Rešavanje problema sa povezanim tabelama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dijalog Izbor radnje omogućava da ispravite greške koje utiču na Power Pivot tabele povezane sa Excel tabelama. Da biste pristupili tom dijalogu, u dijalogu Greške u povezanim tabelama kliknite na dugme Opcije.

Kada kreirate tabelu u programu Excel i zatim generišete povezanu tabelu u Power Pivot radnoj svesci, te tabele će biti povezane po imenu i sadržaće identične podatke. Međutim, sledeće promene u Excel tabeli mogu da izazovu greške:

  • Ime tabele u programu Excel je promenjeno.

  • Tabela u programu Excel je izbrisana.

  • Podacima u Excel tabeli promenjeni su tipovi podataka.

Kada osvežite Power Pivot povezanu tabelu, a izvorna tabela u programu Excel je promenjena, ovaj dijalog prikazuje opcije za ispravljanje tih grešaka.

Lista grešaka po brojevima

Ako ima više grešaka, kliknite na strelicu nadesno ili nalevo da biste se pomerali kroz listu grešaka.

Opcije za obradu grešaka

Za svaku grešku na listi izaberite neku od sledećih opcija:

Nemoj ništa da uradiš

Izaberite ovu opciju da biste zanemarili trenutnu grešku.

Promeni ime Excel tabele

Izaberite ovu opciju, a zatim otkucajte novo ime za Power Pivot povezanu tabelu ili sa padajuće liste odaberite ime postojeće Excel povezane tabele.

Napomena: Ova opcija ne proverava da li se podaci u tabelama podudaraju, nego samo menja ime povezane tabele u Power Pivot prozoru. Ako otkucate ime tabele koja ne postoji u Excel radnoj svesci, pojaviće se greška kada sledeći put budete pokušali da ažurirate tabelu.

Ukloni vezu do Excel tabele

Izaberite ovu opciju da biste izbrisali vezu između tabele u programu Excel i tabele u Power Pivot prozoru. Brisanje veze ne utiče na podatke ni u jednoj ni u drugoj tabeli.

Brisanje Power Pivot tabele

Izaberite ovu opciju da biste izbrisali tabelu u Power Pivot prozoru i sve veze između tabela. Ovo brisanje ne utiče na tabelu u radnoj svesci programa Excel, ako takva tabela postoji.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×