Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da koristite radnju makroa " SingleStep " u Access bazama podataka na radnoj površini da biste pauzirao izvršavanje makroa i otvorili dijalog " makro jednim korakom ".

Postavka

Radnja makroa " Singlstep " Nema argumente.

Napomene

  • Koristite radnju SingleStep za rešavanje problema sa makroima koji ne radi ispravno. Možete da dodate radnju SingleStep u makro neposredno pre nego što se preduzme neka radnja za koju sumnjate da je uzrok problema. Radnja pauzira makro i otvara dijalog " makro jednim korakom ". Ovaj dijalog prikazuje informacije o trenutnoj radnji makroa, kao što je ime makroa, bilo koji navedeni uslovi, ime radnje, argumenti i broj greške, ako je primenljivo. U dijalogu možete da kliknete na dugme korak da biste prešli na sledeću radnju makroa, sprečite sve makroe kako biste zaustavili trenutni makro i sve druge makroe koji su pokrenuti ili nastavili da prestanu sa jednim korakom i da nastave normalan rad makroa.

  • Radnja Singlstep ima sličan efekat da bi se u grupiAlatke na kartici dizajn u prozoru " Dizajn " nalazi sličan efekat. Razlika između izvršavanja ovog i pokretanja radnje " SingleStep " jeste da tako što ćete pokrenuti radnju, možete da postavite radnju u makro tačno tamo gde želite da počne jedan korak. Na taj način, ne morate da prolazite kroz sve prethodne radnje da biste dobili onu koju želite da proverite. Sa druge strane, kada izaberete jedan stepenik u prozoru makroa, to morate da uradite pre nego što pokrenete makro. U tom slučaju, jedinstveno korak počinje od prve radnje u makrou.

Napomena: Ako ste jednom stupali na kraj makroa bez klika na dugme Nastavi, jedan korak će i dalje biti na snazi kada se makro završi. Sledeći makro koji pokrenete počeće u režimu jedinstvenog koraka. Da biste isključili jedinstveno uključivanje, kliknite na dugme " Nastavi " u dijalogu " jednokratni makro " ili, kada se makro otvori u prikazu dizajna, na kartici Dizajn , u grupi Alatke izaberite stavku jedan korak tako da više ne bude izabrana.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×