Ako imate problema sa funkcijom programa Koncentrisani čitalac u programu OneNote, uz prepoznavanje teksta sa slika ili teksta ili nailazite na nepotpune rezultate OneNote pretrage, pogledajte u nastavku listu simptoma i njihovih preporučenih koraka za rešavanje problema. 

Ako nakon pokušaja ovih predloga i dalje imate problema, razmislite o napuštanju detaljnih povratnih informacija direktno u OneNote aplikaciji ili prosledite povratne informacije ovde tako što ćete kliknuti na dolenaveni odziv "Da li su ove informacije bili korisne?". Hvala ti! 

Koncentrisani čitalac ne prepoznaje tekst na slikama i virtuelnim otiscima

Uradite sledeće: 

  1. Na računaru otvorite aplikaciju OneNote radnu površinu.

    (Aplikacija za stone računare može da se zove "OneNote" ili "OneNote 2016", u zavisnosti od trenutne verzije. Dodatne informacije potražite u temi U čemu je razlika između OneNote verzija?)

  2. Prešli na stranicu koju želite, a zatim izaberite stavku >Slike da biste umetnuli sliku.

  3. Na kartici Prikaz na traci kliknite na dugme Koncentrisani čitalac.

Takođe možete da koristite Kancelarija Lens da biste koristili Koncentrisani čitalac: 

  1. Ako je neophodno, preuzmite aplikaciju Microsoft kancelarija Lens na iPhoneili Android telefon, a zatim je otvorite.

  2. Pomoću kamere telefona snimite datoteku koju želite da koristite ili uvezite datoteku u Kancelarija Lens.

  3. Izvezite datoteku iz Kancelarija Lens da OneNote.

  4. Na stranici "OneNote" ili "OneNote 2016" na računaru idite na stranicu na koju je datoteka uvezena, a zatim na kartici Prikaz na traci izaberite stavku Koncentrisani čitalac.

Napomena: Koncentrisani čitalac je dostupna i u drugim verzijama sistema OneNote, uključujući OneNote za Windows 10. Međutim, korišćenje ove funkcije bilo gde osim u klijentu radne površine zahtevaće približno 24–48 sati obrade dok sadržaj ne bude dostupan u Koncentrisani čitalac.

Ja sam nastavnik koji koristi Koncentrisani čitalac prilikom distribuiranje odeljaka i stranica. Kako da budem siguran Koncentrisani čitalac sve što mogu da pripremim za sve moje studente?

Ako možete da planirate unapred i odeljci i stranice beležnice su već distribuirane studentima, brzo uredite svaku stranicu. Svako uređivanje stranice će ponovo aktivirati Koncentrisani čitalac stranice. U roku od 24 do 48 sati, sinhronizacija će biti dovršena i Koncentrisani čitalac će biti spremni. 

Ako odeljci i stranice beležnice još uvek nisu distribuirane studentima, uverite se da ste pokrenuli distribuciju sadržaja najmanje 48 sati pre nego što se koriste u razredu. Na taj način ćete obezbediti da sadržaj bude spreman za korišćenje sa Koncentrisani čitalac.  

Beleške sa zapisom OneNote zapise ne prikazuju se u rezultatima pretrage

Beleške sa zapisom OneNote zapisom OneNote 24–48 sati. Preporučuje se da beleške pišete unapred pisanom rukom kada ih treba pronaći u rezultatima pretrage. 

Napomena: Za prethodno sačuvane beleške koje se i dalje ne prikazuju u rezultatima pretrage, brzo uredite stranicu koja sadrži beleške. Svako uređivanje stranice će ponovo aktivirati Koncentrisani čitalac stranice. U roku od 24 do 48 sati sinhronizovanje će biti dovršeno i beleške će se pojaviti u rezultatima pretrage.

Tekst na slikama se ne pojavljuje u rezultatima OneNote pretrage.

Tekst sa slika će se u radnom okviru pretrage OneNote 24–48 sati. Preporučuje se da otpremite slike koje sadrže tekst "Ink" unapred kada će vam biti potrebne da se pojave u rezultatima pretrage.

Napomena: Za prethodno otpremćene slike koje se i dalje ne prikazuju ne prikazuju u rezultatima pretrage, brzo uredite stranice koje sadrže slike. Svako uređivanje stranice će ponovo aktivirati Koncentrisani čitalac stranice. U roku od 24 do 48 sati sinhronizovanje će biti dovršeno i beleške će se pojaviti u rezultatima pretrage.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×