Razumevanje dijaloga „Komprimovanje slika“ u programu Publisher

Ako želite da kontrolišete način na koji se komprimuju slike, upotrebite dijalog „Komprimovanje slika“ u programu Publisher.

Dijalog „Komprimovanje slike“

Napomene: 

  • Nije moguće dalje značajnije komprimovanje GIF datoteka

  • Nije moguće komprimovati objekat koji je unesen pomoću komande Objekat na meniju Umetni jer je umetnut kao objekat a ne kao slika.

Ušteda pri komprimovanju

Trenutna kombinovana veličina slike     Prikazuje trenutnu kombinovanu veličinu svih slika u publikaciji.

Procenjena kombinovana veličina slika nakon komprimovanja     Prikazuje procenjenu kombinovanu veličinu svih slika u publikaciji nakon komprimovanja. (Ta vrednost se menja u zavisnosti od drugih opcija koje izaberete.)

Opcije komprimovanja

Izbriši izrezane delove slika     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste izbrisali informacije o pikselima koje se inače skladište za izrezane delove slika. (Informacije u vezi sa izrezanim delovima se ne vide niti se koriste.)

Ukloni OLE podatke     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste uklonili 24-bitnu nekomprimovanu rastersku sliku koja je deo OLE toka slike. Iako se briše mala slika koju je moguće prikazati i koja je deo OLE toka, sama slika izgleda isto. (Kad uklonite OLE podatke sa slike, nećete moći da otvorite tu sliku sa aplikacijom u kojoj je slika prvobitno napravljena.)

Ponovo napravi uzorke slika     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste umanjili slike čija je veličina promenjena tako što ćete izbrisati preostale podatke iz originalne veličine slike. (Ako se ponovo napravi uzorak slike koji se zatim razvuče na veličinu veću od veličine sa kojom je napravljen ponovni uzorak, kvalitet slike se umanjuje)

Konvertuj u JPEG kada je to moguće     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste konvertovali sliku u JPEG datoteku.

Napomene: 

  • Nivo komprimovanja slike se razlikuje u zavisnosti od prirode slike – na primer, da li je reč o fotografiji, koliko se šuma ili špiceva nalazi na histogramu slike i tako dalje. Nivo komprimovanja PNG slika se ne može menjati.

  • Slike veličine 100 KB ili manje se ne mogu komprimovati.

Željeni izlazni format

Komercijalna štampa     Izaberite ovu opciju da biste komprimovali slike na 300 piksela po inču (ppi). Ne izvršava se JPEG komprimovanje.

Stona štampa     Izaberite ovu opciju da biste komprimovali slike na 220 ppi i 95 JPEG nivo kvaliteta.

Veb     Izaberite ovu opciju da biste komprimovali slike na 96 ppi i 75 JPEG nivo kvaliteta.

Primeni postavke komprimovanja odmah

Primeni na sve slike u publikaciji     Izaberite ovu opciju da biste primenili postavke komprimovanja na sve slike u publikaciji.

Primeni samo na izabrane slike     Izaberite ovu opciju da biste primenili postavke komprimovanja samo na izabranu sliku ili slike.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×