Pređi na glavni sadržaj
Rešavanje problema sa zvukom i video zapisom u usluzi Skype za posao

Rešavanje problema sa zvukom i video zapisom u usluzi Skype za posao

Ako ste Skype za posao korisnik i nailazite na audio ili video problem tokom sastanka ili u saradnju, ovaj vodič za rešavanje problema može vam pomoći da rešite problem. Sastavili smo rešenja za neke uobičajene probleme.

Rešavanje problema sa Skype za posao video zapisima

 • U glavnom prozoru Skype za posao izaberite stavke alatke > Postavke video uređaja. U prozoru ćete videti ono što kamera vidi.

  Postavke video uređaja

  Napomene: 

  • Ako imate više Veb kamera, sve bi trebalo da se pojavi na padajućoj listi.

  • Postavke video uređaja, izrezivanje i Centriranje video zapisa u sastancima

Ako se kamera ne pojavi na listi.

 1. Da li je kamera uključena?
  Ako koristite spoljnu, umesto ugrađene veb kamere, uverite se da je priključen i uključen. Ako je računar povezan sa računarom, pokušajte da ga priključite na drugačiji USB slot. Ako koristite USB čvorište, probajte da priključite kameru direktno na USB slot na računaru – i pokušate da prekinete vezu sa drugim USB uređajima.

 2. Da li je Veb kamera ispravno instalirana?
  Potvrdite da je fotoaparat naveden i omogućen u upravljaču uređajima, čak i ako koristite ugrađenu kameru računara.

  Da biste otvorili upravljač uređajima

  • U Windows 10 i Windows 8 radnoj površini dodirnite taster sa Windows logotipom (Start) i otkucajte Upravljač uređajima u polju za pretragu. Ako je potrebno, odaberite administratorske alatke iz rezultata.

  • U Windows 7odaberite taster sa logotipom Windows (Start) > kontrolnoj tabli. U prikazu Pregledajte stavke kontrole, odaberite stavku kategorija.

   Odaberite hardver i zvuk, a zatim u okviru Uređaji i štampačiodaberite stavku Upravljač uređajima.

U okviru uređaji za obradu slika potvrdite izbor u polju za proveru fotoaparata.

Lista uređaja za obradu slika

Ako se nalazi na listi, uverite se da je omogućen. Ako vidite opciju Onemogućavanje , onda je kamera omogućena. Ako to ne uradite, kliknite desnim tasterom miša i odaberite stavku Omogućavanje.

Ako nije naveden ili ako postoji znak pitanja ili znak uzvika, moraćete ponovo da instalirate kameru. Možete da pronađete najnovije upravljačke programe za kameru na Internet. Traženje modela kamere na usluzi Bing.

Ako se kamera pojavi na listi, ali se ne prikazuje.

 1. Je druga aplikacija koja koristi veb kameru?
  Zatvorite sve aplikacije koje možda koriste veb kameru, uključujući softver za uređivanje video zapisa, softver za virtuelne kamere, trenutne kurire i Internet pregledači. Ako Veb kamera ima svetlo za prikazivanje kada se koristi i kada je vidite kada niste u pozivu, neka druga aplikacija koristi fotoaparat.

 2. Pregledajte postavke privatnosti kamere.
  Neke kamere imaju postavku "privatnost".

  Postavke kamere za video uređaj

  Odaberite stavku postavke kamere i onemogućite postavku.

  Ako u prikazu pregleda video samo иvrst crni okvir, fotoaparat može da sadrži fizičku preklopnu poruku. Otvorite poklopac da biste omogućili video.

Ako je kvalitet video zapisa loš – što znači da učesnici poziva mogu da vide jedan drugome video feed, ali da je slika suviše tamna, zamagljena ili piknižana ili zamrzava boju, sledeći saveti mogu da pomognu:

 • Proveravanje veze
  Ako se video zamrzne, izgleda kao mrlja ili ima mrlju na pokretu, možda je to Internet veza (ili Internet veza nekog učesnika) koja izaziva problem. Ako Skype za posao otkrije slabu vezu, smanjićete kvalitet da biste pokušali da sprečite poziv da se potpuno prekine. Pregledajte vodič da biste rešili probleme sa vezom.

 • Poboljšanje vremenskih uslova
  Dobro osvetljena soba može da učini veliku razliku sa kvalitetom video zapisa vaših poziva. Ako je soba suviše tamna, Veb kamera će pokušati da pojača signal da bi slika bila svetlije, što smanjuje kvalitet video zapisa. Takođe ako imate prozor (e) ili svetli svjetli izvor koji se nalazi iza vas, na primer, lice će izgledati mračno i nepristupačnije drugim učesnicima. Da biste dobili najbolje rezultate, proverite da li imate dovoljno ambijentalne svetlosti i izbegnete povratni svetlost.

 • Potvrdite postavke fotoaparata
  U glavnom prozoru Skype za posao izaberite stavke alatke > postavke video uređaja . U prozoru ćete videti ono što kamera vidi. Odaberite stavku postavke kamere da biste pristupili postavkama korišćene veb kamere. Preporučujemo da koristite podrazumevane postavke da biste dozvolili da se kamera automatski prilagodi osvetljenjem. Međutim, možda je potrebno da ručno promenite neke postavke. Na primer, postavka "anti-Flicker" možda nije ispravno postavljena za postavku Power for Vol 50 Hz (herc) ili 60 u vašoj oblasti.

 • Nadogradnja fotoaparata
  Ugrađene kamere na starijim laptopovima i tabletima možda neće proizvesti najbolje rezultate. Možda ćete želeti da investirate u noviju veb kameru. Većina spoljnih Veb kamera radi sa Skype za posao, ali je najbolje iskustvo zagarantovano pomoću Skype za posao overene veb kamere navedene u katalogu. Ako već koristite spoljni fotoaparat i imate problema sa video zapisima, pokušajte da ga priključite na drugačiji USB port.

 • Odaberite ikonu učesnika . Pored učesnika koji šalju video, postoji ikona plave kamere.

  Broj učesnika u video pozivu

  Ako je ikona osenčena (što znači da je nedostupna), taj učesnik ne može da šalje video. Ili ako se prikazuju dve vertikalne trake, onda postoji mogućnost video zapisa, ali ga učesnik ne koristi.

  Napomena:  Ako je pokrenut samo audio poziv, sve ikone su osenčene – što znači da su nedostupne – dok jedan učesnik ne počne da šalje video.

  Legenda koja prikazuje status povezanih učesnika po polju Иet, mikrofona, fotoaparata ili ekrana

  Ako ne možete da vidite video zapis od određenog učesnika, možda problem nije vaš. Preporučujete ovaj vodič za rešavanje problema učesnicima.

Skype za posao pokušava da vas zadrži u centru poslatih video zapisa pomoću funkcije " usej" i "Centriraj moj video u dijalogu" koji je podrazumevano uključen. Ako želite da onemogućite ovu funkcionalnost, izaberite stavku alatke > postavke video uređaja i opozovite izbor u polju za potvrdu Izrezivanje i Centriranje video zapisa u sastancima .

Postavke video uređaja, izrezivanje i Centriranje video zapisa u sastancima

Rešavanje problema sa programom Skype za posao

Rešavanje problema sa mikrofonom

Ako drugi učesnici ne mogu da čuju ništa sa vaše strane, problem je sa vašim mikrofonom ili uređajem za reprodukciju (zvučnici ili slušalice).

 1. Potvrdite postavke u Skype za posao.
  Skype za posao automatski najavuje osobe koje se pridruže zakazanom sastanku. To se radi da biste smanjili zvuk iz stranaka koje nisu aktivni izlagača.

  Da biste se opozvali, odaberite ikonu mikrofona sa dijagonalnom linijom u prozoru poziva.

  Skype alatke prikazuju sledeće ikone: kamera, mikrofon, prikaz ekrana, telefonsku slušalicu

 2. Potvrdite svoj mikrofon.
  Ako koristite mikrofon ugrađen u računar, uverite se da nije privremeno isključen. Ako koristite spoljni mikrofon, uverite se da je uključen. Ako je bežični mikrofon, proverite da li su akumulatori naplaćeni. Takođe potvrdite izbor u polju za proveru fizičkog isključivanja na headsetu/headsetu.

 3. Uverite se da je izabran ispravan uređaj.
  Pogledajte ovaj kratki video za detaljna uputstva o proverom postavki audio i video zapisa. Ili, slijedite dolenavedene korake.

  1. Na niћoj strani Skype za posao glavnom prozoru odaberite stavku Postavke audio uređaja.

  2. Ako želite da koristite različiti uređaji za ulazni i izlazni zvuk, odaberite stavku prilagođeni uređaj. Ovo otvara odvojene padajuće liste za zvuиnik i mikrofon. Na padajućoj listi mikrofona odaberite mikrofon koji želite da koristite. Ako koristite samo ugrađeni mikrofon računara, videćete samo jednu opciju.

   Govorite u mikrofon. Ako vas mikrofon može čuti, traka sa indikatorom aktivnosti govora će se pomerati nagore i nadole (što je dalje pravo da dostigne bolji nivo signala). Ako imate više mikrofona i niste sigurni koje ime se odnosi na to koji mikrofon, govorite u svaki mikrofon i proverite Plavi indikator aktivnosti govora za premeštanje.

 4. Izvršite probnu poziv.

  Na niћoj levoj strani Skype za posao glavnom prozoru odaberite stavku Pregled kvaliteta poziva.

  Napomena: Ova funkcija još uvek nije dostupna za Skype za posao Online korisnike.

  Proveravaj kvalitet poziva za prilagođeni uređaj

  • Ako čujete da li vam je snimljena poruka reprodukovana, mikrofon vam dobro radi. Problem može da bude uz vezu između drugih učesnika ili uređaja za reprodukciju. Predloži da učesnik pregleda ovaj vodič za rešavanje problema sa zvučnicima ili slušanjem slušanja.

  • Ako ne možete da čujete zabeležene poruke, nastavite kroz ove korake da biste provjerili postavke audio Windows.

 5. Potvrdite postavke Windows.
  Prilagodite jačinu signala mikrofona na Windows tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ikonu zvučnika u donjem desnom delu ekrana i koristiti kontrolu klizača.

  Fokus na Windows zvučnicima na traci zadataka

  Odaberite stavku Uređaji za snimanje. Kliknite desnim tasterom miša Skype za posao koristite i odaberite stavku Svojstva. Zatim na kartici nivoi koristite kontrolu klizača da biste prilagodili volumen.

  Ako ovi koraci nisu rešili problem, možda ćete imati problem sa postavkama Windows zvuka. Microsoft ima alatku za Automatsko dijagnostikovanje i rešavanje problema sa zvukom.

Ako je kvalitet zvuka loš – što znači da vas drugi učesnik može čuti, ali vaš glas odjekuje, zvuči prigušen ili opada, sledeće savete mogu da vam pomognu.

 • Potvrdite vezu.
  Ako postoje razmake ili kašnjenja u zvuku ili ako učesnik počne da zvuči kao robot, to može biti tvoja ili druga veza Internet veze sa uиesnikom. Pogledajte članak Rešavanje problema sa vezom u ovom vodiču.

 • Uverite se da je izabran ispravan uređaj.
  Na niћoj levoj strani Skype za posao glavnom prozoru i odaberite uređaj iz stavke primarni uređaj.

 • Potvrdite postavke audio uređaja.
  Na niћoj strani Skype za posao glavnom prozoru odaberite stavku Postavke audio uređaja. Prilagodite kontrolu jačine zvuka u okviru izabrani mikrofon i potvrdite izbor u polju za potvrdu na uobičajen način, najmanje trećina zvuka koji je otkriven popunjava polje.

  Ako indikator nivoa ne može da je dosegne, zatim pokušajte da povećate jačinu signala mikrofona u Windows tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ikonu zvučnika u donjem desnom delu ekrana.

  Fokus na Windows zvučnicima na traci zadataka

  Izaberite stavku Uređaji za snimanje. Kliknite desnim tasterom miša Skype za posao koristite i odaberite stavku Svojstva. Na kartici nivoi koristite kontrolu klizača da biste povećali (povećali) snagu signala mikrofona ako je postavka dostupna.

 • Poboljšanje odnosa sa zvukom.
  Najbolji način da poboljšate kvalitet zvuka je da povećate kontrast između zvuka vašeg glasa i svih drugih zvukova oko vas. Postoji mnogo načina za to.

  • U slučaju zvuиerfona ili Veb kamere približite se mikrofonu.Biti suviše daleko od mikrofona vam teško omogućava da vam mikrofon jasno javi. Ako koristite ugrađeni mikrofon na računaru, uverite se da znate gde se nalazi i uverite se da ništa ne blokira. Za tablet uređaje, uverite se da ruka ili prst ne blokiraju ulaz mikrofona kada držite uređaj.

  • Smanjivanje pozadine zvuka.Tihi prostori su najbolji za kvalitet zvuka zato što postoji manje ambientnog zvuka za konkursa. Ugrađeni mikrofoni teže da pokupe zvuk iz svih krajeva.

  • Smanjite volumen reprodukcije. Ako je volumen zvučnika previše glasan ili ako su zvučnici preblizu mikrofona, bilo koji uslov može da izazove smetnje ili Eho. Isključite volumen na zvučnicima i, ako je to moguće, premestite ih dalje od mikrofona.

  • Koristite slušme.Gotovo svi problemi opisani se mogu poboljšati ili rešiti pomoću USB slušala. Sve USB slušalice rade sa Skype za posao, ali najbolje iskustvo je garantovano pomoću Skype za posao overenog slušalice navedenog u katalogu.

   Ako je slušala nova i imate problema sa zvukom, pokušajte da ga priključite na drugi USB port. Takođe potvrdite da je hardverski nivo mikrofona isključen. Na primer, na nekoliko slušalice, na primer, Rotiranjem mikrofonom nagore prema plafonu jednako je "privremeno." Pogledajte uputstvo za brzu pokretanje ili Vodič za korisnike da biste dobili informacije o ispravnoj operaciji slušanja.

Rešavanje problema sa zvučnikom ili telefonom

Ako uopšte ne možete da čujete druge učesnike ili ih ne čujete dobro, možda nešto nije u redu sa uređajem za reprodukciju (zvučnicima ili slušalicama) ili postavkama.

Ako ne možete da čujete ništa od drugih učesnika, problem je sa jednim od njihovih mikrofona ili sa uređajem za reprodukciju.

 • Uverite se da je izabran ispravan uređaj.
  Pogledajte ovaj kratki video za detaljna uputstva o tome kako da potvrdite postavke audio i video zapisa ili da pratite dolenavedene korake.

 1. Na niћoj strani Skype za posao glavnom prozoru odaberite stavku Postavke audio uređaja.

 2. Ako želite da koristite različiti uređaji za unos i izlaz zvuka, odaberite stavku prilagođeni uređaj. Ovaj izbor otvara odvojene padajuće menije za zvuиnik i mikrofon.

 3. Na padajućoj listi zvučnika odaberite stavku t uređaj za reprodukciju koji želite da koristite. Ako imate ugrađene zvučnike računara, videćete jednu opciju na padajućoj listi. Ako koristite slušalice ili spoljne zvučnike, proverite da li ste odabrali ispravnu opciju.

 4. Odaberite ikonu Reprodukcija za testiranje zvučnika.

  Prilagođene postavke – zvučnik, mikrofon, zvono – za audio uređaj

 • Izvršite probnu poziv.

  Napomena: Ova funkcija još uvek nije dostupna za Skype za posao online korisnike.

  • Na niћoj levoj strani Skype za posao glavnom prozoru odaberite stavku Pregled kvaliteta poziva.

   Proveravaj kvalitet poziva za prilagođeni uređaj

   Ako možete da čujete glas na probnom pozivu, vaš zvuk dobro radi. Problem može biti sa vezom ili mikrofonom učesnika. Ako možete, zamolite učesnika koga ne čujete da pregleda ovaj vodič za rešavanje problema sa mikrofonom.

   Ako ne možete da čujete glas na probnom pozivu, nastavite sa ovim koracima da biste proverili zvučne postavke u Skype za posao.

 • Potvrdite postavke Windows.
  Uverite se da volumen zvučnika nije privremeno isključen i da je dovoljno visoka da biste je čuli.

  • Odaberite ikonu zvučnika u donjem desnom delu ekrana da biste prilagodili volumen.

   Fokus na Windows zvučnicima na traci zadataka

   Kontrola klizača volumena je za podrazumevani uređaj za reprodukciju sistema. Ako imate više uređaja za reprodukciju, Skype za posao možda koristi drugačiji. Da biste promenili jačinu zvuka za druge uređaje, kliknite desnim tasterom miša na ikonu zvučnika i odaberite stavku Uređaji za reprodukciju. Kliknite desnim tasterom miša Skype za posao koristite i odaberite stavku Svojstva. Na kartici nivoi koristite kontrolu klizača da biste prilagodili volumen.

   Ako vam ovi koraci nisu pomogli, možda ćete imati problem sa postavkama Windows zvuka. Microsoft ima alatku za Automatsko dijagnostikovanje i rešavanje problema sa zvukom.

Ako je kvalitet zvuka loš – što znači da možete da čujete drugog učesnika, ali njihov glas zvuči kao da je prigušen, ili odjeka ili opada, sledeće saveti mogu da vam pomognu.

 • Potvrdite vaš uređaj za reprodukciju.
  Ako drugi učesnik zvuči tiho, možda ćete morati da uključite jačinu zvuka zvučnika.

  • Odaberite ikonu zvučnika u donjem desnom delu ekrana da biste prilagodili volumen.

   Fokus na Windows zvučnicima na traci zadataka

   Kontrola klizača volumena je za podrazumevani uređaj za reprodukciju sistema. Ako imate više uređaja za reprodukciju, Skype za posao možda koristi drugačiji. Da biste promenili volumen za druge uređaje, kliknite desnim tasterom miša na ikonu zvučnika (prikazano iznad) i odaberite stavku Uređaji za reprodukciju. Kliknite desnim tasterom miša na uređaj Skype koristi, odaberite stavku Svojstva, a zatim na kartici nivoi koristite kontrolu klizača da biste prilagodili volumen.

 • Proveravaj kontrolu jačine volumena klijenta.

  • Na niћoj strani Skype za posao glavnom prozoru izaberite stavku Postavke audio uređaja. Premestite kontrolu klizača govornika i odaberite ikonu Reprodukcija da biste testirali zvučnike.

   Prilagođene postavke – zvučnik, mikrofon, zvono – za audio uređaj

   Alternativno, tokom poziva sa kojim se može pristupiti iz prozora poziva biranjem dugmeta Kontrola poziva .

   Snimak ekrana koji prikazuje zvučnu tastaturu

 • Potvrdite vezu.
  Ako postoje razmake ili kašnjenja u zvuku, možda je to Internet veza (ili drugi učesnik) koji uzrokuje problem. Pogledajte članak Rešavanje problema sa vezom u ovom vodiču.

 • Poboljšavanje zvuka na drugom kraju.

  • Ako čujete pozadinu zvuka u konferencijskom pozivu. Odaberite dugme učesnici , a zatim pogledajte ikonu mikrofona za svakog učesnika.

   Broj učesnika u video pozivu

   Ikone ukazuju na aktivnost i ako se pozadina zvuka podudara sa nereprezentatom onda bi trebalo da zamolite tog učesnika da isključi mikrofon. Ako ste izlagač, možete sami da isključite učesnika.

   Zamolite drugog učesnika da sledi savete iz vodiča za rešavanje problema sa mikrofonom. Postoji mnogo načina za poboljšanje odnosa govora i buke, što će vam olakšati da jasnije čujete učesnika.

Imate problema sa povezivanjem sa Skype za posao pozivima? Pogledajte članak Rešavanje problema sa vezom u usluzi Skype za posao.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×