Razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu OneNote

Microsoft OneNote za veb vam omogućava da pravite beleške i organizujete stranice beležaka u Veb pregledaču. Za napredne funkcije uređivanja koristite OneNote za veb komandu " Otvori u programu OneNote ". Kada sačuvate beležnicu u programu OneNote, ona se čuva na Veb lokaciji gde ste je otvorili u OneNote za veb.

Beležnica koju otvarate u OneNote za veb je ista kao Beležnica koju otvarate u OneNote aplikaciji za stone računare, ali neke funkcije rade drugačije u dve okruženja.

Ovaj članak sadrži:

Formati datoteka podržani u programu OneNote za Veb

Funkcije podržane za pregled i štampanje

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Otvaranje Beležnica

Uređivanje i oblikovanje

Pratećeg na beleškama

Pregledanje

Objekti

Formati datoteka podržani u OneNote za veb

OneNote za veb otvara OneNote 2010 i novije beležnice (. jednu datoteku).

OneNote za veb ne mogu da otvore beležnice u drugim formatima datoteka. Na primer, ovi formati nisu podržani: OneNote 2003 ili OneNote 2007 notebook (. one), OneNote paket (. onepkg) i Portable Document Format (PDF).

Vrh stranice

Funkcije podržane za pregled i štampanje

Kada prikazujete beleške u OneNote za veb, možete da se prijavite kroz beležnicu, razvijte i skupite odeljke, pogledajte ko je doprineo beleškama i videćete prethodne verzije stranice.

Međutim, neke funkcije funkcionišu drugačije u pregledaču nego u OneNote aplikaciji za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u OneNote za veb, kliknite na dugme Otvori u programu OneNote (zahtevaOneNote 2010 ili novije verzije).

Ova funkcija

Radi ovako u OneNote za veb

Odštampaj

Štampanje nije dostupno u OneNote za veb. Umesto toga koristite funkciju štampanja pregledača. Koristite pregled pre štampanja da biste videli da li treba da se pomerate do dela beležnice ili da promenite položaj stranice sa uspravnog u položeni.

Audio i video

OneNote za veb ne reprodukuje audio i video sadržaj, ali je medij sačuvan u beležnici i možete da preuzmete audio i video datoteke na računar da biste ih reprodukovali.

Pretraga

Pretraga je ograničena na trenutni odeljak u OneNote za veb.

Zumiranje

Zum nije dostupan u OneNote za veb. Umesto toga, koristite funkciju zumiranja pregledača.

Oblici, jednačine, zapis perom

U OneDriveOneNote za veb prikazuje oblike i zapis perom, ali jednačine se prikazuju kao čuvari mesta. U sistemu SharePoint, zapis perom je vidljiv, jednačine se prikazuju kao čuvari mesta i oblici su skriveni.

Redovi i boje stranice

OneNote za veb ne mogu da ih prikažu, ali se čuvaju u beležnici.

Prelomi redova

Prelomi redova su prikazani kao čuvari mesta.

Vrh stranice

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Kada uređujete beleške, neke funkcije funkcionišu drugačije u pregledaču nego u OneNote aplikaciji za računare. Sledeće tabele opisuju kako OneNote za veb podržava funkcije koje se mogu primeniti na beleške. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u OneNote za veb, kliknite na dugme Otvori u programu OneNote (zahtevaOneNote 2010 ili novije verzije).

Otvaranje Beležnica

Ova funkcija

Radi ovako u OneNote Online

Information Rights Management (IRM)

U SharePoint bibliotekama koje su zaštićene lozinkom, OneNote za veb otvara beležnice za čitanje, ali ne za uređivanje. IRM zaštita ne može da se doda u beležnice u OneNote za veb.

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Radi ovako u OneNote za veb

Kopiranje i lepljenje

Kopirajte i nalepite tekst i kopirajte/nalepite slike sa veba. Tekst nalepljen u beležnici zadržava originalno oblikovanje, ali tekst nalepljen izvan OneNote za veb gubi oblikovanje kao što je podebljano i kurziv.

Oblikovanje fonta

Primena podebljavanja, kurziva, podvlačenje, font, veličina i boja Napomena: komanda " Četkica za oblikovanje " nije dostupna u OneNote za veb.

Oblikovanje teksta

Poravnavanje teksta nalevo, nadesno ili centrirano; pokreće tekst zdesna nalevo ili sleva nadesno; Povećavanje ili Smanjivanje uvlačenja; Oblikujte tekst kao listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenjivanje ugrađenih numerisanja ili formata znakova za nabrajanje.

Stilovi

Primenite jednu od galerija ugrađenih stilova. Možete i da obrišete oblikovanje.

Pretraga

Pretraga je ograničena na trenutni odeljak u OneNote za veb.

Umetanje razmaka

Komanda za kreiranje praznog prostora na stranici nije dostupna u OneNote za veb. Pokušajte da premestite beleške da biste napravili sobu ili da započnete novu stranicu.

Redovi i boje stranice

Komande za promene pogleda stranice nisu dostupne u OneNote za veb. Linije i boje stranice skrivene su u OneNote za veb, ali se čuvaju u beležnici.

Koautorstvo

Više autora može da radi istovremeno u programu OneNote 2010, OneNote za veb i OneNote mobilnom. Prikažite i sakrijte imena autora.

Pratećeg na beleškama

Ova funkcija

Radi ovako u OneNote za veb

Oznake

Označite beleške za pratećeg i uklonite oznake kada to želite. Oznake ne mogu da se prilagode u OneNote za veb, a prilagođene oznake nisu dostupne za primenu. Međutim, OneNote za veb prikazuje prilagođene oznake i možete da ih uklonite.

Pronalaženje oznaka

Ova funkcija nije dostupna u OneNote za veb.

Integracija sa programom Outlook

OneNote za veb ne podržava komande koje rade sa programom Microsoft Outlook (stranica e-pošte, Outlook zadaciili Detalji sastanka).

Pregledanje

Ova funkcija

Radi ovako u OneNote za veb

Alatke za proveru

Provera pravopisa i postavljanje jezika za proveru pomoću ugrađenog rečnika. OneNote za veb ne koristi prilagođeni rečnik i ne podrazumeva prevođenje ili rečnik sinonima.

Verzije stranice

Prikažite i vratite prethodne verzije stranice.

Redigovanje beležaka po nepročitanom, nedavnom i autoru

Beleške ne mogu da se označavaju kao pročitane ili nepročitane u OneNote za veb, kao i rediguju uređivanja po tome koliko su nedavni ili po autorima.

Objekti

Ova funkcija

Radi ovako u OneNote za veb

Hiperveze

Umetanje, uređivanje i praćenje hiperveza ka Vebu ili drugim stranicama u istoj beležnici. Veze ka lokacijama u okviru beležnice funkcionišu na stranici, ali ne i pasusu, nivo u OneNote za veb.

Tabele

Tabele se kreiraju na isti način u OneNote za veb kao i u OneNote aplikaciji za računare.

Slike, Clip Art i isečci sa ekrana

Umetnite slike uskladištene na računaru ili umetnite Clip Art dostupnu na Office.com. Možete da promenite veličinu slika i da dodate alternativni tekst. Složenije funkcije za rad sa slikama, na primer Rotiranje ili uređivanje u slojevima, nisu dostupne u OneNote za veb. Ne možete da koristite isečke ekrana u OneNote za veb, ali se isečci sa ekrana u beleškama prikažu kao slike u OneNote za veb.

Audio i video

One se čuvaju u beleškama, ali se ne mogu zapisati u OneNote za veb. Možete da preuzmete audio i video datoteke na računar da biste ih reprodukovali.

Oblici, jednačine i mastilo

To se ne može umetnuti ni urediti u OneNote za veb. U OneDrive možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta, zapis perom i jednačine. U sistemu SharePoint možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za ove objekte.

Simboli

To se ne može umetnuti niti urediti u OneNote za veb, ali OneNote za veb ih prikazati kao što je očekivano.

Ugrađene datoteke

Preuzmite ih na računar da biste ih otvorili.

Vremenska oznaka

Komande za Umetanje trenutnog datuma i vremena nisu dostupne u OneNote za veb, ali OneNote za veb ih prikazuje na očekivani način.

Povezane beleške

Mogućnost povezivanja beleška sa belešci nije dostupna u OneNote za veb, a veze ka datotekama su skrivene. Međutim, čuvaju ih u beleškama.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×