Rešavanje problema sa greškama u programu OneNote za Windows 10

Ovaj članak sadrži savete za rešavanje problema u vezi sa greškama na koje možete da naiđete pri korišćenju programa OneNote za Windows 10.

Greške pri otvaranju OneNote beležnica

Evo nekoliko stvari koje možete da pokušate da uradite kada dođe do opštih grešaka pri pokušaju otvaranja i sinhronizacije deljenih beležnica. 

Kako da otvorim beležnice kreirane u starijoj verziji programa OneNote?

OneNote podržava beležnice u formatu beležnica 2010-2016. Ako pokušavate da otvorite beležnicu koja je sačuvana u OneNote 2007 ili OneNote 2003 formatu, potrebno je da je prvo konvertujete pomoću verzije programa OneNote za računare. Da biste to uradili, otvorite beležnicu u programu OneNote 2016 ili 2013, a zatim odaberite stavke Datoteka > Informacije. Pored imena beležnice koju želite da konvertujete odaberite stavke Postavke > Svojstva. U dijalogu koji se otvara kliknite na dugme Konvertuj u format 2010-2016, a zatim kliknite na dugme U redu. Kada dovršite ove korake, vratite se u verziju programa OneNote za Windows 10 na mobilnom telefonu i u njemu otvorite beležnicu.

Moju SharePoint beležnicu nije moguće sinhronizovati

OneNote podržava SharePoint 2010 ili novije verzije, stoga ćete naići na probleme ako pokušate da otvorite i sinhronizujete beležnicu uskladištenu u ranijoj verziji programa. Obratite se administratoru sistema SharePoint ako ne znate koju verziju sistema SharePoint vaš tim koristi.

Vrh stranice

Greške u sistemu SharePoint

Evo nekoliko stvari koje možete da pokušate da uradite kada dođe do određenih grešaka pri korišćenju programa OneNote sa beležnicama koje se dele na SharePoint lokacijama. Većina ovih procedura zahteva privilegije administratora na vašem SharePoint serveru.

Isključivanje obaveznog prijavljivanja/odjavljivanja u SharePoint biblioteci dokumenata

Uradite sledeće:

  1. Idite do biblioteke dokumenata u programu SharePoint.

  2. Na traci Alatke za biblioteku izaberite Biblioteka > Postavke biblioteke > Postavke za kreiranje verzija.

  3. Postavite opciju Zahtevaj odjavljivanje na Ne

Isključivanje pomoćnih verzija u SharePoint biblioteci dokumenata

Uradite sledeće:

  1. Idite do biblioteke dokumenata u programu SharePoint.

  2. Na traci Alatke za biblioteku izaberite Biblioteka > Postavke biblioteke > Postavke za kreiranje verzija.

  3. Postavite opciju Istorija kreiranja verzija dokumenata na Bez kreiranja verzija

Isključivanje potrebnih svojstava u SharePoint biblioteci dokumenata

Uradite sledeće:

  1. Idite do biblioteke dokumenata u programu SharePoint.

  2. Na traci Alatke za biblioteku izaberite stavke Biblioteka > Postavke biblioteke.

  3. Ispod tabele pod nazivom Kolone, pogledajte da li neke od stavki imaju oznaku potvrde u koloni Potrebno.

  4. Kliknite na svaku stavku koja je označena kao potrebna i postavite opciju Potrebno je da ova kolona sadrži informacije na Ne

Vrh stranice

Greške u kvotama

Evo nekoliko stvari koje možete da pokušate da uradite kada dođe do problema na disku koji mogu da utiču na skladištenje vaših beležnica. 

Dobijam greške prekoračenja kvote

OneNote ne može da sinhronizuje beležnice kada vam ponestane prostora za skladištenje. Da biste rešili ovaj problem, prvo proverite da li je beležnica uskladištena u usluzi OneDrive ili u sistemu SharePoint. OneDrive URL adrese obično sadrže neku varijaciju OneDrive, dok SharePoint URL adrese obično prilagođava administrator servera u organizaciji.

OneDrive

Ako je vaša beležnica uskladištena u usluzi OneDrive, proverite koliko slobodnog prostora je preostalo na vašem nalogu. Ako vam je skoro ili potpuno ponestalo prostora, možete da izbrišete datoteke koje vam nisu potrebne ili da kupite još OneDrive prostora za skladištenje.

SharePoint

Ako je vaša beležnica uskladištena u sistemu SharePoint, moguće je da ste prekoračili kvotu skladišta koja vam je dodeljena. Obratite se IT administratoru ili administratoru sistema SharePoint da biste rešili problem.

Vaš računar

Beležnice koje se skladište u usluzi OneDrive ili u sistemu SharePoint keširane su i lokalno na računaru. Ako vam ponestaje prostora na disku na računaru, takođe može da se pojavi greška. Da biste oslobodili prostor za beležnice, razmotrite brisanje datoteka koje vam više nisu potrebne.

Ako vam je preostalo mnogo prostora za skladištenje, a i dalje vidite ovu poruku o grešci, prijavite ovaj problem na OneNote forumima na lokaciji Microsoft Answers da bismo mogli da istražimo uzrok i pronađemo rešenje.

OneNote ne može da otvori stranicu ili odeljak

Ako vidite grešku „Postoji problem sa sadržajem u ovom odeljku“, pokušajte sledeće:

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×