Evo nekih stvari koje treba da pokušate kada nailazite na greške prilikom korišćenja lepljivih beležaka.

Ne mogu da vidim moje lepljive beleške na drugim uređajima

Za lepljive beleške u operativnom sistemu Windows 10, ako koristite ispravan nalog, ali se beleške i dalje ne sinhronizuju, pokušajte da prinudite sinhronizaciju.

 1. Otvorite aplikaciju lepljive beleške i prikažite listu beležaka. 

  Ako se prikaže samo jedna nota, kliknite ili dodirnite ikonu "tri tačke" (... ) u gornjem desnom uglu beleške, a zatim kliknite na listu beležakaili je dodirnite.

 2. Kliknite na ikonu postavke koja se nalazi u gornjem desnom uglu liste beležaka.

 3. Kliknite ili dodirnite stavku sada.

Moje beleške neće ostati na vrhu drugih aplikacija

Ne možete trenutno da imate lepljive beleške na vrhu drugih aplikacija. Ali možete da zakačite lepljive beleške na Windows traku zadataka da biste odmah videli listu beležaka ili da biste brzo kreirali novu belešku. Kada se otvore lepljive beleške, kliknite desnim tasterom miša na njenu ikonu na traci zadataka, a zatim izaberite stavku Zakači na traku zadataka

Ne mogu da promenim tekst ili veličinu fonta

Trenutno ne možete da promenite font ili veličinu teksta beleške iz aplikacije za lepljive beleške. Ali promenite veličinu teksta za aplikacije generalno pomoću postavki Windowsa.

 1. U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , a zatim izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine".

 2. Kliknite ili dodirnite stavku Jednostavan pristup.

  Savet: Možete brzo da odete na postavke pristupa tako što ćete otkucati "Jednostavan pristup" u polje za pretragu na Windows 10 traci zadataka.

 3. U okviru Povećaj tekst, premestite klizač fonta nadesno dok uzorak uzorka ne izgleda bolje.

 4. Izaberite ili dodirnite stavku Prijavise.

  Napomena: Ne možete da promenite tip fonta pomoću Windows postavki. Možete da promenite samo veličinu fonta.

Ne mogu da sortiram beleške

Ne možete trenutno da promenite redosled beležaka koji se pojavljuju na listi beležaka. Beleške se pojavljuju na listi beležaka po redosledu najnovijeg na najstarije. Najnovija izmenjena nota se uvek pojavljuje na vrhu liste.

Šta se dogodilo sa starim lepljive beleške?

Prethodna verzija lepljivih beležaka zamenjena je aplikacijom Microsoft prodavnice istog imena. Doneli smo sve najbolje funkcije iz prethodne aplikacije, uključujući migraciju prethodnih beležaka.

Postavljanjem lepljivih beležaka aplikaciji Microsoft Store mogli smo da dodamo inteligentne nove funkcije, kao što su deljenje beležaka na uređajima i saznanja koji omogućavaju da se beleške dinamički komuniciraju pomoću aplikacije Cortana digitalni pomoćnik.

ne brini. Nova aplikacija automatski migrira iz postojećih beležaka.

Moje beleške su zaglavljene u režimu celog ekrana

Ako su beleške neočekivano zaglavljene u režimu celog ekrana u operativnom sistemu Windows 10, Isprobajte sledeće:

 • Kliknite dvaput ili dvaput dodirnite naslovnu traku beleške. Napomenu će se vratiti na originalnu veličinu.

 • Prevucite strelicu nadole. Napomenu će se vratiti na originalnu veličinu.

Savet: Kada se napomenu vrati na originalnu veličinu, možete ručno da promenite veličinu beleške prevlačenjem ivica beleške.

Izbrisala sam belešku. Kako da ga vratim?

Brisanje beležaka je trajno. Ne može da se poništi.

Mogućnost brisanja beležaka možete smanjiti tako što ćete se uveriti da ste uključili odziv brisanja beležaka. Kliknite na ikonu postavke koja se nalazi u gornjem desnom uglu liste beležaka, a zatim je potvrdite pre brisanja.

Dodirnuti ili kliknuti na "X" me ne upozorava na brisanje

Za lepse beleške verzija 3,0 i novije verzije u operativnom sistemu Windows 10, dodirivanje ili klik na ikonu Zatvori ( X ) više ne briše belešku. Ona zatvara belešku koja je sačuvana na vašoj listi beležaka kako biste mogli kasnije da je otvorite. Možete da uključite potvrdu da je brisanje beležaka u postavkama.

 1. Otvorite aplikaciju lepljive beleške i prikažite listu beležaka. Ako se prikaže samo jedna nota, kliknite ili dodirnite ikonu "tri tačke" (... ) u gornjem desnom uglu beleške, a zatim kliknite na listu beležakaili je dodirnite.

 2. Kliknite na ikonu postavke koja se nalazi u gornjem desnom uglu liste beležaka.

 3. Postavljanje dugmeta " Potvrdi pre brisanja " na " Uključeno".

 4. Otvorite belešku koju želite da izbrišete.

 5. Kliknite ili dodirnite ikonu "tri tačke" (... ) na belešci i izaberite stavku Izbriši belešku.

Dugme "Lepljive beleške" u programu OneNote za iPhone ili Android je nestao

Pokušajte da ažurirate OneNote aplikaciju.

 • Na iPhone uređaju idite u prodavnicu aplikacija da biste ažurirali OneNote ili pokušajte da deinstalirate i ponovo instalirate.

 • Sa Android telefona idite u prodavnicu reprodukcija da biste ažurirali OneNote ili pokušajte da deinstalirate i ponovo instalirate.

Zašto mi je potreban Exchange online poštansko sanduče?

Kada pokušaj sinhronizacije, lepljive beleške mogu da prikažu ovu grešku:

Lepljive beleške trenutno zahtevaju Exchange online poštansko sanduče za sinhronizaciju i skladište. Obratite se IT administratoru za omogućavanje poštanskog sandučeta ili koristite opciju ispod da biste saznali više.

Za poslovne ili školske naloge (AAD), lepljive beleške zahtevaju Exchange online poštansko sanduče da bi se uskladištilo i sinhronizovao lepljive beleške. Pošto su to ključne funkcije lepljive beleške, nećete moći da sinhronizujete beleške sa ovim nalogom. To znači da bilo koje beleške kreirane ili uređene dok se ova greška ne sinhronizuje.

Neke druge beleške koje treba imati na umu:

 • Lepljive beleške trenutno ne podržavaju lokalne Microsoft Exchange Poštanske sandučiće. 

 • Sinhronizovanje lepljivih beležaka možda je onemogućiti za vašu organizaciju. Obratite se IT administratoru ako i dalje imate problema sa sinhronizacijom.

Pokušajte sledeće:

 • Obratite se IT administratoru: Obratite se administratoru da biste uključili Exchange online poštansko sanduče za vaš nalog.

 • Drugi nalog: Koristite Microsoft nalog da biste se prijavili i sinhronizovali beleške.

Ne mogu da se prijavim u lepljive beleške

Kada pokušate da se prijavite u lepljive beleške pomoću poslovnog naloga, možda ćete videti sledeću poruku o grešci:

Izvinite, trenutno vas potpisujem. Pokušajte ponovo i obratite se podršci ako problem potraje.

Možete da vidite i kôd greške zajedno sa porukom:

AadUnknownError 0x80070520 0xc0292007

Pokušajte sledeće:

 • Potražite ispravke za Windows: U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine", a zatim u polju Pretraga otkucajte "ispravke". Potvrdite izbor u polju za potvrdu Potraži ispravke da bi Windows Provjerit nove ispravke.

 • Ponovo pokreniteračunar ili mobilni uređaj, a zatim ponovo pokušajte da se prijavite.

 • Lepljive beleške su nedostupne: obratite se administratoru sistema. Prijavljivanje na lepljive beleške možda je bilo onemogućiti za vašu organizaciju.

Premašio sam ograničenja skladištenja za lepljive beleške

Lepljive beleške se čuvaju u programu Outlook/Exchange i broje se iznad kvote poštanskog sandučeta e-pošte, stavki kalendara, priloga i drugih stavki poštanskog sandučeta.

Saznajte kako da smanjite skladište za poštansko sanduče.

Olovka ne radi sa lepljive beleškama

Isprobajte sledeće ako olovka ne radi ispravno sa lepljivim beleškama

 • Potvrdite svoju Bluetooth vezu:

  1. Ako koristite Bluetooth digitalnu olovku, uključite ga i učinite ga vidljivim.

  2. Uključite Bluetooth na RAČUNARU ako već nije uključen.

   U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine", a zatim u polju Pretraga otkucajte "Bluetooth".

  3. Izaberite Bluetooth & drugim uređajima da biste povezali olovku.

 • Dodelite dugmad pera lepljivom beleškama: ako dugmad na perom ne rade ispravno, možda ćete morati da ih ponovo dodelite da biste izvodili radnje sa lepljivom beleškama. U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine", a zatim u polju Pretraga otkucajte "postavke pera". Izaberite stavku Postavke olovke, a zatim na stranici olovka & Windows perom , pomerajte se nadole do prečica perom da biste dodelili jedno od dugmadi pera za lepljive beleške.

  Na primer, za aplikaciju Windows Surface pero, dodelite gornje dugme da biste otvorili lepljive beleške kako bi vas, kada se pomisli na to, pritiskala samo olovka klika.

 • Ažurirajte softver upravljačkog programa pera: upravljački program pera je možda na sastanku ili pogrešno radi. Da biste ažurirali softver upravljačkog programa, koristite Windows Update.

  U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine", a zatim u polju Pretraga otkucajte "ispravke". Potvrdite izbor u polju za potvrdu Potraži ispravke da bi Windows Provjerit nove ispravke.

Mogu li da izvezem lepljive beleške?

Da. Ako želite da zadržite zapis ili rezervnu kopiju ljepljivih beležaka, možete da ih izvezete iz Outlook.com. Primenjuje se samo ako ste se prijavili na lepljive beleške i sinhronizovali beleške (verzija 3,0 ili novije verzije).

Saznajte kako da koristite Outlook.com za izvoz lepljivih beležaka.

Informacije o konfiguraciji za administratore sistema

Ako ste IT Pro ili administrator sistema, možete da koristite usluge Microsoft Enterprise upravljački program za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) i dobavljač usluge konfiguracije (CSP) za Windows 10 da biste podesili kako se lepljive beleške koriste u organizaciji.

Saznajte više o postavkama sistema konfiguracije za lepljive beleške.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×