Vaša biografija je kao Naslovna stranica o vama – brz način da bi se potencijalni poslodavci naučili da li možete da se uklopite u njihovo preduzeće i – bitno – da li bi želeli da saznaju više o vama. Što više interesovanja možete da generišete, veća je verovatnoća da ćete sleteti na intervju, što je sledeći stepenik na vašem putovanju za prijavljivanje posla. Ali kako da napišete biografiju kada niste u školi i ako vam je iskustvo ograničeno? Pročitajte naše vrhunske savete za nedavne biografije za nedavne studije fakulteta.

Korišćenje profesionalne e-adrese

Dok je vaša e-adresa na univerzitetu velika za kontakt koji se odnosi na školu, podesite profesionalnu e-adresu da biste napravili prvi utisak koji pokazuje da ste na poslu. Ako već nemate e-poruku koja funkcioniše, možete da se upišete za besplatnu e-poštu na adresi Outlook.com.

Spisak poslova i honorarni poslovi

Izložite svoje iskustvo tako što ćete istaknute staћiranje i drugi poslovi. Dodajte tačke metka da biste ukazali na najuzbudljivija dostignuжa. Imajte u vidu da biografija govori priču i obavezno možete da je koristite. Čak i ako se vaša radna istorija ne podudara sa onim što želite da uradite u budućnosti, koristite ta iskustva da biste pokazuju veštine koje ćete koristiti u svom poslu iz snova. Na primer, želite li da idete u prodaju? Odlično! Prikažite kako ste povećali prodaju i prihod na vašoj poziciji maloprodaje. Zainteresovani ste za grafički dizajn? Ne zaboravite da spomenete da ste dizajnirali letke i promotivne materijale u letnjem praksi. ​

Lista dostignuća, vanškolski podaci i mogućnosti rukovodstva

Bez obzira na stil upravljanja budućim poslodavcem, preduzeća će znati da možete da radite autonomously. Razmišljajte o vremenima kada ste istucili da biste vodili grupu ili inicijativu i naglasili one u biografiji. Takođe, koristite vannastavne aktivnosti da biste saznali koje su vam strasti. Ako ste dobili nagrade i priznanja, pokaћite ih!

Korišćenje aktivnih glabova i brojeva

Prilikom opisivanja aktivnosti i dostignuća, koristite velike glagole da biste opisali radnje koje ste preuzeli. Zatim, dodajte brojeve da biste prikazali kako ste doprineli donjoj liniji.

Dodavanje GPA kada ima smisla

Najbolji u razredu? Neka potencijalni poslodavci znaju tako što će deliti vaš prosek. Dobra smernicu je da sve oko 3,0 vredi razmotriti, a preko 3,5 je velika za listu.

Ostanite na Univerzitetskom poslu

Možda imate veliku srednju školu, ali ćete želeti da prikažete samo univerzitetsko obrazovanje u biografiji, kao što je koledz ili postdiplomski. Ako još niste diplomirali, možete da dodate faks, veliki i očekivani datum diplomiranja.

Dodavanje veze ka LinkedIn

Regruti i menadžeri za zapoљljavanje često pregledaju LinkedIn da bi tražili kandidate za otvorena radna mesta, pa dok pravite svoju biografiju, obavezno ažurirajte LinkedIn profil da biste povećali šanse da vas pronađu. Zatim, dodajte Link u aplikaciju LinkedIn kako bi poslodavci mogli da pronađu najnovije informacije o vama. Na LinkedIn, kolege mogu da vas odobre za određene veštine. Ako postoji nešto u čemu ste sjajni, zamolite nekoga sa kim ste radili da vam pruži podršku za podizanje talenata.

Nastavak predložaka radi započinjala

Jeste li spremni da radite na svojoj biografiji? Pregledajte rezime Microsoft aplikacije i pokrivate kolekciju pisama da biste pronašli rezime koji je ispravan za vas.

Želite više saveta za pronalaženje savršenog posla za vas? Pogledajte posao iz snova.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×