Radnja makroa ImportExportSpreadsheet

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa ImportExportSpreadsheet za uvoz ili izvoz podataka između trenutnog Access baze podataka (.mdb ili .accdb) i datoteke sa unakrsnom tabelom. Takođe možete povezati podatke u Excel unakrsnu tabelu u trenutnoj bazi podataka Pristup . Unakrsna tabela povezana, možete prikazati podatke iz unakrsne tabele u Access dok i omogućava potpuni pristup sa podacima iz programa Excel unakrsnu tabelu. Takođe možete da povežete sa podacima u Lotus 1-2-3 datoteku unakrsne tabele, ali ovaj podataka takođe je samo za čitanje u programu Access.

Napomena: Početak u programu Access 2010, radnju makroa " TransferSpreadsheet " je preimenovana u ImportExportSpreadsheet.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja makroa ImportExportSpreadsheet ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip prenosa

Tip prenosa koju želite da učinite. U okviru Tip prenosa u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn izaberite stavku Uvoz, izvozili vezu . Podrazumevana vrednost je Uvoz.

Napomena: Veza za prenos tip nije podržana za Access projekte (.adp).

Tip unakrsne tabele

Tip unakrsne tabele za uvoz, izvoz i veza ka. Možete izabrati jednu od broj tipova unakrsne tabele u polju. Podrazumevana vrednost je Excel radne sveske.

Napomena: Možete uvoz i povezivanje (samo za čitanje) Lotus. WK4 datotekama, ali možete da izvezete podatke iz programa Access u ovom formatu unakrsne tabele. Access takođe više ne podržava uvoz, izvoz ili povezivanje sa podacima iz Lotus. WKS ili Excel unakrsne tabele verzije 2.0 uz ovu radnju. Ako želite da uvoz i povezivanje sa podacima unakrsne tabele u programu Excel verzije 2.0 ili Lotus. WKS, konvertujte podatke iz unakrsne tabele na noviju verziju programa Excel ili Lotus 1-2-3 pre uvoza ili povezivanja podatke u program Access.

Ime tabele

Ime Access tabele da biste uvezli podatke unakrsne tabele, izvezite podatke unakrsne tabele iz ili veza podaci unakrsne tabele da biste. Takođe možete da upišete ime Access upit za izbor koju želite da izvezete podatke iz. Ovo je neophodno.

Ako izaberete Uvoz u argumentu Tip prenosa , Access će dodati podatke iz unakrsne tabele u ovoj tabeli ako već postoji. U suprotnom, Access će kreirati novu tabelu koja sadrži podatke iz unakrsne tabele.

U programu Access, ne možete da koristite SQL izraza da biste naveli podatke da biste izvezli kada koristite radnju makroa ImportExportSpreadsheet . Umesto da koristite SQL izraza, morate da prvo kreirate upit i zatim navedite ime upita u argumentu Ime tabele .

Ime datoteke

Ime datoteke unakrsne tabele za uvoz, izvoz i veza ka. Navedite punu putanju. Ovo je neophodno.

Kad izvozite podatke iz programa Access, Access će kreirati novu unakrsnu tabelu. Ako ime datoteke je isto kao ime postojeće unakrsne tabele, Access će zameniti postojeću unakrsnu tabelu, osim ako izvozite u Excel verzije 5.0 ili novija verzija radne sveske. U tom slučaju, Access će kopirati izvezene podatke na sledeći dostupan novi radni list u radnoj svesci.

Ako uvozite iz ili povezivanje sa Excel verzije 5.0 ili novije verzije unakrsne tabele, možete da navedete određeni radni list pomoću argumenata u opsegu .

Imena polja

Navodi da li prvi red unakrsne tabele sadrži imena polja. Ako izaberete da, Access koristi imena u ovaj red kao imena polja u Access tabeli prilikom uvoza ili povezivanja podatke iz unakrsne tabele. Ako izaberete stavku ne, Access tretira prvi red kao normalan red sa podacima. Podrazumevana vrednost je bez.

Kada izvezete Access tabelu ili upit za izdvajanje u unakrsnu tabelu, imena polja se umeću u prvi red unakrsne tabele bez obzira na to šta ste izabrali u ovom argumentu.

Opseg

Opseg ćelija radi uvoza ili povezivanja. Ovo polje ostavite prazno radi uvoza ili povezivanja cela unakrsna tabela. Možete da upišite ime opsega u unakrsnoj tabeli ili da navedete opseg ćelija radi uvoza ili povezivanja, kao što su A1:E25 (Imajte u vidu da je A1.. Sintaksa E25 ne radi u programu Access 97 ili novije verzije). Ako uvozite iz ili povezivanje sa Excel verzije 5.0 ili novije verzije unakrsne tabele, možete Stavi prefiks opsega sa imenom radnog lista i znak uzvika; na primer, budžet! A1:C7.

Napomena: Kada izvezete u unakrsnu tabelu, ovaj argument morate da ostavite prazno. Ako unesete opseg, izvoz neće uspeti.

Napomene

Možete da izvezete podatke u Access upita za izdvajanje u unakrsne tabele. Access izvozi rezultujući skup upita, to tretira kao tabelu.

Podaci unakrsne tabele koje dodajete postojećoj Access tabeli moraju da budu kompatibilni sa strukturom tabele.

  • Svako polje u unakrsnoj tabeli moraju biti istog tipa podataka kao i odgovarajuće polje u tabeli.

  • Polja moraju da budu u istom redosledu (osim ako argument Sadrži imena polja postavite na da, u tom slučaju polje imena u unakrsnoj tabeli mora da se podudara imena polja u tabeli).

Radnja makroa je slično kao što ćete kliknuti na kartici Spoljni podaci i izabrati stavku Excel u grupi Uvoz i izvoz . Ove komande možete da koristite da biste izabrali izvor podataka, kao što su Access ili tip baze podataka, unakrsne tabele ili tekstualne datoteke. Ako izaberete unakrsne tabele, pojavljuju se niz dijaloga ili se pokreće Access čarobnjak, u kojem možete da izaberete ime unakrsne tabele i druge opcije. Argumenti za radnju makroa ImportExportSpreadsheet odražavaju opcije u ovim dijalozima ili čarobnjacima.

Napomena: Ako upit ili filtriranje povezane unakrsne tabele, upit ili filter je velika i mala slova.

Ako se povezujete sa Excel unakrsnu tabelu koja je otvorena u režimu za uređivanje, Access će pričekati dok je Excel unakrsna tabela je izvan režim uređivanja pre nego što dovršite veza; Ne postoji vremensko ograničenje.

Da biste pokrenuli radnju ImportExportSpreadsheet u u modulu Visual Basic for Applications (VBA), koristite metod objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×