Rešavanje problema sa OneDrive sinhronizacijom na Mac računaru

Rešavanje problema sa OneDrive sinhronizacijom na Mac računaru

Žao nam je što imate problema sa sinhronizacijom Microsoft OneDrive.

Ako imate problema sa pristupom usluzi OneDrive.com na mreži, proverite status Microsoft Office Online usluga na Service Health portalu

Napomene: 

 • Ako dobijete poruku „Vaš nalog je trenutno nedostupan“ kad pokušate da pristupite usluzi OneDrive, nalog je možda privremeno blokiran zbog neuobičajeno velikog obima saobraćaja, sumnjive aktivnosti ili kršenja Microsoft ugovora o pružanju usluga ili pravila ponašanja. Da biste proverili status naloga ili ponovo aktivirali nalog, idite na stranicu Aktivacija OneDrive naloga i pratite uputstva na ekranu.

 • Za uslugu OneDrive za posao ili školu, proverite da li imate dozvole za datoteku ili fasciklu koju ste probali da dodate – Pokušajte da otvorite datoteku ili fasciklu i proverite da li imate dozvolu da sačuvate njenu kopiju. Ako imate problema sa prikazom datoteke na mreži, obratite se administratoru mreže.

Ako ne možete da pristupite usluzi OneDrive na mreži, isprobajte ove korake da biste pokrenuli sinhronizaciju na računaru.

Napomena: Neka uputstva i veze odnose se na podršku za Apple. Microsoft nije odgovoran za bilo koji spoljni sadržaj.

Da biste potvrdili da je OneDrive pokrenut, potražite ikonu OneDrive na desnoj strani trake sa menijima. Ili proverite u „Nadgledanju aktivnosti“:

 1. Otvorite stavku Nadgledanje aktivnosti iz fascikle Uslužni programi u fascikli Aplikacije ili koristite Spotlight da biste je pronašli.

 2. Odaberite karticu CPU, a zatim u okviru Kolona procesa potražite OneDrive.

 3. Ako usluga OneDrive nije pokrenuta, koristite Finder ili Spotlight da biste pokrenuli OneDrive.

  Napomena: Saznajte kako da koristite Spotlight i Finder na Mac računaru.

Korumpirani. DS_Store datoteke mogu da spreče OneDrive da se sinhronizuju. Brisanje oštećenih datoteka može da pomogne u oporavku normalne operacije sinhronizacije. Saznajte kako da uklonite. Bezbedno DS_Store datoteke.

 1. Kliknite na ikonu OneDrive na traci sa menijima.

 2. Izaberite stavku Odustani OneDrive.

 3. Koristite Spotlight da biste pretražili OneDrive i otvorite ga.

Ako ste prvobitno instalirali OneDrive pomoću samostalnog instalatora, OneDrive se automatski ažurira bez korišćenja usluge Mac App Store.

Ako ste OneDrive prvobitno instalirali iz usluge Mac App Store, otvorite aplikaciju OneDrive i proverite da li se dugme Ažuriraj pojavljuje u samoj aplikaciji.

Napomena: Više informacija o instalaciji i instalaciji potražite u članku kako da sinhronizujete datoteke sa uslugom OneDrive na Mac OS X.

Napomena: Od 1 februara 2019 OneDrive podržava samo nove instalacije na Mac OS 10,12 ili novije verzije. Više informacija potražite u članku OneDrive obaveštenje o podršci

 1. Zatvorite OneDrive. (Kliknite na ikonu oblaka na gornjoj paleti, a zatim izaberite stavke PostavkeZatvori OneDrive.)

 2. Pronađite stavku OneDrive u fascikli Aplikacije.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive i izaberite stavku Prikaži sadržaj paketa.

 4. Idite na fasciklu Sadržaj > Resursi.

 5. Kliknite dvaput na komandu ResetOneDriveApp.command (ili ResetOneDriveAppStandalone.command ako koristite samostalnu aplikaciju).

 6. Pokrenite OneDrive i dovršite proces instaliranja.

  Napomena: Prilikom biranja lokacije, ne zaboravite da izaberete prethodnu lokaciju za OneDrive sinhronizaciju. To znači da se datoteke neće ponovo preuzimati ako nisu promenjene.

  Napomena: Proverite da li koristite ažuriranu verziju aplikacije OneDrive. Neke novije verzije aplikacije nemaju komande za uspostavljanje početnih vrednosti. U tom slučaju staru aplikaciju prevucite u „Trash“, a zatim instalirajte najnoviju aplikaciju OneDrivehttps://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=823060</c0>.

Proverite veličinu skladišta u usluzi OneDrive i uporedite ga sa dostupnim prostorom na disku na računaru. Ako nemate dovoljno prostora u usluzi OneDrive ili na računaru, moraćete da premestite ili izbrišete neke datoteke ili da smanjite broj datoteka i fascikli.

Ako nemate dovoljno prostora u usluzi OneDrive, možete da kupite još prostora za skladištenje ili da izbrišete neke datoteke i fascikle. Potražite najveće datoteke u usluzi OneDrive. Ako nemate dovoljno prostora na računaru, možete da oslobodite prostor na disku tako što ćete premestiti ili izbrisati datoteke. Takođe možete manje da preuzimate tako što ćete odabrati koje OneDrive fascikle treba da se sinhronizuju sa računarom (pogledajte ispod).

Ako vam se pojavljuje poruka sa greškom „Otpremanje je blokirano“ ili imate problema sa sinhronizovanjem Office datoteka, Office Upload keš možda ometa OneDrive sinhronizaciju. Probajte da isključite povezanu postavku u OneDrive postavkama.

 1. Kliknite na ikonu OneDrive Cloud na traci sa menijima, kliknite na tri tačke da biste otvorili meni i izaberite stavku željene postavke.

  Snimak ekrana podešavanja OneDrive ličnih željenih opcija

 2. Izaberite karticu Office i opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi Office 2016 za sinhronizovanje Office datoteka koje otvorim .

  Kartica "Office" u usluzi Microsoft OneDrive sa izabranom opcijom "sinhronizacija"

  Napomena: Kada isključite postavku Koristi Office 2016 za sinhronizovanje Office datoteka koje otvorim, promene koje izvršite vi i druge osobe u Office datotekama u OneDrive neće se više objedinjavati automatski.

Dodatne opcije

Kada prvi put podesite OneDrive, izaberite stavku Izbor fascikli za sinhronizaciju. Ako to niste uradili kad ste podešavali OneDrive, uradite to u željenim postavkama.

Ako imate druge datoteke u usluzi OneDrive na mreži koje niste sinhronizovali, nećete videti te datoteke. Možete odabrati koje fascikle da uključite u sinhronizaciju na kartici OneDriveOpšte postavke.


Izbor fascikli za sinhronizaciju u aplikaciji „OneDrive za Mac“

Napomene: 

 • Ako odaberete da sinhronizujete samo pojedine stavke, nove stavke koje dodajete u fasciklu OneDrive na Mac računaru sinhronizuju se sa uslugom OneDrive, ali stavke koje dodajete u OneDrive sa veb lokacije ili drugih uređaja sinhronizuju se sa Mac računarom samo ako su u fasciklama koje ste odabrali da se sinhronizuju.

 • Ne možete odabrati pojedinačne datoteke koje želite da sinhronizujete i ne možete odabrati da sinhronizujete datoteke ili fascikle koje se dele sa vama.

 • Ako odaberete da zaustavite sinhronizovanje fascikli na Mac računaru, one će biti izbrisane iz OneDrive fascikle na tom računaru, ali će ostati u usluzi OneDrive.

Uverite se da nemate nijedan nevažeći znak, na primer, . " * : < > ? / \ | u imenima datoteka koje pokušavate da sinhronizujete. 

Napomena: Iako je jedini zabranjeni znak u imenu datoteke u operativnom sistemu macOS : (dvotačka), imajte u vidu kompletnu listu nevažećih imena i tipova datoteka u uslugama OneDrive, OneDrive for Business i sistemu SharePoint.

Uverite se da nijedna od datoteka koje želite da sinhronizujete nije veća od 100GB ako ste prijavljeni na Microsoft nalog ili 15 GB ako ste prijavljeni na poslovni ili školski nalog. Ako vidite poruku o grešci kao što je „Ova datoteka je prevelika za otpremanje“ ili „Smanjite veličinu ove datoteke da biste je otpremili na...“, koristite Control-klik na njoj ili je dodirnite pomoću dva prsta, a zatim odaberite stavku Komprimuj u priručnom meniju.

Uverite se da čitava putanja, uključujući ime datoteke, sadrži manje od 400 znakova. Primer putanje datoteke: /Korisnici/korisničko_ime/Radna površina/Slike/2017/Porodica

Kada se putanja ka putanji skraćuju, ponovo pokrenite OneDrive. (Koristite centar pažnje da biste tražili OneDrive i otvorili je.)

Dodatne opcije

Ako gorenavedeni koraci nisu uspeli, možda ćete morati da raskinete vezu sa uslugom OneDrive, da je podesite ili ponovo instalirate. 

Nećete izgubiti datoteke ili podatke tako što ćete onemogućiti ili deinstalirati OneDrive na računaru. Datotekama uvek možete da pristupite tako što ćete se prijaviti na sajtu OneDrive.com.

Pre nego što počnete uverite se da vaš računar ima sve najnovije ispravke, a zatim pokušajte sledeće korake.

Deinstaliranje aplikacije uklanja postavke aplikacije.

 • Za aplikacije preuzete iz usluge Mac App Store: Kliknite na Launchpad ikonu na Dock traci, držite ikonu aplikacije dok sve ikone ne počnu da se tresu, a zatim kliknite na dugme za brisanje aplikacije. Ako ikona nema dugme za brisanje, nju nije moguće deinstalirati sa Launchpad ekrana.

 • Isto tako možete jednostavno da prevučete aplikaciju OneDrive u smeće.

Kada deinstalirate, možete da preuzmete najnoviju verziju aplikacije ili da posetite Mac App Store.

Napomena: Više informacija o instalaciji i instalaciji potražite u članku kako da sinhronizujete datoteke sa uslugom OneDrive Sync na Mac OS X.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive za kuću i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive administratore ili da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×