Rešavanje uobičajenih problema sa višestrukim proverom identiteta

Izgubio sam mobilni telefon i sada ne mogu da se prijavim

Obratite se administratoru (obično osoba koja vam je dala Microsoft 365 nalog) da biste videli da li postoji drugačija metoda verifikacije koju možete da koristite, kao što je Office Phone ili pametna kartica dok ne zamenite mobilni telefon.

Imam problema sa metodom verifikacije preko telefona u kancelariji

Da biste koristili ovaj metod verifikacije, Office telefon mora biti unet u postavkama naloga. Kliknite ovde i potvrdite ili unesite ispravan broj.

Broj telefona mora da ima šifru zemlje ili regiona u sledećem formatu: +NNNN NNNNNNNNNN. Na primer: + 1 4445554444 (SAD), +86 4445554444 (Kina), +299 4445554444 (Grenland) i +1809 445554444 (Dominikanska Republika).

Ako ispravne vrednosti nisu prikazane, nećete moći da nastavite. Tražite ove informacije od administratora.

Ne dobijam kôd za verifikaciju koji je poslat na moj mobilni telefon.

Potvrdite postavke obaveštenja na mobilnom telefonu i omogućite im da se vaši telefoni, aplikacija za razmenu poruka ili aplikacija za potvrdu identiteta, kao što je Microsoft autentifikator, pošalje obaveštenja. Pritisanje obaveštenja nije obavezno, ali vam pomaže da dovršite metod verifikacije.

Od mene se ne traži da se prijavim pomoću druge verifikacije

Do ovoga može doći iz nekoliko razloga.

Nemate odgovarajući softver na uređaju   

Da biste omogućili drugi verifikaciju, morate imati sledeći softver instaliran na uređaju:

Proverite da li je pokrenuta usluga Windows Update i da li ste instalirali najnovije ispravke. Ako imate zaštitni zid u svojoj organizaciji, možda ćete morati da se obratite administratoru da biste dobili neophodan softver.

Uređaj nije omogućen   

Da biste koristili višestruku potvrdu identiteta (MFA) i drugi metod verifikacije, administratoru nije potrebno samo da podesi Microsoft 365, već i stoni računar ili laptop, ažuriranjem registra sistema. Administrator može na nekoliko načina da automatski ažurira uređaj umesto vas, ali moguće je da je došlo do problema.

Prvo, zatvorite i ponovo pokrenite sve Office aplikacije ili ponovo pokrenite uređaj. Zatim se prijavite na Microsoft 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga. Zatim pregledajte podnožje dijaloga za prijavljivanje:

  • Uređaj je ispravno omogućen ako izgleda ovako:

    Uređaj je omogućen
  • Uređaj nije ispravno omogućen ako izgleda ovako:

    Uređaj je onemogućen

    Ako vaš uređaj nije ispravno omogućen, obratite se administratoru.

Administrator vam nije omogućio da koristite MFA   

Moguće je da je administrator omogućio nekim korisnicima, ali ne i drugima, uključujući vas, da koriste MFA. Obratite se administratoru ako želite da koristite MFA.

Imam problem sa prijavljivanjem na moj mobilni telefon prilikom putovanja

Možda će vam biti teže da koristite mobilni telefon da biste koristili MFA kada ste u letu ili ste na međunarodnoj lokaciji. Korišćenje mobilnog telefona može biti nedostupno ili može podrazumevati troškove rominga.

Ako vam je administrator omogućio, razmotrite korišćenje Microsoft aplikacije za potvrdu identiteta. Ako se nalazite u programu Flight, možete da koristite Microsoft autentifikator u režimu rada u avionu sa omogućenim Wi-Fi dodacima i Wi-Fi pristupačni su na letu. Možete da koristite i Microsoft autentifikator na međunarodnoj lokaciji gde možete da napravite Wi-Fi vezu.

Ne mogu da uključim ili isključim MFA

Ako se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, administrator može da kontroliše vaše postavke verifikacije u dva koraka. Saznajte više o tome kako da podesite MFA za Microsoft 365.

Srodne teme

Koristite Microsoft potvrda identiteta uz Microsoft 365
Prijavite se u Microsoft 365 sa promenama potvrde identiteta za višestruku potvrdu
identiteta
podešavanje multi-faktora potvrde identitetaza Microsoft
Kreiraj lozinku za Microsoft 365

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×