Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za iOS

Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za iOS

Žao nam je što imate poteškoće sa OneDrive za iOS aplikaciju za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Napomena: Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Apple preporucuje da klijenti ostave OneDrive aplikaciju koja radi u pozadini. Automatsko otpremanje ne može da radi ako je aplikacija zatvorila (dvaput dodirnite matičnu i prevucite nagore i dalje).

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi uređajima, Pregledajte postavke mobilnog OneDrive. Ako želite da koristite vašu mobilnu mrežu, dodirnitePostavke, dodirniteOtpremanje sa kamere i onda uključite opciju Koristi mobilnu mrežu.

 3. Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

 4. OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

Aplikacija OneDrive ne sinhronizuje datoteke automatski.

Aplikacija OneDrive omogućava vam da otpremate snimke fotoaparata i druge slike i omogućava vam da preuzmete sve datoteke koje imate na adresi OneDrive.com. 

Napomena: Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

U operativnom sistemu iOS 11 Apple je uveo nove formate slika i video zapisa koji nisu kompatibilni sa mnogim uređajima i uslugama. Uverite se da se OneDrive ažurira tako što ćete ga omogućiti na uređaju izborom stavki Postavke > Opšte > Osvežavanje aplikacija u pozadini.

Da biste video zapise vratili u standardni format, uradite sledeće:

 1. Idite u iOS postavke

 2. Dodirnite Kamera

 3. Dodirnite Formati

 4. Izaberite stavku „Najkompatibilnije

Zahvaljujući tome će se ubuduće svaki video zapis svuda ispravno reprodukovati. Shvatamo da već imate video zapise u novom formatu, pa dok radimo na ažuriranju OneDrive, možete da uradite sledeće da biste reprodukovali ove video zapise:

 1. Kretanje do video zapisa u OneDrive

 2. Dodirnite video

 3. Dodirnite stavku Van mreže u gornjem desnom uglu (oblak sa ikonom preuzimanja)

 4. Kada video bude dostupan van mreže, moći ćete da ga reprodukujete.

Ako se aplikacijaOneDrive ne pokrene ili se ne sruљi, ponovo instalirajte aplikaciju:

 1. Deinstalirajte aplikaciju OneDrive tako što ćete pritisnuti i držati ikonu aplikacije OneDrive. Dodirnite „X“ u uglu, a zatim prihvatite poruku o potvrdi da biste ga izbrisali.

 2. Nametnite ponovno pokretanje uređaja. Pročitajte uputstvo za ponovno pokretanje Apple podrške za verziju uređaja/iOS.

 3. Ponovo instalirajte aplikaciju OneDrive iz prodavnice App Store.

 4. Uverite se da se OneDrive ažurira tako što ćete ga omogućiti na uređaju izborom stavki Postavke > Opšte > Osvežavanje aplikacija u pozadini.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Postoje ograničenja koja se mogu otpremiti u OneDrive. Pročitajte kompletnu listu nevažećih imena datoteka i tipova datoteka u usluzi OneDrive.

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste dobili još prostora za skladištenje, pređite na stranicu „Skladište“ na mreži.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Savet: Možete da dobijete ovu poruku ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×