Srodne teme
×

Možda bi trebalo da prenesete Microsoft 365 Family ili ličnu pretplatu sa jednog Microsoft naloga na drugi iz različitih razloga. Možda želite da povučete postojeći Microsoft nalog i počnete da koristite novi ili da prolazite kroz životnu promenu i želite da neko drugi preuzme vlasništvo nad postojećom pretplatom.

Bez obzira na razlog,možete ručno da prenesete Microsoft 365 Family ili ličnu pretplatu sa jednog Microsoft naloga na drugi. 

Određene radnje za ručno obavljanje ovog prenosa zavisiće od vaše situacije, ali podrazumevaju kupovinu nove Microsoft 365 pretplate, a zatim otkazivanje postojeće. Preporučujemo da pročitate sve dolenavedene informacije pre nego što započnete ovaj proces.

1. korak: Podešavanje nove pretplate Microsoft 365 sa Microsoft nalogom na koji želite da prenesete

Pre nego što započnete ovaj prenos, nova Microsoft 365 treba da se aktivira i povezuje sa microsoft nalogom kojem želite da prenesete prenos. To može biti druga osoba ili vi:

 • Prenos drugoj osobi: Ako je vaš plan da neko drugi preuzme vlasništvo nad pretplatom, na primer član porodice ili prijatelj, uverite se da ta osoba ima sopstvenu pretplatu na Microsoft 365 i da je aktivirana pomoću njihovog Microsoft naloga.

 • Važno: Ako osoba kojoj želite da prenesete pretplatu još nije kupila, a trenutno deli vašu pretplatu (na primer, ona je član vaše Microsoft porodice), obavezno prestanite da je delite sa njima pre nego što aktiviraju novu pretplatu.

 • Prenesite sebi: Da biste preneli pretplatu na novi Microsoft nalog koji ste sami kreirali, obavezno dovršite kupovinu i aktivirajte Microsoft 365 pomoću ovog novog Microsoft naloga.

 • Kupite Microsoft 365

2. korak: Odlučite koje usluge želite da prenesete i ažurirate (ako je to prikladno)

Možda nećete morati da prenesete sve što je povezano sa pretplatom na Microsoft 365, ali ako koristite neku od usluga ili funkcija u nastavku, možda ćete morati da preduzmete korake u zavisnosti od toga šta koristite i na koga može da utiče planirani prenos pretplate. 

 • Porodična bezbednost: Microsoft 365 Family se automatski deli sa članovima porodične bezbednosti, pa ako ste to prethodno podesili, morate da razmislite o tome kako prenos ove pretplate može da utiče na članove grupe.

 • Pored toga, ako odlučite da uklonite sebe kao vlasnika pretplate, a novi vlasnik pretplate je još jedna odrasla osoba u postojećoj grupi Porodična bezbednost, uverite se da je odrasla osoba podešena kao koautor. Ovo će osigurati da pogodnosti deljenja pretplate ostanu na mestu.

 • Dodatne informacije o kreiranju i upravljanju porodičnom grupom potražite u Microsoft Family Safety.

 • Deljenje pretplate (Microsoft 365 Family samo): Za pojedince koje delite sa osobama koje nisu deo porodične bezbednosti, obavezno ih obavestite da će od novog vlasnika pretplate primiti novi poziv za Microsoft 365 Family. Odnosno, ako ne planirate da delite novu pretplatu sa ovim pojedincima, obavestite ih da će morati da kupe sopstvenu pretplatu ili da pronađu nekog drugog ko će deliti sa njima.

 • Pomoć za deljenje potražite u članku Deljenje Microsoft 365 Family i Zaustavljanje deljenja Microsoft 365 Family.

 • OneDrive: Kada otkažete (ili ne obnovite pretplatu kada istekne), OneDrive će se zamrznuti, a datoteke su na kraju izbrisane. Šta znači kada je OneDrive nalog zamrznut?

 • Ako imate datoteke u usluzi OneDrive koje želite da prenesete sa starije pretplate na novu, koristite Microsoft Mover. Korak po korak pomoć potražite u članku Prenos datoteka na ličnu OneDrive pomoću čarobnjaka za prenos movera.

 • Savet: Ako prenosite više od 5 GB datoteka, uverite se da ova nova OneDrive ima dovoljno prostora za skladištenje da bi se dovršio prenos.

 • Outlook.com: E-poruke i kontakte sa Outlook.com naloga koji želite da sačuvate ili prenesete potražite u članku Izvoz poštanskog sandučeta i brisanje istorije pretrage na Outlook.com.

 • Da biste izvezli poruke iz verzije programa Outlook za računare, pratite korake u članku Izvoz ili pravljenje rezervne kopije e-pošte, kontakata i kalendara u Outlook .pst datoteku.

3. korak Otkazivanje Microsoft 365 pretplate

Kada se pobrinete za prenos i ažuriranje svih gorenavedenih usluga i potvrdite da je sve na mestu, možete da nastavite sa otkazinjem starije pretplate.

I dalje ćete imati pristup uslugama Microsoft 365 do kraja perioda pretplate. Tačno koliko dugo zavisi od toga da li se pretplata plaća mesečno ili godišnje i gde se nalazite u ciklusu naplate u trenutku otkazivanja.

Dodatnu pomoć za otkazivanje potražite u članku Otkazivanje Microsoft 365 pretplate.

4. korak Zatvorite Microsoft nalog (ako je to prikladno)

Ovaj poslednji korak možda neće biti neophodan. Međutim, ako želite i da zatvorite Microsoft nalog, možda će biti dodatnih koraka koje treba preduzeti jer je vaš nalog možda povezan sa više od Microsoft 365. Na primer, da li koristite ovaj nalog i sa Xbox konzolom, Skype ili drugim Microsoft usluge?

Pre nego što trajno zatvorite ovaj nalog, pogledajte članak Kako da zatvorite Microsoft nalog da biste videli listu drugih stvari koje treba da preduzmete.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×