Saveti za pronalaženje clip art kolekcije ili druge slike

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite okno zadatka Clip Art da biste pronašli clip art kolekcije ili slike, rezultati vidite su usluge Bing images licenciran u okviru Creative Commons licenci sistema.

Ako ne pronađete šta vam je potrebno u Office programu, možete da potražite više slika na mreži, koristeći Bing pretraga slika. Evo nekoliko saveta za pronalaženje slike na Bing, zajedno sa neke stvari koje treba imati na umu o licenciranju i slika prava.

(Ako ne vidite filtere pomenuti ispod, verovatno koristite starije verzije pregledača. Da biste videli koji pregledači rad sa Bing filtere, pogledajte članak Podržani pregledači.)

Savet 1: Filtriranje rezultata po tipu licence

Da biste pronašli slike koje možete da koristite, delite ili izmenite za lične ili komercijalnu upotrebu, potražite sliku pomoću Bing pretrage slika, a zatim Filtriranje slika po tipu licence.

Filter za licence ima nekoliko opcija koje možete odabrati.

Ovaj filter je zasnovan na Creative Commons licenciranje sistema. Opšte, Creative Commons licencama vam mnogo opcija, naročito više dopušta one kao besplatno izmena, deljenje, i komercijalna upotreba. Na kraju, ali vi ste odgovorni za da se uverim da poštujete uslove licenciranja za određene slike. Možda ćete morati da dodatno istražite na izvor slika da biste razumeli kako i kada možete da koristite sliku.

Savet 2: Biste ograničili rezultate na clip art kolekcije

Da biste pronašli clip art kolekcija (animirane slike) pomoću pretraga Bing slika, dodajte reč „clip art” termin za pretragu. Na primer, clip art ivice ili cvećem clip art kolekcije. (Ovi primeri su filtrirani na slike u Bing besplatno izmena, deljenje, i komercijalna upotreba kategoriju, što je najviše dopušta.)

Ili sliku na stranicu sa rezultatima, podesite filter tip na Clipart:

Meni „Tip“ u kome je izabrana stavka „Clipart“

Savet 3: Biste ograničili rezultate na fotografijama

Da biste suzili obim rezultata na fotografije samo, dodajte reč „fotografija” termin za pretragu. Na primer, psa fotografiju ili mačka fotografiju. (Ovi primeri su filtrirani na slike u Bing besplatni izmena, deljenje, i koristite komercijalno licence kategoriju, što je najviše dopušta.)

Ili sliku na stranicu sa rezultatima, podesite tip filter fotografija:

Type menu with Photograph selected

Savet 4: Čak i više načina za filtriranje

Možete da koristite druge filtere na stranici sa rezultatima pretrage Bing slika da biste suzili rezultate tako što ćete boju, veličinu, raspored i još mnogo toga. U sledećem primeru, rezultati se filtriraju na srednjim fotografije.

Bing Image Search results filtered to medium-sized photos

Napomena: Imajte na umu ako drugi pretrage slika, filteri će Poništi.

Podržani pregledači

Da biste videli Bing filtere, morate da koristite jednu od sledećih pregledača:

  • Microsoft Edge

  • Windows Internet Explorer 9 ili noviju verziju

  • Mozilla Firefox (bilo koja verzija)

  • Apple Safari (bilo koja verzija)

  • Google Chrome (bilo koja verzija)

  • Amazon Kindle Fire (bilo koja verzija)

Da biste ažurirali na noviju verziju programa Internet Explorer, pogledajte članak Ažuriranje sistema Office i računara pomoću usluge Microsoft Update ili posetite stranica za preuzimanje programa Internet Explorer.

Takođe pogledajte

Smanjenje veličine datoteke slike

Izrezivanje slike

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×