak za HTML datoteke. Datoteka predloška je tekstualna datoteka koja uključuje HTML oznake i tokene koji su jedinstveni za Access.

Kodiranje

Tip formata kodiranja znakova koji želite da se koristi za izvoz teksta ili HTML podataka. Možete da izaberete MS-DOS, Unikod ili Unikod (UTF-8). Postavka argumenta MS-DOS dostupna je samo za tekstualne datoteke. Ako ostavite ovaj argument prazan, Access izvozi podatke pomoću Windows podrazumevanog kodiranja za tekstualne datoteke i podrazumevanog sistema kodiranja za HTML datoteke.

Izlazni kvalitet

Izaberite stavku Štampanje da biste optimizovali izlaz za štampanje ili stavku Ekran da biste optimizovali izvoz za prikaz na ekranu.

Napomene

Access podaci se izvoze u izabranom formatu i može ih čitati bilo koji program koji koristi isti format. Na primer, možete da izvezete Access izveštaj sa oblikovanjem u dokument u formatu obogaćenog teksta i da potom otvorite dokument u programu Microsoft Word.

Ako izvozite objekat baze podataka u HTML formatu, Access kreira datoteku u HTML formatu koja sadrži podatke iz objekta. Da biste naveli datoteku koja će se koristiti kao predložak za .html datoteku, možete koristiti argument Datoteka predloška.

Sledeća pravila se primenjuju kada koristite radnju makroa ExportWithFormatting za izvoz objekta baze podataka u nekom od izlaznih formata:

  • Podatke možete da izvezete u listove sa podacima tabele, upita i obrasca. U izlaznoj datoteci se sva polja na listu sa podacima pojavljuju kao u programu Access, osim polja koja sadrže OLE objekte. Kolone za polja OLE objekata uključene su u izlaznoj datoteci, ali polja su prazna.

  • Za kontrola koji je povezan sa poljem „Da/ne“ (preklopno dugme, dugme opcije ili polje za potvrdu) izlazna datoteka prikazuje vrednost – 1 (da) ili 0 (ne).

  • Za okvir za tekst koji je povezan sa poljem sa hipervezom izlazna datoteka prikazuje hiperveza za sve izlazne formate izuzev MS-DOS teksta (u tom slučaju hiperveza se prikazuje kao normalan tekst).

  • Ako izvezete podatke u obrazac u programu prikaz „Obrazac“, izlazna datoteka uvek sadrži prikaz lista sa podacima obrasca.

  • Kada list sa podacima ili obrazac izvozite u HTML formatu, kreira se jedna .html datoteka. Kada izveštaj izvozite u HTML formatu, jedna .html datoteka se kreira za svaku stranicu u izveštaju.

Rezultat pokretanja radnje makroa ExportWithFormatting je slično kao što ćete kliknuti na jednu od opcija u grupi izvoz na kartici Spoljni podaci . Argumenti radnje odgovaraju postavkama u dijalogu Izvoz.

Da biste pokrenuli radnju makroa ExportWithFormatting u u modulu Visual Basic for Applications (VBA), koristite metod OutputTo objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×