Radnja makroa "PrintOut"

Radnju makroa " otisak " u Access bazama podataka na radnoj površini možete koristiti da biste odštampali aktivni objekat u otvorenoj bazi podataka. Možete da štampate listove sa listovima sa podacima, izveštajima, obrascima, stranicama za pristup podacima i module.

Napomena: Ova radnja makroa neće biti dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana. Više informacija o omogućavanju makroa.

Postavka

Radnja makroa " Štampanje " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Opseg štampanja

Opseg za štampanje. Kliknite na dugme sve (korisnik može da odštampa ceo objekat), Izbor (korisnik može da odštampa deo izabranog objekta) ili stranice (korisnik može da navede opseg stranica na stranici od i stranica do argumenata) u okviru opseg štampanja u oknu " Argumenti za radnju " u oknu "Izrada makroa". Podrazumevana postavka je Sve.

Stranica iz

Prva stranica za štampanje. Štampanje počinje na vrhu ove stranice. Ovaj argument je potreban ako izaberete stranice u polju opseg štampanja .

Stranica da biste

Poslednja stranica za štampanje. Štampanje prestaje na dnu ove stranice. Ovaj argument je potreban ako izaberete stranice u polju opseg štampanja .

Kvalitet štampanja

Kvalitet štampanja. Izaberite stavku visoka, srednja, Niskaili Radna verzija. Što je manji kvalitet, pre će se odštampati objekat. Podrazumevana vrednost je srednja.

Kopije

Broj kopija za štampanje. Podrazumevana vrednost je 1.

Upari kopije

Kliknite na dugme da (upari odštampane kopije) ili ne (ne uparni kopije). Objekat može da štampa brži ako je ovaj argument postavljen na " ne". Podrazumevana postavka je Da.

Napomene

Ova radnja je slična izboru objekta, a zatim izborom stavke >Odštampaj.  Međutim, u ovom slučaju se ne pojavljuje dijalog Štampanje .

OBAVEЉTENJE

Ako imate određene postavke štampanja koje često koristite, kreirajte makro koja sadrži radnju "otisak" sa ovim postavkama u njenim argumentima.

Argumenti za ovu radnju odgovaraju opcijama u dijalogu Štampanje . Međutim, za razliku od radnje FindRecord i dijaloga " Pronalaženje i zamena ", postavke argumenta se ne dele sa opcijama dijaloga " Štampanje ".

Da biste pokrenuli radnju " otisak " u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite metod PrintOut objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×