Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju makroa RunSQL možete da koristite da biste pokrenuli upit radnje u Pristup bazi podataka na radnoj površini pomoću odgovarajućeg SQL izraza. Takođe možete da pokrenete upit za definisanje podataka.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa RunSQL ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

SQL izraz

SQL izraz za radni upit ili upit za definisanje podataka koji želite da pokrenete. Maksimalna dužina ovog izraza je 255 znakova. Ovo je obavezan argument.

Koristi transakciju

Kliknite na dugme "Da" da biste uključili ovaj upit u transakcija. Kliknite na dugme Ne ako ne želite da koristite transakciju. Podrazumevana postavka je Da. Ako izaberete Ne za ovaj argument, upit može brže da se pokrene.

Napomene

Radne upite možete da koristite za dodavanje, brisanje i ažuriranje zapisa, kao i za čuvanje rezultujući skup kao nove tabele. Upite za definisanje podataka možete da koristite za kreiranje, izmenu i brisanje tabela, kao i za kreiranje i brisanje indeksa. Radnju makroa RunSQL možete da koristite za izvršavanje ovih operacija direktno iz makroa bez potrebe za korišćenjem uskladištenih upita.

Ako treba da otkucate SQL izraz duži od 255 znakova, koristite metod RunSQL objekta DoCmd u Visual Basic for Applications (VBA) modulu umesto toga. U VBA modulu možete da otkucate SQL izraze od najviše 32.768 znakova.

Access upiti su zapravo SQL izrazi koji se kreiraju kada dizajnirate upit pomoću koordinatna mreža dizajna u prozor upita. Sledeća tabela prikazuje access radne upite i upite za definisanje podataka i njihove odgovarajuće SQL izraze.

Tip upita

SQL izraz

Radnja

Upit za dodavanje

INSERT INTO

Brisanje

IZBRIŠI

Upit za kreiranje tabele

IZABERITE... U

Upit za ažuriranje

UPDATE

Definicija podataka (specifična za SQL)

Kreiranje tabele

KREIRAJ TABELU

Izmena tabele

ALTER TABLE

Brisanje tabele

OTPUSTI TABELU

Kreiranje indeksa

KREIRAJ INDEKS

Brisanje indeksa

DROP INDEX

Odredbu IN možete da koristite i sa ovim izrazima da biste izmenili podatke u drugoj bazi podataka.

Napomena: Da biste pokrenuli upit za izbor ili unakrsni upit makroa, koristite argument Prikaz radnje makroa OpenQuery da biste otvorili postojeći upit za izdvajanje ili unakrsni upit u prikaz lista sa podacima. Možete i da pokrenete postojeće radne upite i SQL upite na isti način.

Savet

Da biste videli SQL jednak Access upitu, izaberite stavku SQL prikaz u meniju Prikaz (na Statusnoj traci programa Access). Možete da koristite navedene SQL izraze kao modele da biste kreirali upite za pokretanje sa radnjom makroa RunSQL . Dupliranje SQL izraza u argumentu SQL izraza za radnju makroa RunSQL ima isti efekat kao pokretanje ovog Access upita u prozoru upita.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×