Rešavanje problema sa greškama u programu OneNote za Windows 8

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak sadrži savete za rešavanje problema u vezi sa greškama do kojih može da dođe pri korišćenju programa OneNote za Windows 8 pod određenim uslovima ili na određenim platformama.

Ako je ne pomognu da rešite problem tako što ćete pratiti saveti, posetite OneNote forume na lokaciji Microsoft Answers.

Greške pri otvaranju OneNote beležnica

Evo nekoliko stvari koje možete da pokušate da uradite kada dođe do opštih grešaka pri pokušaju otvaranja i sinhronizacije deljenih beležnica. 

Kako da otvorim beležnice kreirane u starijoj verziji programa OneNote?

OneNote za Windows 8 podržava beležnice u formatu beležnica 2010–2016. Ako pokušavate da otvorite beležnicu u formatu OneNote 2007 ili OneNote 2003, moraćete prvo da je konvertujete pomoću verzije programa OneNote za računare. Da biste to uradili, otvorite beležnicu u programu OneNote 2013 ili 2016 i izaberite stavke Datoteka > Informacije. Pored imena beležnice koju želite da konvertujete izaberite stavke Postavke > Svojstva. U dijalogu koji se otvori kliknite na dugme Konvertuj u 2010–2016, a zatim kliknite na dugme U redu. Kada dovršite ove korake, vratite se u OneNote aplikaciju i u njoj otvorite beležnicu.

Moju SharePoint beležnicu nije moguće sinhronizovati

OneNote podržava SharePoint 2010 ili novije verzije, pa ćete naići na probleme ako pokušate da otvorite i sinhronizujete beležnicu uskladištenu u starijoj verziji sistema SharePoint. Obratite se SharePoint administratoru ako ne znate koju verziju sistema SharePoint koristi vaš tim.

Vrh stranice

Greške u sistemu SharePoint

Evo nekoliko stvari koje možete da pokušate da uradite kada dođe do određenih grešaka pri korišćenju programa OneNote sa beležnicama koje su deljene na SharePoint lokacijama. Obratite pažnju na to da su za većinu ovih procedura potrebne privilegije administratora na vašem SharePoint serveru. 

Isključivanje obaveznog prijavljivanja/odjavljivanja u SharePoint biblioteci dokumenata

  1. Idite do biblioteke dokumenata u programu SharePoint.

  2. Na traci Alatke za biblioteku izaberite Biblioteka > Postavke biblioteke > Postavke za kreiranje verzija.

  3. Postavite opciju Zahtevaj odjavljivanje na Ne

Isključivanje pomoćnih verzija u SharePoint biblioteci dokumenata

  1. Idite do biblioteke dokumenata u programu SharePoint.

  2. Na traci Alatke za biblioteku izaberite Biblioteka > Postavke biblioteke > Postavke za kreiranje verzija.

  3. Postavite opciju Istorija kreiranja verzija dokumenata na Bez kreiranja verzija

Isključivanje potrebnih svojstava u SharePoint biblioteci dokumenata

  1. Idite do biblioteke dokumenata u programu SharePoint.

  2. Na traci Alatke za biblioteku izaberite stavke Biblioteka > Postavke biblioteke.

  3. Ispod tabele pod nazivom Kolone, pogledajte da li neke od stavki imaju oznaku potvrde u koloni Potrebno.

  4. Kliknite na svaku stavku koja je označena kao potrebna i postavite opciju Potrebno je da ova kolona sadrži informacije na Ne

Vrh stranice

Greške u kvotama

Evo nekoliko stvari koje možete da pokušate da uradite kada dođe do problema na disku koji mogu da utiču na skladištenje vaših beležnica. 

Dobijam greške prekoračenja kvote

OneNote ne može da sinhronizuje beležnice kada nema dovoljno prostora za skladištenje. Da biste rešili ovaj problem, prvo proverite da li je beležnica uskladištena u usluzi OneDrive ili u sistemu SharePoint. OneDrive URL adrese obično sadrže neku varijaciju adrese OneDrive.live.com, dok SharePoint URL adrese obično prilagođava administrator servera u organizaciji.

OneDrive

Ako je beležnica uskladištena u usluzi OneDrive, proverite koliko vam je slobodnog prostora preostalo na nalogu. Ako vam je skoro ili potpuno ponestalo prostora, razmotrite brisanje nekih starijih datoteka ili kupovinu dodatnog OneDrive prostora za skladištenje da biste rešili problem.

SharePoint

Ako je beležnica uskladištena u sistemu SharePoint, kvota skladištenja je možda premašena. Obratite se SharePoint ili IT administratoru u organizaciji da biste rešili problem.

Vaš računar

Beležnice koje se skladište u usluzi OneDrive ili u sistemu SharePoint keširane su i lokalno na računaru. Ako vam ponestaje prostora na disku na računaru, možda ćete videti ovu grešku. Da biste oslobodili prostor za beležnice, razmotrite brisanje nekih datoteka koje vam više nisu potrebne.

Ako imate dovoljno prostora za skladištenje, ali i dalje vidite ovu poruku o grešci, možete da prijavite problem na OneNote forumima na lokaciji Microsoft Answers da bismo mogli da istražimo uzrok i pronađemo rešenje.

OneNote ne može da otvori stranicu ili odeljak

Ako vidite grešku „Postoji problem sa sadržajem u ovom odeljku“, pokušajte sledeće:

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×