Razumevanje grupe i dozvole na SharePoint lokaciji

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dozvole koje imate na lokaciji Microsoft Office SharePoint Server 2007 da utvrdi da li mogu da pristupe lokaciji i šta možete da radite sa sadržajem na njoj. Možete da imate različite dozvole za različite lokacije i podlokacije. Čak možete da imate različite dozvole za različite sadržaj na istoj lokaciji.

Meni opcije koje vidite na lokaciji i sadržaj se razlikuju u odnosu dozvola koje su vam dodeljene. Vlasnik lokacije vam je obično daje dozvole za lokaciju dodavanjem SharePoint grupu, kao što su posetioci. Grupa ima nivo dozvole koje primite tako što ćete biti član grupe.

Na lokaciji koji će nivo dozvola imam?

Možete da imate sledeće iskustva prilikom pristupa SharePoint lokaciji prema vaš nivo dozvole.

Napomena: Sledeće pretpostavlja podrazumevane SharePoint grupe i nivoi dozvola za lokaciju. Vaš utisak pri radu mogu se razlikovati prema kako vlasnik lokacije dodeljuju dozvole na lokaciji.

Imate dozvolu za čitanje

Ako možete da prikažete na lokaciji ali ne i Unošenje promena lokacije ili sadržaj na njemu, pripada grupi " posetioci ", koja ima dozvolu za čitanje . Na primer, ako možete da prikažete na lokaciji, ali ne možete da uređujete dokument na lokaciji, imate dozvolu za čitanje .

Imate nivo dozvole za doprinos

Ako možete da pregledate lokaciju i promenite sadržaj na lokaciji, ali ne i Unošenje promena lokacije, pripadaju članovi grupe koja ima nivo dozvole za doprinos .

Imate nivo dozvole puna kontrola

Ako možete da promenite postavke na lokaciji i sadržaj ste član grupe " vlasnici " koja ima nivo dozvole Puna kontrola . Jedna od uobičajene zadatke koji izvršava vlasnik lokacije je Upravljanje dozvolama.

Nemate dozvolu za pristup lokaciji

Ako primite na Greška: pristup zabranjen poruka kada pokušate da pristupite lokaciji, nemate dozvole potrebne da biste videli na lokaciji. Izaberite stavku zahtev za pristup da zatražite od vlasnika lokacije da vam dodeli potrebne dozvole.

Napomena: Mogućnost da biste zatražili pristup je opcionalna funkcija na SharePoint lokaciji. Ako je omogućena funkcija, možete zatražiti pristupa lokaciji.

Upravljanje dozvolama na lokaciji

Kao član grupe " vlasnici " možete da odredite nivo pristupa na lokaciju. Možete da dodelite korisnicima programa access da biste na celu lokaciju ili određene informacije na lokaciji, kao što su liste ili ni u jednoj datoteci. Dodeljivanje nivoa dozvola na određenu stavku mogu pomoći da zaštitite osetljive sadržaj, kao što je ugovor ili budžet informacije, bez ograničavanje pristupa ostale lokacije.

SharePoint grupe i nivoi dozvola vam pomoći da efikasnije upravljate pristup lokacijama. Dodavanje korisnika u SharePoint grupe i dodelite nivoe dozvola da vaša lokacija i njen sadržaj. Podrazumevano, dozvole na listama, bibliotekama, fasciklama u okviru liste i biblioteke, stavke i dokumente se nasleđuju od nadređene lokacije. Međutim, možete da dodelite jedinstvene dozvole na stavke na nižem nivou, kao što su podlokacije, biblioteke ili čak i datoteke.

SharePoint grupe

Svakoj lokaciji dolazi sa skupom podrazumevane SharePoint grupe, kao što su vlasnici. Ime SharePoint grupe podudara sa imenom lokacije. Na primer, ako je ime lokacije Marketing, grupe će se zove Marketinških vlasnici. Osobe možete dodati ove grupe, tako da kasnije možete da odobrite pristup grupi umesto da odobrite pristup u svakom pojedinačnom korisniku. Takođe možete da kreirate SharePoint grupe za pružanje prilagođene nivoe pristupa. Možda ćete želeti da omogućite više liberalne ili ograničenja pristupa sa određenom grupom nego članovima podrazumevane lokacije. Na primer, ako imate grupe marketing menadžere koji često daje poverljivim prezentacije, možda ćete želeti da biste kreirali grupu Marketing menadžere koje mogu da dele informacije koje je ograničena za sve ostale korisnike lokacije.

Nivoi dozvole

Svaki nivo dozvole ima skup dozvole povezane sa tim, na osnovu predviđeno uloga i zadataka za taj nivo. Na primer, članovi grupe podrazumevano ima nivo dozvole za doprinos. Kao vlasnik lokacije možete odabrati dozvole koje su pridružene svaki nivo dozvole (osim ograničen pristup i puna kontrola, što nije moguće prilagoditi) ili dodate nove nivoe dozvola da biste kombinovali različite skupove dozvola. Neke lokacije imaju dodatne grupe i nivoi dozvola koje su prilagođene svrhu na lokaciji, kao što je lokacija za upravljanje objavljivanje ili zapisa.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×