Radnju makroa SetWarnings možete koristiti da biste uključili ili isključili sistemske poruke u Access bazama podataka na radnoj površini.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa " SetWarnings " ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Upozorenja na

Navodi da li se sistemske poruke prikazuju. Kliknite na dugme da (da biste uključili sistemske poruke) ili ne (da biste isključili sistemske poruke) u okviru upozorenje na polju Argumenti za radnju makroa. Podrazumevana postavka je Ne.

Napomene

Ovu radnju možete da koristite da biste sprečili modalni upozorenja i okvire za poruke da zaustave makro. Međutim, poruke o greškama se uvek prikazuju. Pored toga, Pristup prikazuje sve dijaloge koji zahtevaju unos osim biranja dugmeta (kao što je "u redu", "Otkaži" daili ne) – na primer, bilo koji dijalog koji zahteva da unesete tekst ili izaberete jednu od nekoliko opcija.

Obavljanje ove radnje sa upozorenjem na argument podešen na " ne " ima isti efekat kao pritiskanje unosa kada se prikaže polje za opomenu ili poruku. Dugme " u redu" ili " da " se obično bira na upozorenje ili poruku.

Kada se makro završi, Access automatski ponovo uključuje prikaz sistemskih poruka.

Često ćete koristiti ovu radnju sa akcijom " Eho " koji sakriva rezultate makroa dok se ne završi. Radnju makroa SetWarnings možete koristiti da sakrijete i upozorenja i okvire za poruke.

Iako Radnja makroa " SetWarnings " može da pojednostavi interakciju sa makroima, morate da budete oprezni prilikom isključivanja sistemskih poruka. U nekim situacijama nećete želeti da nastavite sa makroima ako se prikaže određena poruka upozorenja. Ako niste uvereni u ishod svih radnji makroa, trebalo bi da izbegnete korišćenje ove radnje.

Da biste pokrenuli radnju SetWarnings u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite SetWarnings metod DoCmd objekta.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×