Razumevanje objekata višedimenzionalnih modela u programskom dodatku Power View

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.


Ovaj članak će vam pomoći da razumete kako možete da koristite Power View, zasnovanu na pregledaču Silverlight aplikacije su pokrenute iz SharePoint Server da biste interaktivno istraživali podatke i kreirali dinamične vizuelizacije od Analysis Services višedimenzionalnih modela.

Kada koristite Power View za vizuelizaciju višedimenzionalnim modelima, je važno je da imate na umu da radite sa prikaz tip tabelarnog modela višedimenzionalnog modela. Tabelarnim modelima imaju objekte kao što su tabele i kolone, a kao i sa višedimenzionalnim modelima, mere i KPI-ove.

Kada vi ili vaš administrator kreira vezu izvora podataka u sistemu SharePoint, ime kocke ili perspektive je navedena u niski za povezivanje. Samo jedan kocke ili perspektive mogu biti navedeni. Kocke ili perspektive naveden u vezu izvora podataka su prikazani kao model u Power View lista polja. Objekti u modelu, su prikazani kao polja u tabeli vizuelizacije u prikazu možete da koristite. Međutim, postoje neke razlike u kako određena višedimenzionalnim objekti se pojavljuju u prikazu Power View. Kao i sa tabelarnim modelima, na listi polja prikazuje sve objekte možete da koristite u prikazu.

Višedimenzionalnim modelima imati dimenzije. U ovom primeru, na listi polja sadrži objekte u dimenziju proizvod. Proizvod se pojavljuje kao tabela u modelu Adventure Works (kocke). Tabelu ili dimenzija, ima druge objekte.

Dimenzije objekata

Dimension objects in Power View

  1. A. dimenzije se pojavljuje kao tabela i može da se proširi da biste prikazali druge objekte u tabeli (dimenzije). Adventure Works kocku ima više tabela, nalog kroz Izvorna valuta.

  2. B. prikaz fascikle dodatno se deli i klasifikovanje kako povezani objekti se pojavljuju u alatki klijenta. Prikaz fascikle mogu da se pojave na listi polja ispod tabele dimenzija i mera grupe tabele.

  3. C. atribute dimenzija pojavljuju se kao kolone u tabeli. Jednu kolonu (atribut) mogu da se pojave i u tabeli, i ponovo u hijerarhiji, osim ako izričito skrivena.

  4. D. hijerarhije korisnika i nadređeno-podređeno su uključene u tabelama (dimenzije). Da biste prikazali kolone (nivoa) može da se proširi hijerarhije u njima. Kada izaberete nivoa, biraju se automatski iznad sve nivoe. Možete da opozovete izbor nivoi da biste ih uklonili iz vizuelizacije. To može biti korisno kada određena polja su samo u hijerarhiji.

  5. E. objekte sa ovom ikonom ukazuju na ovaj objekat je šifru.

Višedimenzionalnim modelima takođe imati grupe mera, poznat i kao mere dimenzije koje sadrže mere možete da koristite za grupisanje podataka u analizi.

Meru Grupisanje objekata

Measure Group objects in Power View

  1. A. grupe mera se pojavljuje kao tabela; Međutim, za razliku od tabele iz dimenzije tabele iz grupe mera identifikuje ikonom sigma.

  2. B. mere se pojavljuju u tabelama grupe mera i su identifikovane sa ikonom kalkulator. Ako vaš kocke ima samo jedna mera, on će biti uključeni u grupi povezane mera ako postoji nešto ili u jednu tabelu koja se zove mere.

  3. C. KPI-ovi su uključene u tabelama grupe povezane meru i su identifikovane sa ikonom semaforu. Na primer, ako u modelu Adventure Works prodaja lokalnih prodavaca proširite > finansijske perspektive > povećati prihod, videćete KPI prihod kanala i njegove četiri mere; Vrednost cilja, Status i trenda.

Probajte za sebe. Ako vaš administrator ima neophodne preduslove instaliran, možete da pratite korake u Istraživanje Adventure Works višedimenzionalnog modela pomoću programskog dodatka Power View kreiranje uzorka izveštaja sa višedimenzionalnim podacima izvora.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×