Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Radnja makroa ImportExportText

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa ImportExportText za uvoz ili izvoz teksta između trenutnog Pristup baze podataka (.mdb ili .accdb) i tekstualnu datoteku. Takođe možete da povežete podataka u tekstualnu datoteku u trenutnoj bazi podataka programa Access. Sa tekstualnom datotekom, možete prikazati podatke iz tekstualne datoteke pomoću programa Access dok i omogućava potpuni pristup sa podacima iz programa za obradu. Takođe možete uvoz, izvoz i povezivanje tabele ili liste u HTML datoteku (* .html).

Napomena: Početak u programu Access 2010, radnju makroa " TransferText " je preimenovana u ImportExportText.

Napomena: Ako se povezujete sa podacima u tekstualnoj datoteci ili HTML datoteku, podaci su samo za čitanje u programu Access.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja makroa ImportExportText ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip prenosa

Tip prenosa koju želite da učinite. Uvoz podataka iz izvoza podataka ili povezivanje sa podacima u razgraničene ili fiksne širine tekst ili HTML datoteke. Takođe možete da izvezete podatke u programu Word objedinjavanja pošte datoteku sa podacima, koji zatim možete da koristite sa funkcijom Word objedinjavanje pošte da biste kreirali objedinjene dokumente kao što su tipskih pisama i nalepnica sa adresom.

Izaberite razgraničen uvoz, Uvoz fiksne širine, Uvoz HTML, izvezete razgraničenu, izvoz fiksne širine, izvoz HTML, izvoz Word za Windows objedinjavanje, razgraničena veza, vezu fiksne širine , ili HTML veze u polju Tip prenosa u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Podrazumevana vrednost je Razgraničen uvoz.

Napomena: Samo Razgraničen uvoz, Fiksna širina uvoza, Razgraničen izvoz, Izvoz fiksne širineili Izvoz Word za Windows objedinjavanje tipovi prenosa su podržani u programu Access projekat (.adp).

Ime specifikacije

Ime specifikacije za skup opcija koja određuje kako tekstualna datoteka uvozi ili povezuje. Datoteke fiksne širine, morate da navedete argument ili da koristite datoteku schema.ini, koja mora biti uskladištena u istoj fascikli kao i uvezena ili povezana tekstualna datoteka.

Da biste kreirali specifikaciju za uvoz ili povezivanje tekstualne datoteke:

  1. Na kartici Spoljni podaci , u grupi Uvoz izaberite Tekstualnu datoteku.

  2. U dijalogu Preuzimanje spoljašnjih podataka unesite putanju izvorne tekstualne datoteke u polje ime datoteke .

  3. Kliknite na željenu opciju za skladištenje podataka (uvoz, dodavanje ili povezivanje), i kliknite na dugme u redu.

  4. U dijalogu Čarobnjak za uvoz teksta kliknite na dugme Više opcija.

  5. Navedite željene opcije za ovu specifikaciju, a zatim izaberite stavku Sačuvaj kao.

  6. Unesite željeno ime za specifikaciju, a zatim kliknite na dugme u redu.

  7. Postojeće specifikacije možete upravljati tako što ćete kliknuti specifikacije u dijalogu specifikacija.

  8. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog za specifikacije.

Zatim možete da upišete ime specifikacije u ovaj argument svaki put kada želite da uvezete ili izvezete isti tip tekstualne datoteke.

Možete da uvezete, izvoz ili povezujete razgraničene datoteke bez unošenja imena specifikacije za ovaj argument. U ovom slučaju, Access će koristiti podrazumevane vrednosti iz dijaloga čarobnjaka. Access koristi unapred određen format za datoteke sa podacima za objedinjavanje pošte, tako da nikada ne morate da otkucate ime specifikacije za ovaj argument kada izvezete ove tipove datoteka. Uvoz/izvoz specifikacije možete da koristite sa HTML datoteke, ali samo deo specifikacije koji se primenjuje je specifikacija za formatiranje tipa podataka.

Tabela Ime

Ime Access tabele da biste uvezli tekstualne podatke, izvoz tekstualne podatke iz ili tekstualne podatke za povezivanje. Takođe možete da upišete ime Access upit koju želite da izvezete podatke iz. Ovo je neophodno.

Ako izaberete stavku Razgraničen uvoz, Fiksna širina uvozaili Uvoz HTML u polju Tip prenosa , Access će dodati podatke iz tekstualne datoteke u ovoj tabeli ako već postoji. U suprotnom, Access će kreirati novu tabelu koja sadrži podatke iz tekstualne datoteke.

Ne možete da koristite SQL izraza da biste naveli podatke da biste izvezli kada koristite radnju makroa ImportExportText . Umesto da koristite SQL izraza, morate da prvo kreirate upit i zatim navedite ime upita u argumentu Ime tabele .

Ime datoteke

Ime tekstualnu datoteku za uvoz, izvoz i veza ka. Navedite punu putanju. Ovo je neophodno.

Kad izvozite podatke iz programa Access, Access će kreirati novu tekstualnu datoteku. Ako je ime datoteke isto kao ime postojeće tekstualne datoteke, Access će zameniti postojeću tekstualnu datoteku.

Ako želite da uvezete ili povežete sa određenom tabelom ili liste u HTML datoteku, možete da koristite argument ime HTML tabele .

Imena polja

Navodi da li prvi red tekstualne datoteke sadrži imena polja. Ako izaberete da, Access koristi imena u ovaj red kao imena polja u Access tabeli prilikom uvoza ili povezivanja tekstualne podatke. Ako izaberete stavku ne, Access tretira prvi red kao normalan red sa podacima. Podrazumevana vrednost je bez.

Access zanemaruje ovaj argument za Word za Windows datoteka sa podacima za objedinjavanje pošte, jer prvi red mora da sadrži imena polja.

Kad izvozite Access tabelu ili upit za izbor razgraničene ili fiksne širine tekstualne datoteke, Access umeće imena polja tabele ili upita za izdvajanje u prvi red tekstualne datoteke ako izaberete da za ovaj argument.

Ako ste uvoza ili povezivanja sa fiksne širine tekstualnu datoteku i izaberite stavku da u ovom polju, prvi red koji sadrži imena polja morate da koristite za razgraničavanje polja koji je podešen u specifikaciju uvoz/izvoz da biste razdvojili imena polja. Ako izvozite fiksne širine tekstualnu datoteku i izaberite opciju da za ovaj argument, Access umeće imena polja u prvi red tekstualne datoteke sa ovom znaka za razgraničavanje.

Ime HTML tabele

Ime tabele ili liste u HTML datoteku koju želite da uvezete ili povežete. Ovaj argument se zanemaruje osim ako je argument Tip prenosa postavljen u HTML uvoz ili veza HTML. Ako ovaj argument ostavite prazno, prve tabele ili liste u HTML datoteka uvozi ili povezuje.

Ime tabele ili liste u HTML datoteka je određen tekst navedenim u oznaci < natpis > ako postoji < natpis > oznake. Ako nema < natpis > oznake, ime se određuje navedenim u oznaci < naslov > tekst. Ako više od jedne tabele ili liste ima isto ime, Access ih razlikuje tako što ćete dodati broj na kraj svakog imena; na primer, Zaposleni1 i Employees2.

Kodne stranice

Ime skup znakova koristi sa kodna stranica.

Napomene

Možete da izvezete podatke u Access upita za izdvajanje u tekstualne datoteke. Access izvozi rezultujući skup upita, to tretira kao tabelu.

Tekstualne podatke koje dodajete postojećoj Access tabeli moraju da budu kompatibilni sa strukturom tabele.

  • Svako polje u tekstu moraju biti istog tipa podataka kao i odgovarajuće polje u tabeli.

  • Polja moraju da budu u istom redosledu (osim ako argument Sadrži imena polja postavite na da, u tom slučaju polje imena u tekst mora da se podudara imena polja u tabeli).

Radnja makroa je sličan Tekstualne datoteke za Uvoz ili izvoz grupa na kartici Spoljni podaci . Argumenti za radnju ImportExportText odražavaju opcije u čarobnjaku za započeo komandu Tekstualne datoteke .

Savet

Specifikacija uvoz/izvoz skladišti informacije potrebne programu Access za uvoz, izvoz ili povezivanje sa tekstualnom datotekom. Uskladištene informacije možete da koristite za uvoz, izvoz ili povezivanje tekstualne podatke iz sličnih tekstualnih datoteka. Na primer, možda ćete primiti sedmične izveštaje o prodaji u tekstualnoj datoteci iz centralnog računara. Možete da kreirate i sačuvate specifikaciju za ovaj tip podataka i zatim da je koristite svaki put kada dodate ove podatke u Access bazu podataka.

Napomena: Ako upit ili filtriranje tekstualnom datotekom, upit ili filter je koji razlikuje mala i velika slova.

Da biste pokrenuli radnju ImportExportText u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod TransferText objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×