Razdeljivanje okana radi zaključavanja redova ili kolona u odvojenim oblastima radnog lista

Razdeljivanje okana radi zaključavanja redova ili kolona u odvojenim oblastima radnog lista

Vaš prijatelj Tomaš je završio prošli vikend sa 5 K i želite da vidite vremena najboljih 10 najboljih igrača kako biste uporedili njegovo vreme sa njihovim. Pronašli ste njegovo ime u redu 180 unakrsne tabele. Želite li da saznate kako da vidite njegov rezultat zajedno sa prvih 10 završnika na vrhu radnog lista?

Razdeljinjem radnog lista možete da se pomerite nadole u donjem oknu, a da i dalje vidite gornje redove u gornjem oknu.

Korišćenje razdeljivanja za prikazivanje dve oblasti redova

Da biste razdelili ovaj radni list kao što je iznad prikazano, izaberite ispod reda gde želite razdeljni red – izborom 13. reda radni list se razdelje ispod 12. reda. Zatim izaberite stavku Prikaži > prozor >Razdeli. Razdeljak možete da uklonite jednostavnim klikom na dugme Razdei.

Komanda „Razdeli“ na traci

Možete i da razdete radni list na kolonama. Izaberite kolonu desno od kolone u koju želite da postavite razdeljenje i koristite komandu Razdeli. Takođe možete da razdete na red i kolonu. tako što ćete izabrati ćeliju ispod i desno od mesta na kojem želite razdelji – a zatim izaberite stavku Razdeli. Na dolenavedenim slikama – zato što je izabran D5 – kolone levo (A-C) i redovi iznad njega (1-4) zamrznuti su razdeljeno. Zatim, izborom reda ispod reda 4 i pomeranjem nagore više ne vidite redove 5 do 9. Takođe, ne vidite kolone D do F. To će doneti tesan fokus na Q4 i YTD ukupne vrednosti u kolonama G i H.

Razdeljivanje redova i kolona

Da biste opozvali razdeljivanje, jednostavno kliknite na dugme > Prozor >razdeljenje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×