Rešavanje problema sa slikama i uvezenim slikama

Ne mogu da rotiram grafiku

Samo crteže možete da rotirati ili rotirati. Ako možete da konvertujete objekat u crtež tako što ćete ga razgrupisati, a zatim ga ponovo grupišete, možete da ga okrenete ili rotirate. Ne možete da konvertujete rasterska slika u crtež.

  • Da biste konvertovali objekat, izaberite ga, izaberite stavku Razgrupiši na meniju Crtanje (traka sa alatkama zaCrtanje ), a zatim izaberite stavku grupa.

  • Ako ne možete da konvertujete objekat, otvorite ga u drugom programu za crtanje, rotirajte ga, a zatim ga sačuvajte. Kada ga ponovo otvorite u programu Microsoft Graph, on će se rotirati.

Grafika neće da se uvozi

Možda niste instalirali odgovarajući grafički filter u ispravnoj fascikli ili je filter možda oštećen. Uklonite i ponovo instalirajte filter.

Automatski oblik, okvir za tekst, slika, WordArt ili Object komanda nije u meniju oblikovanje.

Automatski oblik, okvir za tekst, slika, WordArtili objekat komande dostupni su samo ako ste prvi put izabrali crtež, okvir za tekst, uvezenu grafiku, efekat teksta, sliku ili drugi objekat koji želite da oblikujete.

Ne mogu da promenim boju nekih delova slike.

Pokušajte da razgrupišete sliku, a zatim koristite alatke na traci sa alatkama za Crtanje da biste promenili boje.

Nije moguće razgrupisati uvezenu sliku.

Slika je rasterska slika, koja ne može da se razgrupiše i konvertuje u crtež.

Rastersku sliku možete da promenite u programu za obradu slika. Na primer – da biste obrnuti ili rotirali rastersku sliku, otvorite je u programu kao što je Microsoft Photo Editor, okrenete je ili rotirajte, kopirajte je, a zatim je nalepite u Microsoft Graph grafikon.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×